Sanatate

Ce se pune la picior umflat: Remedii naturale ce se găsesc în orice casă

Publicat: 13 ian. 2022
persoana care apasa peste picioarele umflate a unei persoane
Picioarele se pot umfla pe fondul retenției de apă

Atunci când nu știi ce se pune la picior umflat este recomandat să apelezi la remedii naturiste. Leacurile bătrânești sunt cele mai eficiente pentru a scăpa de disconfort. Picioarele umflate pot semnala o afecțiune gravă.

Picioarele se pot umfla pe fondul retenției de apă sau din cauza statului prelungit în picioare și formarea unor bătături. O pereche de încălțăminte incomodă la fel poate fi cauza umflării picioarelor. Pentru a scăpa rapid de acest disconfort trebuie să identifici cauza care a provocat deranjul. Cele mai eficiente în tratarea picioarelor umflate sunt leacurile bătrânești.

picioarele umflate a unei femei
De asemenea, recomandate sunt și împachetările

Ce se pune la picior umflat: Leacuri bătrânești folosite de bunica

Atunci când ai piciorul umflat trebuie să te asiguri că nu suferi de o entorsă. Dacă nu ai o luxație, disconfortul de la nivelul piciorului poate dispărea dacă pui timp de 15 minute picioarele în apă rece cu sare Epsom. După ce vei efectua această procedură, umflătura și durerea vor dispărea. În cazul în care suferi de diabet sau de un alt sindrom, trebuie să verifici apa înainte de a pune picioarele în soluție. Persoanele care au diabet nu trebuie să-și expună picioarele la temperaturi extreme.

Foarte indicate pentru a scăpa de picioare umflate sunt suplimentele de magneziu. Dacă folosești zilnic aproximativ 300 de mg de magneziu în alimente vei scăpa de retenția de apă. De asemenea, disconfortul de la genunchi în jos va dispărea imediat. Pentru a lua acest supliment este important să discutați cu medicul de familie.

Ghimbirul nu este bun doar pentru a trata nasul înfundat. Acesta este recomandat și persoanelor care suferă de picioare umflate. Proprietățile ce se conțin în ghimbir ajută la reducerea umflăturilor și la diluarea sodiului.

picioarele umflate a unei persoane
Pentru a reuși să scapi de picioare umflate trebuie să faci și comprese

Comprese pentru picioare umflate: Cum să grăbești vindecarea

Pentru a reuși să scapi de picioare umflate trebuie să faci și comprese. Din cele mai vechi timpuri, acestea au fost de mare folos atât pentru tratarea rănilor, cât și pentru alte infecții. Compresele cu urzică sunt foarte indicate atunci când vrei să ameliorezi durerea de la nivelul picioarelor. De asemenea, compresele reci cu salvie și rozmarin au un efect antiinflamator.

De asemenea, recomandate sunt și împachetările. Cele mai eficiente sunt cu decoct din paie de ovăz. Dacă le efectuezi cu regularitate, la intervale de 2 zile, timp de câteva săptămâni vei scăpa definitiv de afecțiune. Împachetările ce conțin ulei eteric de ienupăr, eucalipt sau santal sunt foarte recomandate pentru picioarele umflate.

Pentru ameliorarea durerilor este benefic și masajul. Dacă este realizat corect, acesta te va scăpa de orice disconfort de la nivelul picioarelor. Pentru sporirea efectului sunt recomandate uleiurile esențiale care au proprietăți antiinflamatoare. Cele mai recomandate de către specialiști sunt cele din mentă, eucalipt, lămâie sau lavandă.

persoana care se tine de talpa piciorului
Foarte indicate pentru a scăpa de picioare umflate sunt suplimentele de magneziu

Ce alimente să consumi pentru a echilibra nivelul de sodiu

Sunt foarte frecvente cazurile în care umflarea picioarelor este cauzată de nivelul mare de sodiu acumulat în organism. Pentru echilibrarea acestuia trebuie să respecți un regim aferent. Indicate sunt bananele și spanacul. Aceste alimente sunt bogate în potasiu, reducând nivelul de sodiu.

Este indicat să mănânci doar alimente bogate în fier și în vitamine precum B, B1, B5, B6. Acestea sunt indicate și atunci când suferi de diaree. Din moment ce organismului lipsesc aceste vitamine, apa este reținută în corp. Dacă vei consuma cereale, gălbenuș de ou, pește, alune sau carne de pui. Printre cele mai bune surse de fier de origine animală este carnea de vită și stridiile. Iar din plante este lintea, tofu, grâul și cerealele fortificate cu fier.

Atunci când nu știi ce se pune la piciorul umflat este indicat să consulți un medic și să efectuezi proceduri. Compresele și băile cu sare sunt printre cele mai eficiente remedii naturiste. Indicat este să respecți și o dietă pentru a obține vitaminele necesare organismului.

persoana cu un picior umflat si cu unul normal
Atunci când ai piciorul umflat trebuie să te asiguri că nu suferi de o entorsăAdauga un comentariu