Titlurile zilei

Angajați hăituiți la Direcția de Pază a județului Iași! Omul care i-a făcut casa directorului este forțat să demisioneze. A fost martorul-cheie la agresiunea șefului asupra unei minore

Publicat: 09 sept. 2021
Dănuț Podea, directorul Direcției de Pază și Protecție Iași, Petru Nicolau, șef de tură în direcție, și casa directorului din satul Păun, comuna Bârnova
Scandal uriaș la Direcția de Pază a județului Iași, unde angajații sunt hăituiți de șefii instituției și forțați să demisioneze din funcții pentru a nu le da în vileag combinațiile

Un angajat de la Direcția de Pază a județului Iași a ajuns să fie hăituit și forțat să demisioneze tocmai de șefii săi. Martorul de la agresiunea unei minore din centrul social din Bucium a ajuns să fie hăituit de șeful său, tocmai personajul-cheie al scandalului. Bărbatul a lucrat inclusiv la construcția casei directorului Pazei județului, Dănuț Podea, din zona metropolitană Iași

Dezvăluiri șocante, dintr-o instituție publică aflată în subordinea Consiliului Județean Iași! Un angajat al Direcției Județene de Pază și Protecție (DJPP) a ajuns să fie hăituit de conducerea instituției după ce a fost martor la agresiunea făcută de unul dintre șefii să asupra unui minor. Mihai Ungureanu este angajat al DJPP de mai mulți ani, însă, în ultima perioadă, a fost scos din serviciu și tras pe linie moartă.
Bărbatul a fost martorul-cheie la agresiunea făcută de Petru Nicolau, unul dintre șefii săi, asupra unei minore de la Centrul social din cartierul Bucium. Din acel moment a început și calvarul său. Acum, Mihai Ungureanu a decis să povestească totul despre acel episod, dar și alte aspecte petrecute la Direcția de Pază, controlată de Dănuț Podea, director interimar.

Scandal-monstru la poarta Centrului din Bucium

În primăvara acestui an, Petru Nicolau, șef de tură la DJPP, a avut o altercație cu o minoră din Centrul social Bucium. Mihai Ungureanu a fost martor la incident, el fiind ulterior înregistrat de un alt coleg când povestea acea întâmplare.

„Povestea din Bucium a avut loc pe 8 martie anul acesta. Eu eram de tură, în post. Pe la 11:30 , minora era cu un băiat în afara centrului. Fata o aștepta pe doamna psiholog pentru a pleca în altă parte. Între timp, a apărut Petru Nicolau, la volanul mașinii de serviciu. Dintr-o dată, între el și fata respectivă a izbucnit un conflict, el a luat-o de gât, iar ea l-a înjurat. A apărut psihologul, directoarea centrului, iar conflictul a fost aplanat”, a precizat Mihai Ungureanu.

Soția scandalagiului de la Direcția de Pază lucrează la centrul din Bucium

Direcția Județeană de Pază și Protecție a devenit un adevărat cuib al unora care au cumulat pensia cu salariul, în timp ce agenți cu state vechi au preferat să plece, pentru a evita scandalurile. Agentul hăitut de Podea și Nicolau a arătat și cum s-a ajuns în această situație.

„Ulterior, Petru Nicolau m-a sunat să-mi ceară tot felul de explicații și lămuriri, cum stau lucrurile și alte aspecte de acest gen. El vine des acolo, pentru că soția lui lucrează la o vilă, unde are grijă de copii ca supraveghetor. După ce toată această poveste a devenit publică, cei de la Direcție au început cu presiunile și astfel s-a ajuns să mi se impună să demisionez”, a mai spus Mihai Ungureanu.

Hăituit pentru că a fost martorul-cheie al agresiunii din Bucium

Agentul de pază de la DJPP a arătat că, în urmă cu mai mulți ani, s-a ales cu un dosar penal pentru că ar fi fost surprins băut la volan. Mihai Ungureanu susține, însă, că dosarul său nu a ajuns la cercetare și că totul nu a fost decât o neînțelegere. Cu toate acestea, Petru Nicolau, fost milițian, i-a scos dosarul, pentru a-i ridica atestatul de pază.

„În urmă cu mai mulți ani, m-am ales cu un dosar pentru că eram băut și un polițist a crezut că eram la volan. Însă mașina era parcată, nu plecasem nicăieri. Dosarul a rămas în arhive, plângerea nu a ajuns niciodată la instanță, iar cazierul meu este curat. Petru Nicolau a făcut presiuni să îmi scoată dosarul și să îmi pierd atestatul de pază. Ba chiar a venit cu un polițist și m-a scos din post. Eu am făcut contestație. M-au chemat la sediu și mi-au spus să-mi dau demisia, însă refuz să fac acest lucru. Nu mă pot da afară și îmi forțează mâna”, a mai spus Mihai Ungureanu.

Mihai Ungureanu a lucrat la casa directorului DJPP din zona Păun

Agentul de la Direcția de Pază a mai spus că, pentru o bună bucată de timp, a lucrat cu materialele proprii la casa lui Dănuț Podea din zona Păun, comuna Bârnova.

„Am lucrat la casa directorului Podea de la Păun, din comuna Bârnova. Nu am ce spune, am fost plătit și chiar m-a pus în posturi de pază în acea perioadă, unde nu erau probleme. El este, însă, influențat de alții. Dar, după povestea din Bucium, am început să am probleme, fiind hăituit de Nicolau, de Adrian Chifu și de cei din jurul lor. La comandament este un cuib de pensionari care stau foarte bine pe posturile lor. Și cei de la județ ar trebui să vadă asta și să nu-i mai țină în brațe”, a adăugat Mihai Ungureanu.

De cealaltă parte, Dănuț Podea nu a răspuns apelurilor telefonice ale redactorilor „BZI” pentru a comenta situația. În edițiile viitoare, „BZI” va prezenta și alte mărturii ale agenților de pază de la DJPP Iași despre situația de la nivelul conducerii.

Comentarii
 • Pestele de la cap se impute’ , de ce cj-ul nu a luat masuri pana acum? Pentru ce tin o directie care mananca o caruta de bani prin contractele de paza pe care le au directiile sociale,sedii cj.,aeroport,muzee ? Pur si simplu tarifele pe care le iau impovareaza prin platile pentru paza in loc sa fie lasati sa liciteze paza cu alte societati de paza mai ieftine si poate mai bune din punct de vedere profesional. In asa zisa directie se vede ca sunt numai indivizi pusi pe criterii politice cu salarii babane,fosti militieni,jandarmi dati afara din sistem, plutonieri de la intendenta,fosti marinari , securisti si o gramada de nepoti si bineinteles meseriasi in zidarie. Chiar nu se face nimic? Cum sa accepti aceasta coruptie. Oare cum si-a permis podea sa ia un agent de paza si sa-l duca in bucuresti si sa-i zugraveasca apartamentul printesei?

 • CEI CARE ATI PLECAT DIN UNITATE CU DIFERITE PROBLEME PERSONALE SAU VA-TI DATI DEMISIA UNILATERAL NEFIIND FORTATI DE NIMENI NU MAI DATI IN UNITATE DAR ASA FACE PROSTU DUPA CE GRESESTE DA VINA PE ALTII ASUMATIVA GRESELILE .

 • Vad ca ti se clatina scaunul si incepi sa faci baloane,esti pe langa subiect si din cate vad acolo in ograda voastra se afla o gramada de indivizi care nu au ce cauta. De ce nu se scot posturile de conducere si compartimente la concurs? De ce se folosesc de oameni la constructii? inseamna ca meseriasii sunt favorizati si pusi in posturi calde unde se poate dormi noaptea si mai ales nu sunt controlati de catre cei in masura. Ce cauta pensionarii,florea ,niculau,chifu,fratii topor si multi altii in locul unor tineri care sunt dornici de un loc de munca? Imi spui si mie cum au fost numiti sefii de tura? iti spun eu. pe prietenii,`politic,neamuri..cati stiu sa lucreze cu calculatorul ? Unul sau doi,restul sunt cu 10 clase sau scoli profesionale in cel mai fericit caz. Cred ca acolo este un loc de papat banii contribuabililor prin niste servicii de proasta calitate unde isi duc veacul fel de fel de indivizi care au patima alcoolului si sunt agreati se stiu mai ales ca stau cu sticla sub masa , in posturi vin bauti si sunt agreati ca sunt meseriasi in diferite meserii.. Nu cred ca isi are rostul sa mai functioneze o asemenea zisa institutie. Piata este plina de firme de paza si la ce tarife luati ma mir cum de mai functionati. Totusi tind sa cred ca se vor lua masuri!

 • Gunoierii de la direcția pensionarilor și prostii satului ca și ăștia de la force star sunt mai bun ca ei și alte firme de pază!numai prosti,bețivi, analfabeți și multe muște verzi!

 • Așa nu se mai poate.SINDICATUL DJPP IAȘI, aducem la cunoștință CJ.IASI Costel Alexe demararea de urgență a scoaterii la concurs a personalului TESA,înlăturarea tuturor pensionarilor de la conducerea DJPP IAȘI,întrucât în această instituție se încalcă toate drepturile angajaților,inclusiv hărțuire acestora.

 • Popistasule mai latri mult? Ai uitat cand au abuzat cu multi ani in urma stii tu pe cine si te-a vazut balica? Iti spune ceva centrul din codrescu? Oare de cine ai fost tu acoperit atunci sa nu faci bulau si sa nu sa se starneasca rahatul?
  Crezi daca mananci rahat mult o sa fii vazut mai bine de instructorul lui peste’ care te-a scos din glod ? Ii vine si lui randul. Sunt o gramada de baieti care stiu ce istoric ai in spate.

 • Soicescu e adevarat ca esti un betiv si nu ai acte de constructie pe casa Broasca nu te mai sustine casa e ridicata ilegal te bat copii asa zile ai ajuns DOMII DE LA D.N.A. vor face lumina mai ai motocicleta aia bicicleta cu motor de drujba rideau si curcile de tine

 • Bogdane ai inceput sa fii si translator? Vezi ca iti ramane papagalul fara pene la cate a auzit. Vad ca esti reporterul de serviciu a lui popis? Te- ai dus tu la el in post sau a venit el la tine? Te plimba cu masina,asa ca ai grija ca te face la buburuza.

 • Chiar nu sesizeaza nimeni ? Dir.de asistenta sociala,politia,dna? Cum sa comiti atatea ilegalitati si autoritatile tac malc? Corpul de control al c.j. de ce nu luati masuri de cercetare sau e comanda sa nu faceti nimic? Cate sesizari trebuie sa fie facute ca cineva sa-si faca datoria?

Adauga un comentariu