International

Anticorpul care ucide coronavirusul a fost descoperit de oamenii de știință

Publicat: 17 sept. 2020
Cazuri record de infectări de COVID la Iaşi! Record absolut şi în România
Cazuri record de infectări de COVID l

Un anticorp descoperit de oamenii de știință, care este de 10 ori mai mic decât unul de dimensiuni normale, a fost folosit pentru a crea un medicament numit Ab8, despre care cercetătorii speră că va putea preveni și trata virusul.

Medicamentul experimental ar putea fi administrat prin inhalare sau prin plasturi adezivi țepoși, spun oamenii de știință de la University of Pittsburgh School of Medicine (UPMC). Ei au izolat „cea mai mică moleculă biologică”, aceasta neutralizând complet și specific SARS-CoV-2, provocată de noul coronavirus.

Tratamentul, extrem de eficient la șoareci

Ei au raportat că medicamentul s-a dovedit până acum „de mare eficacitate în prevenirea și tratarea infecției SARS-CoV-2” la șoareci și hamsteri. Nu a dat nici semne că ar putea avea efecte colaterale negative la oameni, deoarece nu acționează asupra celulelor umane.

„Anticorpi de talie mai mare au fost eficienți împotriva altor boli infecțioase și au fost bine tolerați, dându-ne speranța că poate fi un tratament eficace pentru pacienți cu Covid- 19 și pentru protecția celor care nu au avut boala și nu sunt imuni”, a adăugat dr. Mellors.

În timpul testelor inițiale, chiar și la doza cea mai mică, Ab8 a redus de 10 ori numărul virusurilor infecțioase la șoareci, în comparație cu cei care n-au primit tratamentul.

Cost incredibil pentru un tratament COVID-19 în România! Deviz de aproximativ 35.000 de euro

Cost incredibil pentru un tratament COVID-19 în România! Pentru un pacient infectat cu coronavirus din spitalul-suport Câmpina, devizul a fost de aproximativ 35.000 de euro.

Pacientul care a stat internat în aprilie, timp de șapte zile, în spitalul-suport din Câmpina a făcut public devizul pe care l-a primit la externare. Acesta are o valoare de 168.261 lei, adică aproape 35.000 de euro.

Devizul care însoţeşte documentele de externare ale unui singur bolnav, internat pentru o săptămână, la unitatea suport din cadrul Spitalul Municipal Câmpina (SMC), este absolunt șocant pentru cei mai mulți români.

43 lei au costat medicamentele

Cheltuielile sunt suportate de sistemul Asigurărilor sociale de sănătate din România, însă ce s-ar fi întâmplat dacă bărbatul ar fi fost obligat să plătească el costul tratamentului, așa cum este trecut în deviz. Potrivit acestuia, un pacient bolnav de COVID-19, care a stat internat şapte zile în luna aprilie în spitalul din Câmpina, a primit mâncare de 49 de lei, medicamente de 43 de lei, i s-au făcut analize de 172 de lei, iar restul până la 168.261,969 lei reprezintă ”cheltuieli aferente spitalizării”.

Managerul unității din Câmpina, medicul Călin Tiu, susține că s-a ajuns în această situaţie dat fiind că în luna aprilie, la spitalul din Câmpina au fost foarte puţin pacienţi internaţi, iar toate cheltuielile aferente unităţii medicale s-au împărţit la numărul de bolnavi trataţi.

”Aceşti bani nu sunt plătiţi de către pacient, ci sunt suportaţi de către sistem. Este vorba despre un deviz de plată. Noi, prin lege, suntem obligaţi să ataşăm documentelor de externare şi aceste devize de plată. Există un Ordin al Ministerului Sănătăţii din 2008 care stabileşte exact cum se calculează acest deviz.

Ideea este următoarea: în deviz apar cheltuielile cu pacientul, cât au costat medicamentele, procedurile, iar la sfârşit se adaugă întraga cheltuială a spitalului pe luna respectivă împărţită pe număr de zile de spitalizare, deci pe pacient”, explică dr. Călin Tiu, managerul SMC Câmpina.

Adauga un comentariu