Economic Local

Antreprenorii din Iași s-au înscris în Măsura 1, în a doua sesiune de depunere! Potențialii beneficiari au solicitat microgranturi în valoare de 250.000 de euro

Publicat: 30 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Antreprenorii din Iași s-au înscris în Măsura 1 în a doua sesiune de depunere Potențialii beneficiari au solicitat microgranturi în valoare de 250.000 de euro
Antreprenorii din Iași sunt interesați de microgranturile acordate în Măsura 1, a doua sesiune de depunere a cererilor

Antreprenorii din Iași sunt interesați de microgranturile acordate în Măsura 1, a doua sesiune de depunere a cererilor. În prima săptămână de la deschiderea aplicației s-au înscris 130 de PFA-uri, I.I-uri și cabinete medicale. Termenul pentru înscrierea documentelor expiră la data de 23 noiembrie 2021, ora 10:00

Întreprinderile mici și mijlocii din Iași s-au înscris în Măsura 1 pentru obținerea microgranturilor în valoare de 2.000 de euro fiecare. Aplicația de înscriere aferentă celei de-a doua sesiuni a Măsurii 1 a devenit activă începând cu 25 octombrie 2021, ora 10:00, până în prezent fiind înscriși 130 de potențiali beneficiari, din cei 10.005 aplicanți din toată țara.

Ministerul Economiei și agențiile regionale oferă consiliere prin intermediul sistemului de call-center disponibil cu 24 de stații active la numărul 0219059, precum și faptul că aplicația informatică de înscriere în cadrul sesiunii 2 aferente măsurii 1 va rămâne activă până în data de 23 noiembrie 2021, ora 20:00. Documentația privind procedura de implementarea a măsurii se regăsește la linkul: http://economie.gov.ro/anunt-privind-procedura-de-implementare-a-sesiunii-a-2-a-pentru-masura-1-microgranturi, iar pe site-ul instituției este postat și un tutorial de înscriere care să faciliteze procesul de înscriere la adresa http://economie.gov.ro/tutorial-preinscriere-si-inscriere-pentru-sesiunea-a-doua-aferenta-masurii-1-microgranturi. Firmele care s-au înscris în Măsura 2 nu mai pot obține microgranturile acordate în Măsura 1.

Firmele din Iași pot deconta mai multe cheltuieli în Măsura 1

În a doua sesiune de depunere a cererilor, întreprinderile mici și mijlocii din Iași care fac dovada prin situațiile financiare depuse că nu dețin salariați cu contract individual de muncă, la data de 31 decembrie 2019, pot obține microgranturile. O altă condiție pentru PFA-urile sau cabinetele medicale individuale (CMI)-urile implicate în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților diagnosticați cu COVID-19 este să completeze o adeverință-formular și să o încarce în aplicația de înscriere, emisă de unitatea sanitară unde a prestat serviciul beneficiarul/direcția de sănătate publică județeană.

De asemenea, cheltuielile privind chiria pe bază de contract încheiat, pentru sediul social/punctul de lucru unde se desfășoară activitatea pentru care se solicită finanțare, sunt cheltuieli eligibile ca și achiziția de servicii și reparații necesare activității curente de bază, cu excepția serviciilor de consultanță, studii și alte categorii de servicii indirecte cu activitatea curentă. În anul 2020, când a fost deschisă pentru prima dată Măsura 1, firmele din Iași au depus 1.121 de cereri și au primit, fiecare, 2.000 de euro. Iașul a fost pe locul 5, la nivel național, ca număr de aplicanți.

Cei 700 de ieșeni care s-au înscris în Măsura 2 primesc banii promiși până la finalul acestui an

Firmele din Iași au primit granturi în valoare de 132 de milioane de lei, în Măsura 2, cea care, la fel ca Măsura 1, prima sesiune, a avut succes. Banii ce pot fi obținuți în cadrul celor două măsuri de finanțare sunt acordați celor care au înregistrat pierderi financiare din cauza pandemiei COVID-19. Printre firmele care au încasat banii de la Ministerul Economiei, în Măsura 2, sunt Symbol Trade SRL, cu plăți în valoare de 308.511 lei, Pandatour Company SRL, 49.688 de lei, Endolearning SRL, 65.000 de lei și Adi Center cu granturi în valoare de 725.925 de lei. Compania TH Best Solutions a primit 99.000 de lei, iar Prima Tours SRL – 112.000 de lei. Aproximativ trei sferturi din firmele înscrise în program au fost evaluate de specialiștii Ministerului Economiei, fiind plătite granturi cuprinse între 30.000 și 400.000 de lei.

Adauga un comentariu