Titlurile zilei

Angajări cu diplome false la Serviciul de Ambulanță! A mințit că a absolvit un colegiu ieșean ca să poată salva vieți! Bărbatul s-a ales cu o pedeapsă din partea magistraților pentru uz de fals! (Exclusiv)

Publicat: 24 iul. 2020
Un bărbat a fost condamnat de magistrați, după ce a mințit pentru a deveni șofer pe ambulanță
Magistrații l-au condamnat pe un bărbat pentru uz de fals, după ce acesta a mințit pentru a se angaja ca șofer pe ambulanță

Angajări cu diplome false la Serviciul de Ambulanță! Un bărbat a mințit că a absolvit un colegiu ieșean ca să poată salva vieți! Bărbatul s-a ales cu o pedeapsă din partea magistraților, pentru uz de fals. Angajări cu diplome false la Serviciul de Ambulanță! Un bărbat a mințit că a absolvit un colegiu ieșean, ca să poată salva vieți! Însă bărbatul s-a ales cu o pedeapsă din partea magistraților!

Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Alba Iulia au dispus recent condamnarea lui Ioan Bran la 6 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, pentru uz de fals. În fapt, judecătorii au admis acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de procurori cu Ioan Bran.

Ioan Bran a recunoscut că a folosit o diplomă falsă pentru a deveni șofer pe ambulanță

Procesul lui Ioan Bran (47 de ani) a început pe 1 iulie 2020. Conform anchetatorilor, bărbatul a încheiat cu procurorul de caz un acord de recunoaștere a vinovăției.
„Pe 16 noiembrie 2015, în vederea înscrierii la un concurs organizat pe 3 decembrie 2015 de Serviciul de Ambulanță Județean Alba pentru postul de șofer autosanitară II, inculpatul Ioan Bran a depus o copie a diplomei de Bacalaureat. Aceasta atesta în mod neadevărat că inculpatul a absolvit Colegiul Economic Administrativ Iași în anul 2002 și a promovat examenul de Bacalaureat. Însă acest înscris oficial a fost întocmit în fals. Pe 4 ianuarie 2016, inculpatul Ioan Bran a fost angajat pe postul de șofer autosanitară II”, au menționat procurorii cu privire la angajări cu diplome false la Serviciul de Ambulanță.

Angajări cu diplome false la Serviciul de Ambulanță Alba: a activat câțiva ani ca șofer pe Salvare!

Scandalul cu angajări cu diplome false la Serviciul de Ambulanță Alba a ieșit recent la iveală. Pe 4 noiembrie 2015 a fost publicat anunțul prin care Serviciul de Ambulanță Județean Alba a organizat, printre altele, un concurs pentru ocuparea unui post vacant de șofer autosanitară II pe durată nedeterminată, la Stația Centrală Alba Iulia, pentru compartimentul de consultații de urgență și transport sanitar neasistat.  Conform anunțului, prima dintre condițiile specifice necesare în vederea participării la concurs și a ocupării funcției contractuale era deținerea diplomei de Bacalaureat și prezentarea acesteia în copie. Potrivit Ordinului Ministerului Sănătății cu nr. 1470 din 20 octombrie 2011, pentru aprobarea criteriilor privind angajarea și promovarea în funcții, grade și trepte profesionale a personalului contractual din unitățile sanitare publice din sectorul sanitar, deținerea diplomei de Bacalaureat era obligatorie pentru angajarea pe postul de șofer autosanitară II.

„Pentru a se înscrie la concurs, pe 16 noiembrie 2015, inculpatul Ioan Bran a prezentat diploma de Bacalaureat din 18 august 2002, care atesta că a absolvit Colegiul Economic Administrativ Iași în 2002. În urma desfășurării concursului, care a avut loc pe 3 decembrie 2015, postul a fost ocupat de inculpatul Ioan Bran”, au completat anchetatorii.

Conform Inspectoratului Teritorial de Muncă, Ioan Bran este angajat, pe o perioadă nedeterminată, ca șofer la Serviciul de Ambulanță Alba de pe 4 ianuarie 2016.

Ministerul Educației Naționale: „Diploma este falsă!”

Ministerul Educației Naționale a comunicat pe 10 aprilie 2019 că diploma de Bacalaureat menționată nu apare înregistrată în evidențele Colegiului Economic Administrativ din Iași și nici în evidența Inspectoratului școlar Județean Iași, rezultând faptul că este falsă. După declanșarea anchetei, Ioan Bran a ajuns la audieri. Acesta a recunoscut în fața procurorilor că a folosit această diplomă de Bacalaureat pentru înscrierea la concursul organizat de Serviciul de Ambulanță Județean Alba, însă a menționat că nu a știut la acel moment că diploma este falsă. Pe de altă parte, bărbatul a recunoscut că, în 2007, i-ar fi plătit suma de 1.000 de euro unui bărbat necunoscut în schimbul diplomei de Bacalaureat și a foii matricole. Oamenii legii au afirmat că, de fapt, bărbatul a încercat să ascundă faptul că nu a promovat examenul de Bacalaureat.
Acum, urmează a se vedea dacă bărbatul va contesta sau nu sentința emisă de judecători în acest scandal, de angajări cu diplome false la Serviciul de Ambulanță.

Comentarii
  • Pestele de la cap se-npute.Daca parlamentarii si politicienii cu functii mari au obtinut diplome si doctorate false, dece nu s-ar putea si la clasele sociale mai mici.Asta-i exemplul dat de politicieni de doi bani.

  • Cat ia un sofer de la SAJ ? Minim 6000 7000 Ron.

    Se castiga excelent in sistemul bugetar, doar ce, ati mai auzit pe cineva sa se planga de salarizarile din sistemul medical ? Se castiga aproape ca in Germania, Olanda, UK.
    Pe langa spaga la „concurs” (sigur a dat spaga, se da si acum la Spiridon la angajare), cum naiba a reusit sa falsifice ditamai diploma ? Anchetatorii sa intre bine pe fir, ca s-ar putea sa dea peste un mare cuibusor de nebunii. Tare am senzatia ca nu-i primul caz.

Adauga un comentariu