Local

Angajații CTP Iași iau temperatura călătorilor în interiorul autobuzelor și tramvaielor. Se schimbă regulile de protecție împotriva COVID-19

Publicat: 03 iul. 2020
Echipele CTP Iași iau temperatura călătorilor în interiorul autobuzelor și tramvaielor, și nu în stațiile de transport public, cum se întâmpla până acum
Angajații CTP Iași iau temperatura călătorilor în interiorul autobuzelor și tramvaielor

Angajații CTP Iași vor lua temperatura călătorilor în interiorul autobuzelor și tramvaielor, și nu în stațiile de transport public, așa cum se întâmpla până acum. Călătorii sunt obligați în continuare să folosească mască de protecție pe nas și gură, dar și să păstreze distanța socială

Echipele Companiei de Transport Public SA Iași iau temperatura călătorilor în autobuze și tramvaie, și nu în stațiile de transport public, așa cum se întâmpla până în prezent. Personalul CTP Iași care deservește cele 45 de puncte de verificare a temperaturii își desfășoară activitatea în mijloacele de transport public.
În continuare însă, măsurile de protecție împotriva pandemiei coronavirus rămân valabile în mijloacele de transport public. De asemenea, rămâne în vigoare verificarea de către echipaje ale Poliției Municipiului Iași și Poliției Locale Iași a respectării de către persoanele care utilizează mijloacele de transport public a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, respectiv purtarea de măști de protecție.

Biletele și abonamentele CTP Iași pot fi achiziționate direct prin telefonul mobil

Mijloacele de transport ale CTP Iași pot fi folosite gratuit de către elevi și în timpul vacanței școlare, iar acesta este încă un avantaj al folosirii abonamentelor electronice, procurate printr-un singur click din aplicația 24pay.

„Elevii sunt încurajați să folosească aplicația 24pay în continuare și să își procure abonamentele, devenite acum gratuite, tot online. Însă, pentru ca aceștia să le poată obține, este necesar ca unitățile de învățământ să se înregistreze, în prealabil, într-o aplicație creată de CTP Iași. Aici, reprezentanții școlilor pot introduce, în mod facil, un set minim de date necesare înregistrării ulterioare a elevilor în aplicația 24pay. După această etapă, pentru a crea contul de elev, aceștia vor putea accesa link-ul www.sctpiasi.ro/elevi, unde vor completa denumirea instituției școlare la care studiază, numărul matricol, adresa de e-mail și parola. Toți acești pași sunt parcurși doar o singură dată”, au explicat reprezentanții Companiei de Transport Public CTP Iași.

Ulterior, prin accesarea aplicației 24pay și scanarea oricărui cod QR, fie a celui afișat pe site-ul CTP Iași, fie a celor din stații ori din mijloacele de transport, va putea fi procurat un abonament gratuit pentru 30 de zile.

Ieșenii vor ști când ajung autobuzele și tramvaiele CTP în stație

Călătorii CTP Iași din autobuze și tramvaie vor avea acces la un portal public de reîncărcare a cardurilor de călătorie și de informare care va oferi informații cu privire la traseele de transport și stațiile, oferta tarifară, facilitățile acordate, punctele de emitere și reîncărcare a cardurilor. De asemenea, se va urmări live poziția vehiculelor pe hartă, sosirile în stații în timp real sau alte mesaje cu privire la diverse devieri de trasee sau blocaje de trafic. Sistemul presupune și realizarea unei aplicații pentru telefoane mobile sau tablete care va oferi informații despre cele mai apropiate stații de transport (pe baza locației GPS), trasee și rute, sosirile în timp real pentru orice stație, rutele optime, în funcție de preferințele de căutare, precum și mesaje de la dispecerat referitoare la devieri de trasee sau blocaje de trafic.

Comentarii
  • Se vede si din poza ca angajatul CTP nu foloseste postul mastii corect. Deasemenea soferii nu poarta masca , unii calatori fara masca sau o poarta incorect , fara sa-si acopere nasul , de distanta sociala nu poate fi vorba , este o mare imbulzeala in mijloacele de transport dar nimeni nu ia atitudine. Angajatii CTP care trebuie sa ia temperatura stau pititi prin statii la umbra , pe telefon.

  • Se vede si din poza ca angajatul CTP nu foloseste postul mastii corect. Deasemenea soferii nu poarta masca , unii calatori fara masca sau o poarta incorect , fara sa-si acopere nasul , de distanta sociala nu poate fi vorba , este o mare imbulzeala in mijloacele de transport dar nimeni nu ia atitudine. Angajatii CTP care trebuie sa ia temperatura stau pititi prin statii la umbra , pe telefon.

  • In unele autobuse nu este aer conditionat sau nu face fata. Cand in autobuz sunt 40 de grade sau mai mult, cum sa-mi iei temperatura? Nu mai vorbim de faptul ca stai si cate 20-25 de minute in statie sa astepti un autobuz, plus inghesuiala.

Adauga un comentariu