Prima pagină » Sanatate » La câte bătăi pe minut faci infarct: Când îți este pusă viața în pericol și cum poți evita riscul!

La câte bătăi pe minut faci infarct: Când îți este pusă viața în pericol și cum poți evita riscul!

13 dec. 2021, 11:10,
în Sanatate

Tot mai multe persoane se întreabă la câte bătăi pe minut faci infarct, această afecțiune fiind cunoscută și ca atac de cord. Infarctul miocardic reprezintă o urgență medicală cauzată de blocarea arterelor care alimentează inima cu sânge. Această boală trebuie tratată cu maximă seriozitate, deoarece prezintă un risc letal.

Infarctul se produce atunci când una dintre aceste artere coronare sunt astupate de un cheag de sânge, circulația spre inimă fiind blocată iar porțiunea de mușchi are de suferit. De cele mai multe ori, acesta se manifestă din cauza nivelului mare de colesterol din sânge sau din cauza nivelului mare de trigliceride din sânge. De asemenea, o alimentație dezechilibrată, bogată în zahăr și grăsimi reduc nivelul de colesterol bun, crescând astfel riscul de a face infarct.

persoana care tine un carton in mana in forma unei inimi ce pulseaza

Infarctul se produce atunci când una dintre artere coronare sunt astupate de un cheag de sânge

Semne de alarmă: Cât de importantă este urmărirea frecvenței cardiace

Simptomele infarctului, conform cardiologilor,  sunt durerea în piept, dificultățile de respirație, transpirații, stare de greață și vărsături, tuse, amețeli și puls mărit. Tot mai multe persoane se întreabă la câte bătăi pe minut riști să faci infarct. Pentru a cunoaște acest fapt este important să-ți urmărești frecvența cardiacă. Pulsul sau frecvența cardiacă reprezintă, de fapt, numărul de bătăi pe care îl efectuează inima într-un minut.

Astfel, prin măsurarea pulsului, se cuantifică numărul de impulsuri electrice generate de cord. Valoarea normală a pulsului în repaus variază între 60 și 100 de bătăi pe minut. Specialiștii spun că femeile au o frecvență cardiacă ușor mai crescută decât a bărbaților din cauza dimensiunilor mai reduse ale cordului. Acest fapt se datorează cordului mai mic al femeilor, care pompează mai puțin sânge cu fiecare bătaie. De asemenea, este bine să știi că de obicei copii tind să aibă un puls mai ridicat decât adulții.

medic care verifica pulsul unei persoane

Simptomele care semnalează faptul că riști să faci infarct sunt durerea în piept, dificultățile de respirație și transpirațiile

Valorile scăzute ale pulsului se întâlnesc în cadrul bradicardiilor sinusale. Acestea pot fi fiziologice în cazul sportivilor de performanță, în timpul somnului. De asemenea, pulsul scăzut poate fi patologic, în cazul blocurilor atrioventriculare de grad înalt. Astfel, este foarte important să efectuezi un control cardiologic în cazul în care depistezi un puls scăzut sau ridicat. Acesta semnalează, de cele mai multe ori, boli care necesită tratament medical de urgență.

La câte bătăi pe minut faci infarct: Valorile care îți pot pune viața în pericol

În cazul în care frecvența cardiacă este foarte crescută, înregistrând între 200 și 300 de bătăi pe minut, de cele mai multe ori provoacă infarct. Acestea fiind de cele mai multe ori amenințătoare de viață, necesitând intervenție medicală rapidă.

Acestea pot apărea în condiții de infarct miocardic acut și în cazul disfuncției severe a pompei inimii. De asemenea, acestea se manifestă și în cazul persoanelor care suferă de bolile cardiace congenitale sau în condiții de tulburări electrolitice severe.

persoana care isi verifica pulsul

Valorile scăzute ale pulsului se întâlnesc în cadrul bradicardiilor sinusale

În cazul în care observi de mai multe ori că pulsul înregistrează valori de peste 100 de bătăi pe minut în condiții de repaus, este recomandată efectuarea unui consult medical. Dacă valorile sunt crescute, pot apărea simptome sub forma unor amețeli, respirație dificilă, creștere în volum a membrelor inferioare și de asemenea, pierderea stării de cunoștință.

De obicei, pentru a identifica valoarea crescută ale frecvenței cardiace este efectuată o electrocardiografie de repaus. Acum că ai aflat la câte bătăi pe minut faci infarct este important să acționezi rapid dacă observi că îți crește excesiv pulsul.

grafica inima unei persoane

Pulsul scăzut poate fi patologic, în cazul blocurilor atrioventriculare de grad înalt

Bugetul.ro
Trei luni de foc în România. Explozia profețită de specialiștii în economie se referă la prețurile produselor din țara noastră în perioada următoare
redactia.ro
«TURUL DOI INAPOI» Cristela Georgescu primul mesaj dupa decizia judecatorilor
Bugetul.ro
Dispar complet aceste facultăți din România! Nu va mai exista admitere la programele de studiu pentru anul universitar 2025-2026
a1.ro
Volodimir Zelenski și Donald Trump, față în față la înmormântarea Papei Francisc. Ce au discutat, după umilirea de la Casa Albă. Mesajul președintelui Ucrainei: „Are potențialul de a deveni istorică”
Playtech.ro
Fără pensii majorate pentru aceşti bătrâni. Lovitura de după Paşte pentru pensionari
observatornews.ro
Cât a ajuns să coste o caserolă de 500 de grame de căpşune româneşti. Scumpirile se simt şi la cireşe sau caise
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Cât vei primi la pensie. Calculul simplu care te ajută să-ți estimezi venitul
realitatea.net
Se anunță scumpiri în lanț. Expiră plafonările pe care Guvernul nu se știe dacă le va mai prelungi
SportpeSurse
Miliardarul român îi sfidează pe Trump și Putin și anunță că România e pregătită de război cu Rusia
Playtech.ro
Orașul din România unde nu plouă cu lunile, este cel mai secetos. Localnicii se bucură și la câțiva stropi
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Scăpaţi urgent de bancnotele de 20 și 50 de euro rămase prin portofele din vacanţe. Raport OFICIAL
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Dispare garanţia de 50 de bani! Schimbare majoră la punctele de reciclare, ce se întâmplă cu sistemul SGR
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`