Local

Animalele de la ferma lui Maricel Popa au speriat o comună întreagă. Localnicii nu știu ce secrete ascunde senatorul PSD în pădurea din județul Iași – GALERIE FOTO

Publicat: 14 iun. 2022
_____ Vizualizări 9 Comentarii
Animalele de la ferma lui Maricel Popa au speriat o comună întreagă. Localnicii nu știu ce secrete ascunde senatorul PSD în pădurea din județul Iași  GALERIE FOTO
Ferma lui Maricel Popa din județul Iași a fost ridicată în zona unei păduri departe de ochii curioși ai localnicilor

Ferma secretă a lui Maricel Popa din județul Iași se află la marginea unui drum proaspăt betonat și realizat din banii Consiliului Județean. Fostul șef al județului are o fermă de 15 hectare care nu este trecută pe numele său și unde are chiar mufloni și păuni.

Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, și-a tras asfalt din banii instituției până la ferma proprie. Drumul DJ 249 D: intersecție DJ 249 E – Moreni – Prisăcani – Măcărești – Grozești – intersecție DJ 244 a iscat o epopee întreagă în ultimii ani, unul din principalii beneficiari fiind tocmai actualul senator. Între timp, mii de oameni din Prisăcani suportă zilnic noroaie și praf pe același drum județean.

Imagini de la ferma secretă a lui Maricel Popa din județul Iași

Ferma lui Maricel Popa se întinde pe o suprafață de circa 15 hectare și a fost ridicată pe un teren concesionat de acum mai mulți ani. Pentru un hectar, Popa plătește 500 lei pe an ca redevență. Culmea, această fermă nu apare în declarația de avere a șefului CJ Iași, printre sumedenia de terenuri pe care acesta le deține. Pentru a ajunge la ferma lui Maricel Popa se circulă pe o porțiune betonată, după care se ajunge pe o bucată de circa 5 kilometri lăsată de izbeliște de constructor, chiar în centrul localității Prisăcani. Șoferii care trec cu bine de craterele de pe drumul abandonat pot ajunge apoi cu ușurință spre Grozești. Până în comuna Grozești drumul betonat trece și prin fața fermei lui Popa. De la DJ 249D se mai circulă circa 200 metri pe o drum de pământ până la poarta fermei actualului parlamentar.

Mufloni și păuni la ferma fostului șef CJ Iași! Localnicii nu știu ce se află în interior

Ferma este destul de departe de ochii curioșilor. Mare parte din terenurile de la fermă sunt ocupate cu culturi agricole și nimic nu arată faptul că acolo se află și animale. Și totuși, se pare că Maricel Popa și familia acestuia cresc la Măcărești câțiva mufloni și păuni. Muflonul este o specie de oaie sălbatică europeană, în țară fiind destul de puține exemplare. Popa mai are și vaci și porci la ferma respectivă, de care se ocupă câțiva oameni.

„Are niște mufloni și păuni la ferma de la Măcărești. Nimeni nu știe foarte multe detalii despre ce este acolo pentru că Popa ține crescătoria pentru uz propriu”, a spus un localnic din comuna Prisăcani.

Lângă ferma fostului șef al CJ Iași se află stația de betoane a Eky Sam SRL, abandonată în momentul de față, după un scandal uriaș legat de betonarea drumului județean. Într-un colț al fermei se vede chiar și un parc de joacă pentru copii. Totuși, în acel loc nu a mai călcat nimeni de multă vreme, zona fiind abandonată, buruienile fiind peste tot.

Dezastru pe drumul care duce la ferma lui Maricel Popa! Praf și noroi în centrul satului

Drumul județean DJ 249 D: intersecție DJ 249 E – Moreni – Prisăcani – Măcărești – Grozești – intersecție DJ 244 a fost asfaltat pe bucăți de firma Eky Sam SRL, unul din tronsoane cuprinzând și calea către ferma lui Maricel Popa, fostul șef al CJ Iași. De altfel, ferma lui Maricel Popa este departe de ochii curioșilor, într-o zonă aflată la ieșirea din comuna Prisăcani, satul Măcărești. Valoarea investiției pe cei aproape 30 kilometri a fost de circa 15,7 milioane de euro, sumă care însă este alocată pe etape de la an la an. După demararea lucrărilor, pe o porțiune de 5 kilometri asfaltarea s-a oprit brusc pentru că CJ nu a mai dat banii, iar Eky Sam SRL nu a mai demarat lucrarea.

Revoltă în comuna Prisăcani din cauza drumului asfaltat spre ferma lui Popa

Oamenii s-au arătat nemulțumiți de faptul că bucata de drum din centrul comunei a fost decopertată pentru a fi asfaltată, însă lucrările au fost sistate.

„Este o situație demnă de Cartea Recordurilor în comuna Prisăcani. O firmă privată a distrus un drum asfaltat în vatra satelor Moreni și Prisăcani pe o lungime de 5 kilometri încă din toamna anului trecut. Nu s-au mai dat bani pentru continuarea lucrării, iar rezultatul se vede cu ochiul liber: praf ca în Sahara, mașini distruse de un drum prea bombardat, nervi întinși la maxim și boli respiratorii cauzate de praf”, a spus un alt localnic din comuna Prisăcani.

Practic, pentru că CJ nu a mai dat bani, Eky Sam SRL nu a mai continuat lucrarea și a lăsat porțiunea de 5 kilometri în praf și noroi. A avut însă bani pentru a asfalta drumul către ferma lui Maricel Popa din județul Iași, tocmai în perioada în care acesta era încă șef la CJ. Maricel Popa nu a răspuns apelurilor telefonice ale redactorilor BZI.

Comentarii
  • Drumul respectiv deservește două comune. Să spui că l-a făcut pentru ferma să este un mod incorect de a prezenta situația. De de nu se vorbește despre pietruirea făcută de administrația liberală din timpul lui Adomniței 300 MC pentru un km.? Care s-a plătit dar nu s-a făcut.

  • Mai lasati luptele politice tovarasi din PSD si PNL si achitati-va de promisiunile din Campania Electorala. Nu faceti nimic pentru localitatile care v-au votat, va intereseaza bunastarea voastra si a acolitilor vostri. Toate Partidele Parlamentare lupta pentru CIOLAN, nu pentru POPOR.

  • Că sunt mufloni,bizoni și ce animale mai sunt la ferma,nu ne interesează!Ne interesează modalitatea în care s-a concesionat terenul,cum s-a stabilit suma de concesionare și cum se cheltuie acești bani de către Primăria Prisacani.
    Sunt sute de hectare de pământ concesionate,ar trebui de aflat cine le-a concesionat ,daca se colectează sumele anuale și destinația banilor,în final!
    O întrebare,totuși,de ce nu apare această fermă în declarația de avere a d-lui Popa?
    E treaba
    unei instituții numita parcă ANI sa verifice acest lucru!
    De remarcat faptul ca domnul Popa Maricel se afla în relații de amiciție atât cu administrația pesedista a Prisacaniului,cât și cu fosta administrație liberala,fiind un fiu al satului din comuna vecina,Comarna.
    Lupta pentru averi nu are culoare politică!
    Domnule Popa,puteați sa fi venit la Prisacani,la ferma,sa încingeți o hora împreună cu colegii de partid,dar va stricați jeepanele pe porțiunea de drum Moreni-Prisacani,cea decopertată,plina de gropi și praf…
    Va rugam,luati-l și pe domnul Primar Ghiorghe Stanciu și mergeți în fața Consiliului Județean și faceți greva foamei pentru locuitorii din Prisacani pentru a se aloca banii pentru finalizarea celor 5 km de drum rămași nebetonati!Poate-asa se sensibilizează și domnul Costel Alexe!
    Totuși,la guvernare este frăție între PNL și PSD,nu guvernează tara împreună?!

  • Parcul de joaca al copiilor din comuna Prisacani a fost amplasat in mijlocul pădurii,la o distanta considerabila de sate,pe vremea când ministru al Dezvoltării era d-na Elena Udrea(puscariabila de astăzi) și care cheltuia banii publici după bunul plac!
    Bineînțeles,nu merg copiii din Prisacani sa se joace în acel parc!Daca era amplasat in sat,ar fi fost o bucurie pentru copii…
    Vreo 4 miliarde de lei vechi s-au dus pe apa sâmbetei!
    Daca se duc copiii în acel parc,au șanse să se întâlnească cu lupul din pădure!
    Nu are legătură parcul cu ferma d-lui Popa Maricel,doar că sunt in vecinătate.
    Cu banii cheltuiți pe parc se putea construi un dispensar nou,care între timp s-a dărâmat.Dar,dispensarul nu a fost o prioritate pentru aleșii locali…Sănătatea unei comune nu contează…contează voturile…

Adauga un comentariu