Titlurile zilei

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, își asfaltează drumul până la ferma proprie din bani publici. Șosea de 16 milioane euro, pe lângă poarta șefului CJ, asfaltată de prietenul de la Eky Sam SRL – FOTO

Publicat: 13 aug. 2020
Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, va deconta peste 16 milioane euro din banii județului către firma Eky Sam SRL pentru a-și asfalta drumul către ferma din satul Măcărești
Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, i-a dat firmei Eky Sam SRL asfaltarea unui drum până la ferma proprie

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, a ajuns să-și asfalteze drumul spre ferma proprie din banii județului. Proiectul are o valoare de 13 milioane euro și trece exact pe lângă ferma pe care o deține Maricel Popa în zona de est a județului Iași. Pe final de mandat, actualul președinte al județului Iași avizează un proiect de modernizare a unui drum județean care trece fix pe lângă ferma sa din satul Măcărești, comuna Prisacani , proiect dat firmei Eky Sam SRL, patronată de controversatul Ioan Echimov

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, a ajuns să dea o nouă lovitură pe final de mandat din bani publici. În ședința plenului Consiliului Județean de astăzi se va discuta un proiect de asfaltare a unui drum județean din zona de est a județului. Lucrarea a fost contractată de firma Eky Sam SRL, patronată de Ioan Echimov, bun prieten cu Maricel Popa. Este vorba de drumul județean DJ 249 D: intersecție DJ 249 E – Moreni – Prisăcani – Măcărești – Grozești – intersecție DJ 244 F (km 7+660 – 36+329). Proiectul are o valoare de 78,7 milioane lei (peste 16 milioane euro) și va fi împărțit pe mai mulți ani.

Drumul județean trece prin fața fermei lui Maricel Popa. Asfaltarea a fost dată cadou firmei Eky Sam SRL

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, și-a făcut planurile pe final de mandat. Așa a ajuns să-și ofere cadou asfaltarea unui drum între mai multe comune care duc și către ferma pe care o deține în satul Măcărești.

„Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor lași ne informează că a fost finalizată procedura de achiziție publică pentru obiectivul de investiție: -Modernizare drum județean DJ 249 D: intersecție DJ 249 E – Moreni – Prisăcani – Măcărești – Grozești – intersecție DJ 244 F, km 7+660 – 36+329. A fost semnat contractul de execuție și se va emite ordinul de începere a lucrărilor, iar pentru demararea acestora este necesară alocarea sumei de 20.000 mii lei din bugetul local al județului lași pe anul 2020”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Restul banilor vor fi alocați în anii următori.

Asfaltare prin fața fermei sale din comuna Prisacani . Maricel Popa, președintele CJ Iași, nu are probleme morale

Ferma lui Maricel Popa a fost ridicată pe un teren concesionat de acum mai mulți ani pe 15 hectare. Pentru un hectar, Popa plătește 500 lei pe an ca redevență. Culmea, această fermă nu apare în declarația de avere a șefului CJ Iași, printre sumedenia de terenuri pe care le are în zona Prisacani. Proiectul de asfaltare va începe în perioada următoare și vizează refacerea a 29 kilometri de drum. Drumul de pe malul Prutului cuprinde și ferma acestuia, unde în prezent se ajunge pe o șosea pietruită. Șeful CJ nu s-a mulțumit doar să-și facă acest cadou pe final de mandat, ci a ajuns să-i de-a lucrarea lui Ioan Echimov, prietenul său și principalul „combinator” al lucrărilor pe drumurile din județ. Oare faptul că Echimov l-a ajutat să asfaltaze curtea de la spitalul mobil de la Lețcani a avut un rol și în cadrul acestui contract?

Cadou pentru prietenul de la Eky Sam SRL pentru drumul din fața fermei lui Maricel Popa

Proiectul de hotărâre va fi discutat în plenul Consiliului Județean în ședința care va avea loc astăzi la Casa Pătrată. Cu toate acestea, consilierii județeni ai opoziției susțin că nu este normal ceea ce face Maricel Popa.

„Este evident si necesar ca toate drumurile județene să fie asfaltate. Asta înseamnă o Românie europeană. În ultimii 30 ani, cât am stat sub guvernare PSD, drumurile județene nu au fost îngrijite. Acum, domnul Maricel Popa a găsit de cuvință să lase drumurile județene importante deoparte de la finanțare și să asfalteze un drum județean de la Prut, care întâmplător trece și prin fața fermei sale”, a spus Vasile Cotiugă, consilier județean PNL.

Și Petru Movilă, deputat PMP, i-a bătut obrazul pentru faptul că se folosește de banii publici pentru a-și netezi drumul la ferma respectivă.

„Maricel Popa este recunoscut pentru modul în care dirijează proiectele județului pentru a-și rezolva problemele personale. Până nu au fost presiunile colegilor de la PMP pentru asfaltarea drumurilor județene, nu s-a rezolvat nimic. Cert este că Maricel Popa și-a făcut proiectele pentru interesul propriu. Colegii de la PMP au propus ca cele 50 milioane euro care sunt la CJ să fie alocați pentru drumuri, pentru a nu fi diferențieri între proiecte. Maricel Popa a făcut însă totul după propriul interes. A avut 4 ani la dispoziție să le arate oamenilor din zona din care provine că a făcut ceva pentru ei. Nici de atâta lucru nu a fost în stare”, a spus deputatul PMP Petru Movilă.

Întrebat ieri, 12 august 2020, de această situație, Maricel Popa, președintele CJ Iași, a dat din umeri și nu a comentat situația.

„Nu știu, nu știu”, a susținut Popa.

Comentarii
  • Sunteți penibili, acest drum trebuia făcut de mult timp că arată ca după razboi. Cel care a scris articolul putea să se documenteze ca satul Măcăresti este din comuna Prisacani. Ținând cont de faptul că locuitorii acestei comune și mai ales ai satului Măcăresti așteaptă ca acest drum pietruit să fie asfaltat de mulți, mulți ani nu cred că interesul a fost pentru ferma.

  • Mai meditativule.. mai panarama! În fiecare dimineață între 5 și 6 te (….) grija de Popa și nevastă-ta doarme! Ai grija de ea, că-ți trece vremea.

  • Drumul ala n-a vazut niciodata asfalt pana acum, desi si macarestenii platesc impozite si taxe la fel ca toti locuitorii comunei Prisacani. Ca o fi trecand si pe langa ferma semianalfabetului de Popa, noua nu ne pasa.

  • Domnii care comentează ca acest drum nu este necesar deoarece trece pe la poarta lu Popa, voi unde Dumnezeu stați, aveti prin fata porții asfalt sau doar gropi de aveti cererii asa de zdruncinati?
    De 52 de ani de când sunt pe lume nu am vazut o lingura de asfalt prin fata porții. Acest drum este necesar pentru oamenii care au trăit amar de ani în comunele respective, de la care ați cerșit pe rand voturi după cum dracu ati venit la putere. Si pe voi, cei care acu nu sunteți la ros osul nu va impresionează cu nimic. Aveti nesimțirea sa umblați din poarta în poata sa mințit oamenii ca nu trebuie sa voteze cu x sau y ca nu fac nimic cu drumul. Veniți racului voi la putere și faceti .Dar faceti odată ca si acest oamenii trăiesc în Romania si au îmbătrânit așteptând sa aiba și ei o viata civilizata. Nu sunteți decât o caruta de profitori, de lingăi si de putori care trăiesc pe spatele poporului. Voi sunteți romani sau ati aterizat din cosmos si va doare în spate de bătrânii satului romanesc?????Rusineeeee!!!

Adauga un comentariu