Economic Local

Angajații de la Salubris nu pot curăța punctele de colectare din cauza mașinilor parcate ilegal pe străzile din Iași: „Asta e atitudinea românului, îi pasă doar de el” – FOTO

Publicat: 02 mart. 2024
_____ Vizualizări 7 Comentarii
Angajații de la Salubris nu pot curăța punctele de colectare din cauza mașinilor parcate ilegal pe străzile din Iași Asta e atitudinea românului îi pasă doar de el - FOTO
Cetățenii pot face solicitare la Salubris pentru a fi curățate punctele gospodărești

Angajații de la Salubris au mari probleme când trebuie să curețe punctele gospodărești, din cauza mașinilor parcate aiurea pe străzile din Iași. Astfel că trebuie să găsească diferite soluții pentru a duce treaba la capăt

De două ori pe lună, pubelele de la Salubris sunt curățate de angajații companiei cu un utilaj special. Doar că de multe ori există probleme din cauza mașinilor parcate.

Angajații de la Salubris Iași nu pot curăța pubelele

Reporterii BZI au găsit echipajul de la Salubris în timp ce curăța punctele gospodărești de pe strada Gheorghe Săulescu. Angajații au trebuit să își facă drum cu furtunul cu apă printre mașini pentru a curăța pubelele.

„Mergem de câte ori este necesar pe lună să curățăm punctele gospodărești. Acum avem doar o singură mașină disponibilă, dar mai avem și altele care urmează să intre în funcțiune cât de curând. Este un serviciu necesar. Unele containere sunt extrem de murdare, chiar nu știu ce pot să arunce oamenii, totuși înțelegem, trebuie curățate, însă problema este alta. Mulți își lasă mașina parcată fix în fața punctului gospodăresc, iar noi, efectiv, nu avem cum să intrăm să spălăm. Măcar de ar lăsa un număr de telefon să îi anunțăm să mute puțin mașina, dar asta e atitudinea românului, îi pasă doar de el, nu se gândește și la alții. Pe lângă asta, pierdem timp prețios pe care l-am putea folosi la alte puncte din oraș”, povestește un angajat de la Salubris.

Deși toată lumea se întreba ce este praful alb de lângă punctele de colectare și la ce este folosit, el este doar clor aplicat pentru dezinfectare.

„În ceea ce privește praful acela alb, este clor, îl folosim pentru igienizare și dezinfectare. Ajută foarte mult după ce spălăm punctul gospodăresc cu apă și soluție”, a mai adăugat bărbatul.

Compania continuă curățenia de primăvară

În această perioadă sunt spălate și străzile din Iași, iar mașinile sunt ridicate de pe carosabil pentru a se efectua igienizarea. Toată această activitate va continua până la începutul lunii aprilie 2024.

„Noi avem un grafic de spălare a punctelor gospodărești, avem o mașină specială, iar anul acesta ne-au mai venit încă două mașini, vrem să facem, primăvara acesta, încă un program, spălarea pubelelor la cetățenii care stau la casă. Imediat după ce le golim pubela, o să vină și mașina care le spală. Acum continuăm cu curățenia pe străzile din Iași, ne ocupăm în perioada aceasta în zona Păcurari, Canta, iar ulterior ne vom muta și în alte cartiere. Preconizăm că vom termina această activitate în aproximativ o lună”, a transmis Cătălin Neculau, directorul general Salubris SA.

Angajații de la Salubris trebuie să curețe toate punctele gospodărești din Iași de două ori pe lună.

Comentarii
  • Ar trebui ca iesenii sa blocheze tot cu masinile, nu doar pubelele: intrarea in curtea lui Chirica, in curtea habarnistului Botez, in curtile tuturor consilierilor locali si intrarile Primariei Iasi. Si sa le elibereze doar atunci cand vor fi construite parcari publice, fara plata.
    Din pacate, cei mai multi ieseni gasesc normal sa plateasca impozit pe masina, si sa plateasca si parcarea, cu ora.

  • Poliția locală pusă la treabă, stau golanii din poliția locală toată ziua la spitalul Spiridon și terorizează mașinile cu aparținători !
    Să i vedeți cum aleargă și strigă după șoferi cu chitanțierul proces verbal în mâna!
    E vizibil ca sunt disperați cu orice preț să sancționeze!
    La astfel de situații, crâșmele unde mașinile stau pe trotuar și pe carosabil cum ar fi de exemplu la OSCAR, LITTLE TEXAX, nici vorba , aici știu de frica golanii din poliția locală, ca ar primi un șut în curul lor mare și nesimțit imediat.
    De ani de zile acești golani în uniformă doar atât știu!

  • cacat, Salubris este o institutie de mancat banii contribuabililor absolut degeaba! Ar fi trebuit sa fotografiez cum aratau pubelele din Alexandru azi dimineata!! Niste jegosi. 33 de lei de persoana? Huo tarfelor care stati degeaba pe banii iesenilor

  • Am de gând sa-mi plătesc taxele pentru mafia lui Chirica în ziua de 31.12.2024. Să lucreze pentru banii ăşţia. Am maşină şi nu mai am unde s-o parchez. Nu mai gasesc loc, nici la 10 minute de mers pe jos. Pentru ce să mai plătesc taxă pentru maşină? Spaţiul verde a fost transformat în loc de fumat pentru nişte borfaşi. Nu mai pot aerisi casa. De ce să mai plătesc taxe? Deocamdată, banii mei sunt în buzunarul meu, nu pe mâna excrocului care face mişto de noi…

  • e plin de sobolani, ies seara de seara, in zona tomberoanelor din apropierea Manastirii Frumoasa…sobolani, mari si grasi. lasati minciunile si propaganda. Faceti treaba peste tot, nu de mantuaila.

  • Ne intoxică noxele de la mași parcate printre blocuri și își lasă mulți motoarele pornite. Au dreptate de la SALUBRIS că se strecoară cu dificultate printre mașini până la containerele cu gunoaie.

Adauga un comentariu