Boli si tratamente

Prim pas în dezvoltarea unui tratament contra coronavirus. A fost identificat un anticorp uman care împiedică Covid-19

Publicat: 05 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prim pas în dezvoltarea unui tratament contra coronavirus. A fost identificat un anticorp uman care împiedică Covid-19
Anticorpul care împiedică infecția cu noul coronavirus

Anticorpul care împiedică infecția cu noul coronavirus. Cercetătorii de la Universitatea Utrecht, Erasmus Medical Center și Harbour BioMed (HBM) au anuntat că au identificat un anticorp monoclonal complet uman care împiedică coronavirusul SARS-CoV-2 (COVID-19) să infecteze celulele. Descoperirea, publicată în Nature Communications, este un pas inițial către dezvoltarea unui anticorp complet uman pentru tratarea sau prevenirea bolii respiratorii COVID-19 cauzată de noul coronavirus SARS-CoV-2.

Pandemia COVID-19 s-a răspândit rapid pe tot globul, infectând peste 3,3 milioane de oameni la nivel mondial și ucigând până în prezent peste 235.000 de oameni.

„Această cercetare se bazează pe munca pe care grupurile noastre au făcut-o în trecut pe anticorpi care vizează SARS-CoV apărut în 2002/2003”, a declarat Berend-Jan Bosch, profesor asociat, lider de cercetare la Universitatea Utrecht și co-autor al studiului Nature Communications.

„Folosind această colecție de anticorpi SARS-CoV, am identificat un anticorp care neutralizează, de asemenea, infecția cu SARS-CoV-2 în celulele cultivate. Un astfel de anticorp neutralizant are potențialul de a modifica cursul infecției în gazda infectată, de a sprijini virusul sau de a proteja o persoană neinfectată care este expusă virusului.”

Anticorpul care împiedică infecția cu noul coronavirus

Dr. Bosch a menționat că anticorpul se leagă de un domeniu care este conservat atât în ​​SARS-CoV, cât și în SARS-CoV-2, explicând capacitatea sa de a neutraliza ambii viruși. „Această caracteristică de neutralizare încrucișată a anticorpului este foarte interesantă și sugerează că poate avea potențial în atenuarea bolilor cauzate de coronavirusuri în curs de dezvoltare în viitor.”

„Această descoperire oferă o bază puternică pentru cercetări suplimentare pentru a caracteriza acest anticorp și pentru a începe dezvoltarea ca potențial tratament COVID-19”, a declarat Frank Grosveld, co-autor principal al studiului, profesor universitar de biologie celulară, Erasmus Medical Center, Rotterdam.

Anticorpul utilizat în această lucrare este „pe deplin uman”, permițând dezvoltarea mai rapida și reducând potențialul de reacții adverse legate de imunitate. Anticorpii terapeutici convenționali sunt dezvoltați mai întâi la alte specii și trebuie apoi supuși unui tratament suplimentar pentru a-i „umaniza”.

„Aceasta este o cercetare de ultimă generație”, a spus dr. Jingsong Wang, fondator, președinte și director executiv al HBM. „Sunt necesare mult mai multe lucrări pentru a evalua dacă acest anticorp poate proteja sau reduce severitatea bolii la oameni. Ne așteptăm să avansăm in dezvoltarea anticorpului cu partenerii”.

Lucrarea este intitulată „Un anticorp uman monoclonal care blochează infecția SARS-VoV-2.

Adauga un comentariu