Sanatate

Anticoagulante naturale. Vitamine și alimente care te vor ajuta să subțiezi sângele

Publicat: 23 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Anticoagulante naturale. Vitamine și alimente care te vor ajuta să subțiezi sângele
O excepție de la evitarea generală a anticoagulantelor naturale în tratamentul primar este o substanță numită heparină

Anticoagulante naturale reprezintă diluanți care apar în mod natural. În loc să subțieze sângele, așa cum sugerează și numele, un diluant îngreunează coagularea sângelui. Anticoagulantele sunt de obicei administrate pacienților care prezintă risc pentru anumite afecțiuni, cum ar fi atacuri de cord și accident vascular cerebral.

Un număr mare de oameni din întreaga lume suferă de boli cardiovasculare. Pentru a preveni moartea prematură din cauza atacului de cord, a accidentului vascular cerebral și a emboliei, milioane de oameni folosesc în mod regulat diluanți ai sângelui, anticoagulante. Printre numeroasele anticoagulante naturale se numără unele vitamine, ierburi și substanțe derivate din surse animale. Deși astfel de substanțe au proprietăți de subțiere a sângelui, o persoană poate evita consecințele periculoase discutând cu medicul înainte de a le utiliza ca anticoagulante. Există multe medicamente pentru subțierea sângelui. Nu trebuie subestimate, deoarece au efecte secundare.

doctor care tine in mana o eprubeta cu proba de sange
Dacă o persoană este interesată să folosească diluanți naturali ai sângelui în plus față de tratament, ar putea dori să se consulte mai întâi cu medicul său

Anticoagulante naturale. Cele mai populare remedii pentru a evita îngroșarea sângelui

Usturoiul, vitamina E, scoarța de salcie și uleiul de pește se numără printre substanțele cunoscute pentru proprietățile lor naturale de subțiere a sângelui. Alții includ ghimbir, trifoi roșu, ginkgo biloba, mușețel și ardei cayenne. Mulți oameni le consideră utile, deoarece nu numai că ajută la prevenirea coagulării anormale, ci oferă și alte beneficii. De exemplu, unii dintre acești anticoagulante naturali sunt folosiți pentru a condimenta alimentele, pentru a îmbunătăți starea generală de sănătate, pentru a ameliora stresul și chiar pentru a trata simptomele depresiei.

ghimbir taiat felii si intreg pe o masa
Mulți oameni le consideră utile, deoarece nu numai că ajută la prevenirea coagulării anormale, ci oferă și alte beneficii

Deși multe substanțe naturale au proprietăți anticoagulante, de obicei nu sunt luate pentru a înlocui anticoagulantele prescrise de medic. Oamenii sunt de obicei sfătuiți să ia medicamente anticoagulante pentru afecțiuni grave, cum ar fi bolile de inimă. Luarea unei doze dovedite de medicament într-o astfel de situație este esențială, iar experții în sănătate sfătuiesc în general că fiabilitatea diluanților naturali ai sângelui este prea scăzută pentru a înlocui medicamentele dovedite.

Moda pentru pierderea în greutate a dus la apariția pe internet a unei cantități mari de informații false cu privire la proprietățile nocive ale cerealelor. Ca în orice produs natural din plante, în cereale sunt concentrate substanțe foarte benefice pentru sănătate în general și pentru sistemul circulator în special.

Substanța care ajută la prevenirea coagulării anormale a sângelui

O excepție de la evitarea generală a anticoagulantelor naturale în tratamentul primar este o substanță numită heparină. Această substanță apare în mod natural în corpul uman, precum și în unele alte mamifere și ajută la prevenirea coagulării anormale a sângelui.

mai multi catei de usturoi pe o masa
Usturoiul, vitamina E, scoarța de salcie și uleiul de pește se numără printre substanțele cunoscute pentru proprietățile lor naturale de subțiere a sângelui

Heparina este adesea folosită pentru tratarea cheagurilor de sânge și poate fi administrată pacientului printr-o linie intravenoasă (IV) sau injecție. Cu toate acestea, se știe că dozele intravenoase acționează mai rapid decât injecțiile și pot fi utilizate în cazuri mai critice.

Dacă o persoană este interesată să folosească diluanți naturali ai sângelui în plus față de tratament, ar putea dori să se consulte mai întâi cu medicul său. Majoritatea experților recomandă evitarea utilizării excesive a substanțelor naturale cu proprietăți anticoagulante în timp ce persoana ia și diluanți farmaceutici. Într-un astfel de caz, combinația de anticoagulante naturale și medicamente eliberate pe bază de rețetă poate crește riscul pacientului de reacții adverse sau complicații.

De exemplu, utilizarea intensă a unor anticoagulante naturale în combinație cu medicamentele prescrise poate provoca sângerări anormale, sângerări nazale și vânătăi. Unii oameni pot observa, de asemenea, sânge în urină.

o farfurie cu scortisoara cu o lingura in ea
Deși multe substanțe naturale au proprietăți anticoagulante, de obicei nu sunt luate pentru a înlocui anticoagulantele prescrise de medic
Adauga un comentariu