National

Angajat al Consiliul Județean, confirmat cu COVID-19. Instituția se închide temporar

Publicat: 22 iul. 2020
ALT=
Angajat al Consiliul Județean, confirmat cu COVID-19. Insitutția se închide temporar

Un angajat al Consiliul Județean Ilfov a fost confirmat cu COVID-19. Instituția se închide temporar, începând de miercuri, anunță autoritatea locală, printr-un comunicat de presă.

Este vorba despre o femeie care lucrează la Direcția Patrimoniu, a declarat Marian Petrache, președintele CJ Ilfov.

Șeful CJ Ilfov a spus că a aflat marți seară rezultatul testului în cazul acestei angajate.

„Din discuțiile cu dumneaei, se pare că de la metrou a luat virusul. Sunt șase persoane cu contact direct”, a spus Petrache.

Întreaga activitate se suspendă de miercuri, până luni.

Angajat al Consiliul Județean, confirmat cu COVID-19: Toți angajații vor fi testați

Între timp, vor fi testați toți angajații, iar clădirea va fi dezinfectată, prin nebulizare, potrivit sursei citate..

Potrivit reprezentanților instituției, activitatea din CJ Ilfov s-a modificat considerabil, de la debutul pandemiei, schimbându-se orele de venire la serviciu, pe ture, amenajându-se încăperi de lucru în plus, iar dezinfectarea suprafețelor s-a făcut de mai multe ori pe zi, în fiecare vineri efectuându-se dezinfectarea totală.

„De asemenea s-au asigurat câte trei măști pe zi pentru fiecare dintre angajați. Lucrul cu publicul a fost oprit și întreaga interacțiune s-a făcut on-line”, conform CJ Ilfov.

Prefectul Clujului s-a externat, deși e bolnav de COVID-19

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, s-a externat, deși e bolnav de COVID-19. Fost membru PNL și pus prefect de Cluj, Abrudean s-a externat la cerere, după ce a fost diagnosticat cu coronavirus.

Mircea Abrudean și soția sa au fost testați pozitiv și au stat doar câteva zile în spital. Cei doi au un bebeluș, care a afost testat pozitiv COVID-19. Prefectul de Cluj și soția sa nu au avut simptome, așa că, după câteva zile petrecute în spital, au decis să se externeze.

Dacă ținem cont că Mircea Abrudean a fost membru PNL, acesta ar fi trebuit să respecte ordinul de partid care cere acum votarea legii carantinei și izolării, prin care românii asimptomatici trebuie să fie ținuți cu forța în spital.

Prefectul Clujului s-a externat, deși e bolnav de COVID-19: Ce decizie ia PNL

Rămâne de văzut ce decizie va lua PNL în cazul lui Mircea Abrudean dacă ținem cont că PNL se ia de românii care nu înțeleg pericolul coronavirus.

Mai mult, fostul liberal, pus prefect de partidul lui Ludovic Orban, fiind asimptomatic, la fel ca și soția sa, poate să circule liber și să îmbolnăvească alte persoane.

Focare de COVID-19 la instituții publcie din Vâlcea

În județul Vâlcea au fost depistate cinci focare de SARS-CoV-2 la instituții publice. Două focare sunt la unități din cadrul DGASPC . La Centrul Zătreni sunt 77 de persoane testate pozitiv iar la Centrul Bistriţa 18. Celelalte trei focare, cu 17 cazuri depistate, sunt la agenți economici.

Prefectura Vâlcea a anunțat că în ultimele zile a fost depistat pozitiv și un angajat al Serviciului de Ambulanță. Acesta este contact direct cu un cadru medical de la Spitalul Juidețean Vâlcea care a fost de asemenea testat cu noul coronavirus în cursul acestei săptămâni. În total, de la izbucnirea pandemiei de COVID-19, au fost raportate 203 cazuri, dintre care, 43 se află încă internate. S-au efectuat anchete epidemiologice. De asemenea s-au dispus măsurile necesare preventive și de limitare a răspândirii SARS-CoV-2.

Adauga un comentariu