Sanatate

Antiinflamator pentru picior umflat. 11 modalități simple pentru a rezolva această problemă

Publicat: 19 apr. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Antiinflamator pentru picior umflat. 11 modalități simple pentru a rezolva această problemă
Adăugați alimente bogate în magneziu în dieta dumneavoastră

Tot mai multe persoane sunt în căutare de antiinflamator pentru picior umflat deoarece picioarele umflate pot începe să vă deranjeze la orice vârstă. Cu toate acestea, problema este cel mai des întâlnită la persoanele în vârstă. O altă caracteristică a acestei afecțiuni a membrelor inferioare este că poate apărea în zona piciorului, în mușchii gambei și chiar în coapse.

Picioarele se umflă atunci când se acumulează mult lichid în țesuturile corpului. Și, deși problema dispare adesea de la sine, există 11 modalități simple de a ameliora umflarea picioarelor și de a reduce disconfortul cauzat de această afecțiune.

Antiinflamator pentru picior umflat. Sfaturi oferite de specialiști pentru ameliorarea disconfortului

Dacă picioarele umflate apar seara, puneți o pernă sau o pătură rulată sub picioare înainte de a merge la culcare. În cazul în care cauza umflăturii este sarcina, efectuați o astfel de procedură de 2-3 ori pe zi, timp de 20 de minute. Amintiți-vă, de asemenea, că dacă vi se umflă des picioarele, încercați să nu stați prea mult în picioare.

Masajul ajută la relaxarea mușchilor din picioare, eliberând fluidele și reducând umflăturile. Masați-vă picioarele cu o presiune ușoară până la fermă sau rezervați-vă o programare pentru masaj.

Sulfatul de magneziu heptahidrat (sare englezească, sare Epsom, magnezie) este o substanță care ajută la reducerea durerii musculare, a umflăturilor și a inflamațiilor. Pentru a pregăti băile de picioare, dizolvați 100 de grame de sare englezească în suficientă apă rece pentru a scufunda complet piciorul și glezna.

Ce alimente trebuie să adăugați în dietă pentru a ameliora deranjul?

Adăugați alimente bogate în magneziu în dieta dumneavoastră. Dacă organismul tău reține apa, sunt șanse să suferi de deficit în magneziu. Prin administrarea a 200-400 miligrame de magneziu pe zi, veți reduce frecvența umflăturilor la nivelul picioarelor. Acesta funcționează la fel ca și un antiinflamator, doar că este natural.

Talpa ortopedică îmbunătățește circulația sângelui în picioare, corectează deformările și vindecă bolile membrelor inferioare. De asemenea, acestea reduc umflarea picioarelor și a gleznelor. Picioarele se umflă adesea atunci când stați jos sau în picioare pentru perioade lungi de timp.

Dacă lucrați într-un birou și stați pe scaun toată ziua, ridicați-vă la fiecare oră și faceți plimbări de 3-5 minute. De asemenea, dacă locul de muncă se află la cel mult o oră de mers pe jos de casă, evitați să luați mijloacele de transport pentru a merge la birou.

Ce să excluzi din regimul alimentar pentru a uita definitiv de acest disconfort

Consumul multor alimente bogate în sodiu poate provoca picioare umflate. Încearcă să te lipsești de sare și scoate din frigider următoarele alimente care provoacă umflături. Printre acestea se numără cârnați de porc și de vită, hering sărat, brânză, conserve, măsline și varza murată.

Consumul a cel puțin 8-10 pahare de apă pe zi ajută la reducerea umflăturii picioarelor. La urma urmei, atunci când organismul nu primește suficiente lichide, începe să rețină apa. Umflarea picioarelor la persoanele în vârstă și la cele tinere este una dintre consecințele deshidratării.

Supraponderabilitatea determină o circulație sanguină deficitară în organism, ceea ce duce la necesitatea de a lua un antiinflamator pentru picior umflat. În plus, obezitatea crește stresul asupra picioarelor, ceea ce provoacă disconfort. Bărbații și femeile supraponderali merg mai puțin pe jos și stau mai mult pe scaun, un stil de viață care crește, de asemenea, riscul de a suferi de picioare umflate.

Adauga un comentariu