Coronavirus

Anthony Fauci, despre un vaccin anti COVID-19: „Este puțin probabil să îl avem până la alegeri”

Publicat: 09 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Anthony Fauci despre un vaccin anti COVID-19 Este puțin probabil să îl avem până la alegeri
Anthony Fauci, expertul în boli infecţioase din Statele Unite

Anthony Fauci, șeful administrației americane pentru siguranță alimentară și farmaceutică (FDA), a spus că un posibil vaccin anti COVID-19 este puțin probabil să fie disponibil până la alegeri. Afirmația lui Anthony Tauci vine în condițiile în care președintele Donald Trump anunțase că un vaccin împotriva coronavirus va fi disponibil înainte de alegerile prezidențiale americane care vor avea loc în data de 3 noiembrie.

„Este puțin probabil să avem un răspuns clar la întrebarea dacă un vaccin este sigur și eficient până la alegeri. Sunt îngrijorat în legătură cu faptul că pandemia de coronavirus perturbă eforturile de a preveni și alte boli în contextul în care oamenii evită să își mai facă analize și investigații”, a declarat Antohny Fauci.

Anthony Fauci, despre un vaccin anti COVID-19: Trebuie respectate procedurile

Expertul epidemiolog-șef de la Casa Albă anunța la sfârșitul lunii august că este dispus să treacă peste procesul normal de autorizare a vaccinului împotriva COVID-19, însă a insistat că nu o va face pentru a îl mulțumi pe președinte.

„Ultimul lucru cu care nu ai vrea să ai de-a face la un vaccin este să primeşti o autorizaţie de utilizare de urgenţă (EUA) înainte de a avea date sigure privind eficiența acestuia. Unul dintre pericolele potenţiale dacă lansezi prematur un vaccin este că ar face dificil, dacă nu imposibil, ca celelalte vaccinuri să mai înscrie oamenii în procedura de testare”, a spus șeful administrației americane pentru siguranță alimentară și farmaceutică pentru Reuters.

Cel mai important expert în bolile infecțioase din SUA avertizează că distribuirea unui vaccin Covid-19 în conformitate cu ghidurile speciale privind utilizarea de urgență înainte de a fi dovedit sigur și eficient în studiile mari este o idee proastă care ar putea avea un efect rău asupra testării altor vaccinuri.

Anthony Fauci a spus că îndrumările FDA cu privire la vaccinuri – atât pentru aprobarea completă, cât și pentru acreditare – necesită în mod explicit o demonstrație că este atât sigur cât și eficient.

În ultimele săptămâni, au fost lansate studii clinice la scară largă ale celor mai importanți producători de vaccinuri, precum Moderna, Pfizer și AstraZeneca. Johnson & Johnson săptămâna trecută a spus că speră să includă 60.000 de subiecți în faza a treia al testării vaccinului.

Președintele Donald Trump face de mai mult timp presiuni la adresa comunității medicale și a firmelor farmaceutice pentru a obține un vaccin înainte de alegeri, sperând că acest fapt îi va aduce puncte electorale în confruntarea cu democratul Joe Biden care îl conduce, încă, în sondaje.

Nouă companii farmaceutice și-au luat angajamentul că nu vor sacrifica siguranța de dragul vitezei în privința vaccinului

Într-o declaraţie comună, producătorii de medicamente au dat asigurări că vor transmite vaccinuri spre aprobare doar după demonstrarea siguranţei şi eficacităţii lor prin „studii clinice de amploare şi de înaltă calitate”. Companiile au dat asigurări că „siguranţa şi starea de bine a persoanelor vaccinate va fi întotdeauna prioritatea noastră principală”.

Angajamentul este semnat de directorii executivi ai AstraZeneca, BioNTech, GlaxoSmithKline, Johnson & Johnson, Merck, Moderna, Novavax, Pfizer şi Sanofi.

„Considerăm că acest angajament va contribui la asigurarea încrederii publicului în procesul riguros ştiinţific şi de reglementare prin care vaccinurile COVID-19 sunt evaluate şi pot fi în cele din urmă aprobate”, au spus ei.

Adauga un comentariu