National

ANM a emis și un cod galben de vreme severă. Un nor de praf saharian va veni peste țara noastră

Publicat: 11 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
ANM a emis și un cod galben de vreme severă. Un nor de praf saharian va veni peste țara noastră

ANM a emis o avertizare de ultimă oră prin care populația României este avertizată de un nor de praf saharian care va veni peste țara noastră. Nu este prima dată când un astfel de fenomen apare în România și ne amintim de fotografiile cetățenilor care postau imagini cu mașinile sau alte bunuri umplute de un praf de culoare maronie.

Norul de praf saharia lovește România la noapte

Norul de praf saharian conform hărților ANM este în „drum” spre Europa și va afecta inclusiv România. Conform estimărilor meteorologice este de așteptat ca norul de praf să intre țara noastră în seara de luni 11 mai spre marți 12 mai și va fi cel mai vizibil în zonele din țară în care va ploua.

ANM avertizeaza populația din vest, nord-vest şi în centru și le recomandă să închidă geamurile la apariția primilor stropi de ploaie, pentru că aceasta este îmbibată cu praf saharia și va murdări suprafețele. De asemenea în zonele în care este sesizat vânt ușor sau puternic care este cu praf de culoare maronie este recomandat ca geamurile să fie închise de urgență și persoanele care sunt nevoie să se deplasaeze să poarte o mască de protecție.

„Începând din seara zilei de luni (11 mai), circulaţia aerului deasupra Europei va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, către sudul, centrul şi sud-estul Europei, inclusiv deasupra României. În aceste zone temporar va ploua, fiind favorizată depunerea prafului, astfel încât concentraţia particulelor de praf care va ajunge deasupra României va fi redusă”, transmite ANM către HUFF.ro.

Închideți geamurile, cod galben

ANM a emis și un cod galben de vreme severă, se vor semnala în special intensificări ale vântului în zonele menționate și vizate de norul de praf saharian. De asemenea în informarea ANM meteorologii avertizează că intensificările vântului vor afecta trei sferturi din țară, în inclusiv Bucureștiul, conform Administrației Naționale de Meteorologie.

Adauga un comentariu