Sanatate

Antibiotice pentru helicobacter pylori. Terapia cu trei componente care te va ajuta să scapi de patologie

Publicat: 28 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Antibiotice pentru helicobacter pylori. Terapia cu trei componente care te va ajuta să scapi de patologie
Atunci când disconfortul în stomac și apariția senzațiilor de balonare sunt provocate de bacteria helicobacter pylori trebuie administrat rapid un tratament cu antibiotice

Pentru detectarea și vindecarea cu antibiotice pentru helicobacter pylori se folosește un test de respirație. Acest test nu necesită mult timp, este inofensiv și nu provoacă niciun disconfort, fiind standardul de aur pentru diagnosticarea infecției. Simptomele și tratamentul Helicobacter pylori sunt individuale. Faptul prezenței unui agent patogen în organism nu este întotdeauna însoțit de procese patologice și nu necesită utilizarea medicamentelor.

Atunci când disconfortul în stomac și apariția senzațiilor de balonare sunt provocate de bacteria helicobacter pylori trebuie administrat rapid un tratament cu antibiotice. Terapia cu trei componente bazată pe claritromicină, un inhibitor al pompei de protoni, și amoxicilină este considerată standardul de aur în tratamentul ulcerului peptic helicobacter pylori. Cu toate acestea, conform rezultatelor cercetării, o astfel de terapie este eficientă doar în 70% din cazuri. Utilizarea suplimentară a terapiei cvadruple cu un medicament cu bismut, metronidazol și tetraciclină, ridică această cifră la 90%. În acest sens, dezvoltarea de noi mijloace mai eficiente care vizează eradicarea helicobacter pylori este în continuă desfășurare.

medic care tine in mana un test pentru helicobacter pylori
Pentru detectarea și vindecarea cu antibiotice pentru helicobacter pylori se folosește un test de respirație

Antibiotice pentru helicobacter pylori. Studii privind tratarea afecțiunii

Un studiu deschis, prospectiv, realizat de o echipă din SUA cu specialiști din Departamentului de Gastroenterologie, Universitatea Columbia, a studiat eficacitatea unei noi terapii cvadruple folosind 3 antibiotice și un IPP. Acest tratament presupune administrarea de levofloxacină, nitazoxanid, doxiciclină, omeprazol, în comparație cu o triplă terapie standard.

Acest studiu a implicat 270 de pacienți diagnosticați cu gastrită helicobacter pylori pozitivă și ulcer peptic care nu au primit anterior o terapie. Criteriile de excludere au fost complicațiile ulcerului peptic, adică ulcer hemoragic, perforație, penetrare, malignitate a ulcerului sau stenoză pilorică. Au fost excluși și pacienții aflați în sarcina și cei cu vârsta mai mică de 20 ani.

colaj persoana care sufera de dureri de burta cauzate de helicobacter pylori
Faptul prezenței unui agent patogen în organism nu este întotdeauna însoțit de procese patologice

De asemenea, tratamentul nu a fost oferit persoanelor care au utilizat IPP imediat înainte de experiment și au administrat antibiotice cu mai puțin de 6 săptămâni înainte de începerea studiului. Rezultatele studiului au demonstrat că eradicarea Helicobacter pylori a avut succes în 88,9% din cazuri. Însă, uneori, pastilele pot provoca un disconfort sub formă de balonare și umflare la nivelul abdomenului.

Astfel, rezultatele studiului clinic au demonstrat eficacitatea și siguranța noii terapii cu patru componente la pacienții cu ulcer peptic Helicobacter pylori-pozitiv și gastrită. Cu toate acestea, aprobarea și introducerea sa în practică este posibilă numai după confirmarea acestor date în cursul unor studii randomizate controlate mari.

Cum să scapi de afecțiune administrând un tratament medicamentos. Sfatul medicilor

În ultimii 30 de ani, au fost dezvoltate mai multe metode eficiente pentru distrugerea Helicobacter pylori. De obicei, tratamentul durează 14 zile și se bazează pe medicamente. Cu toate acestea, pentru ca terapia să fie eficientă, este, de asemenea, necesar să schimbați stilul de viață și să respectați o anumită dietă.

colaj persoana care sufera de dureri de burta cauzate de helicobacter pylori
În ultimii 30 de ani, au fost dezvoltate mai multe metode eficiente pentru distrugerea Helicobacter pylor

Pentru a ucide bacteriile medicii recomandă administrarea antibioticelor claritromicină și amoxicilină. De asemenea, sunt indicate și inhibitorii ai pompei de protoni, medicamentele care conțin ingredientul activ omeprazol. Foarte eficiente sunt medicamentele care reglează aciditatea.

Datorită utilizării inhibitorilor pompei de protoni, pacientul scapă de multe manifestări de gastrită și ulcer peptic, în plus, poate urma o dietă mai puțin strictă în timpul tratamentului. Deși, desigur, alimentația ar trebui să fie în continuare sănătoasă și echilibrată. În unele cazuri, medicamentele pe bază de amoxicilină sunt schimbate cu un alt agent antibacterian, precum metronidazol sau nifuratel.

Uneori, un medic poate adăuga o a patra componentă alături de antibiotice pentru helicobacter pylori și anume preparate cu bismut care au un efect gastroprotector, antiinflamator și astringent. Dar de obicei astfel de medicamente sunt prescrise în a doua etapă. Cu toate acestea, aceste medicamente au un efect pozitiv asupra evoluției bolii. Pastilele formează un fel de peliculă pe pereții interiori ai stomacului, datorită căruia sindromul durerii este atenuat și procesul inflamator este eliminat. Pentru pacienții vârstnici, se utilizează un regim mai blând, care include un singur antibiotic, și anume amoxicilină,  medicamente cu bismut și inhibitori ai pompei de protoni.

helicobacter pylori la nivel de microscop
Pentru a ucide bacteriile medicii recomandă administrarea antibioticelor claritromicină și amoxicilină
Adauga un comentariu