Titlurile zilei

Angajați hăituiți la Direcția de Pază a județului Iași! Omul care i-a făcut casa directorului este forțat să demisioneze. A fost martorul-cheie la agresiunea șefului asupra unei minore

Publicat: 09 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Angajați hăituiți la Direcția de Pază a județului Iași Omul care i-a făcut casa directorului este forțat să demisioneze. A fost martorul-cheie la agresiunea șefului asupra unei minore
Scandal uriaș la Direcția de Pază a județului Iași, unde angajații sunt hăituiți de șefii instituției și forțați să demisioneze din funcții pentru a nu le da în vileag combinațiile

Un angajat de la Direcția de Pază a județului Iași a ajuns să fie hăituit și forțat să demisioneze tocmai de șefii săi. Martorul de la agresiunea unei minore din centrul social din Bucium a ajuns să fie hăituit de șeful său, tocmai personajul-cheie al scandalului. Bărbatul a lucrat inclusiv la construcția casei directorului Pazei județului, Dănuț Podea, din zona metropolitană Iași

Dezvăluiri șocante, dintr-o instituție publică aflată în subordinea Consiliului Județean Iași! Un angajat al Direcției Județene de Pază și Protecție (DJPP) a ajuns să fie hăituit de conducerea instituției după ce a fost martor la agresiunea făcută de unul dintre șefii să asupra unui minor. Mihai Ungureanu este angajat al DJPP de mai mulți ani, însă, în ultima perioadă, a fost scos din serviciu și tras pe linie moartă.
Bărbatul a fost martorul-cheie la agresiunea făcută de Petru Nicolau, unul dintre șefii săi, asupra unei minore de la Centrul social din cartierul Bucium. Din acel moment a început și calvarul său. Acum, Mihai Ungureanu a decis să povestească totul despre acel episod, dar și alte aspecte petrecute la Direcția de Pază, controlată de Dănuț Podea, director interimar.

Scandal-monstru la poarta Centrului din Bucium

În primăvara acestui an, Petru Nicolau, șef de tură la DJPP, a avut o altercație cu o minoră din Centrul social Bucium. Mihai Ungureanu a fost martor la incident, el fiind ulterior înregistrat de un alt coleg când povestea acea întâmplare.

„Povestea din Bucium a avut loc pe 8 martie anul acesta. Eu eram de tură, în post. Pe la 11:30 , minora era cu un băiat în afara centrului. Fata o aștepta pe doamna psiholog pentru a pleca în altă parte. Între timp, a apărut Petru Nicolau, la volanul mașinii de serviciu. Dintr-o dată, între el și fata respectivă a izbucnit un conflict, el a luat-o de gât, iar ea l-a înjurat. A apărut psihologul, directoarea centrului, iar conflictul a fost aplanat”, a precizat Mihai Ungureanu.

Soția scandalagiului de la Direcția de Pază lucrează la centrul din Bucium

Direcția Județeană de Pază și Protecție a devenit un adevărat cuib al unora care au cumulat pensia cu salariul, în timp ce agenți cu state vechi au preferat să plece, pentru a evita scandalurile. Agentul hăitut de Podea și Nicolau a arătat și cum s-a ajuns în această situație.

„Ulterior, Petru Nicolau m-a sunat să-mi ceară tot felul de explicații și lămuriri, cum stau lucrurile și alte aspecte de acest gen. El vine des acolo, pentru că soția lui lucrează la o vilă, unde are grijă de copii ca supraveghetor. După ce toată această poveste a devenit publică, cei de la Direcție au început cu presiunile și astfel s-a ajuns să mi se impună să demisionez”, a mai spus Mihai Ungureanu.

Hăituit pentru că a fost martorul-cheie al agresiunii din Bucium

Agentul de pază de la DJPP a arătat că, în urmă cu mai mulți ani, s-a ales cu un dosar penal pentru că ar fi fost surprins băut la volan. Mihai Ungureanu susține, însă, că dosarul său nu a ajuns la cercetare și că totul nu a fost decât o neînțelegere. Cu toate acestea, Petru Nicolau, fost milițian, i-a scos dosarul, pentru a-i ridica atestatul de pază.

„În urmă cu mai mulți ani, m-am ales cu un dosar pentru că eram băut și un polițist a crezut că eram la volan. Însă mașina era parcată, nu plecasem nicăieri. Dosarul a rămas în arhive, plângerea nu a ajuns niciodată la instanță, iar cazierul meu este curat. Petru Nicolau a făcut presiuni să îmi scoată dosarul și să îmi pierd atestatul de pază. Ba chiar a venit cu un polițist și m-a scos din post. Eu am făcut contestație. M-au chemat la sediu și mi-au spus să-mi dau demisia, însă refuz să fac acest lucru. Nu mă pot da afară și îmi forțează mâna”, a mai spus Mihai Ungureanu.

Mihai Ungureanu a lucrat la casa directorului DJPP din zona Păun

Agentul de la Direcția de Pază a mai spus că, pentru o bună bucată de timp, a lucrat cu materialele proprii la casa lui Dănuț Podea din zona Păun, comuna Bârnova.

„Am lucrat la casa directorului Podea de la Păun, din comuna Bârnova. Nu am ce spune, am fost plătit și chiar m-a pus în posturi de pază în acea perioadă, unde nu erau probleme. El este, însă, influențat de alții. Dar, după povestea din Bucium, am început să am probleme, fiind hăituit de Nicolau, de Adrian Chifu și de cei din jurul lor. La comandament este un cuib de pensionari care stau foarte bine pe posturile lor. Și cei de la județ ar trebui să vadă asta și să nu-i mai țină în brațe”, a adăugat Mihai Ungureanu.

De cealaltă parte, Dănuț Podea nu a răspuns apelurilor telefonice ale redactorilor „BZI” pentru a comenta situația. În edițiile viitoare, „BZI” va prezenta și alte mărturii ale agenților de pază de la DJPP Iași despre situația de la nivelul conducerii.

Adauga un comentariu