Culinar

Antricot de vită la grătar. Cum să pui carnea la murat și la ce temperatură aceasta trebuie pregătită

Publicat: 28 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Antricot de vită la grătar. Cum să pui carnea la murat și la ce temperatură aceasta trebuie pregătită
Deci, din moment ce ai cumpărat carne de vită trebuie să o tăiați corect

Un antricot de vita la grătar este un fel de mâncare perfect pentru o cină în familie. Pentru a pregăti deliciul avem nevoie de carne de vită suculentă, cu un gust deosebit. Orice alt tip de carne va fi doar o încercare nefericită de a înlocui carnea marmorată.

Deci, din moment ce ați cumpărat carne de vită trebuie să o tăiați corect. Apare o întrebare firească, cât de groase trebuie să fie bucățile? Marii bucătari spun că cu cât sunt mai groase, cu atât mai bine. În cazul în care le vreți mai subțiri trebuie să fiți pregătiți că veți întâmpina multe probleme. Astfel, trebuie să fiți în permanență în alertă pentru a nu o face prea uscată și pentru a nu lăsa sucul să curgă afară. Trebuie să știți că 2,5 centimetri este opțiunea dvs. perfectă. Nu este un secret pentru nimeni că o bucată de carne trebuie spălată dacă a fost cumpărată de la piață. După ce aceasta este spălată, carnea trebuie să fie bine uscată. Este mai bine să folosiți un prosop în acest scop. Nu puteți arunca carnea de vită plină cu apă pe grătar, cărbunilor nu le place umezeala. De asemenea, felul de mâncare se va dovedi fără gust.

o bucata de antricot de vita la gratar langa legume proaspete
Nu puteți arunca carnea de vită plină cu apă pe grătar, cărbunilor nu le place umezeala

Antricot de vită la grătar. Subtilitățile murării

Bucătarii de frunte sfătuiesc că pentru carnea de vită, cea mai simplă marinadă este suficientă, nu trebuie să o aromatizați cu o mulțime de condimente și ierburi. Acest lucru va înăbuși mai degrabă aroma decât să o scoată în evidență. O opțiune testată în timp este uleiul din semințe de struguri cu cimbru, rozmarin, piper sau usturoi, uscat sau zdrobit sub presiune.

o bucata de antricot de vita la gratar langa legume coapte
Nu este un secret pentru nimeni că carnea trebuie spălată dacă a fost cumpărată de la piață

Aceasta este o simplă marinată pentru antricotul de vită. Un analog care nu necesită costuri este sarea, piperul și ceapa. Un antricot se pregătește pe un grătar cu cărbune. Este bine ca căldura să fie directă, puternică, astfel încât să fie ușor de obținut nivelul de prăjire perfect. În plus, un astfel de cuptor are o cupolă sub care temperatura nu va scădea, chiar și iarna. Deci, aceasta este o opțiune grozavă pentru cei cărora le place să facă picnicuri și să încânte familia și oaspeții cu carne de vită afumată suculentă. La fel de bucuroși aceștia ar fi dacă îi vei servi cu o afumătoare la butoi.

De câte minute ai nevoie ca să prăjești fiecare parte a bucății de carne? Sfaturile marilor bucătari

Așadar, din moment ce avem tot de ce avem nevoie pentru cină, adică un grătar încălzit la 220-290 de grade și carne marmorata care a fost marinata purcedem la gătit. Pentru a prăji suficient de uniform un antricot de vită ține 3 minute pe fiecare parte, astfel vei obține o prăjire mediu rară. Carne de vită va fi crudă în interior, dar destul de suculentă și fragedă. Dacă ții 5-6 minute pe fiecare parte la un grad mediu de căldură, vei obține un antricot fără sânge, ușor prăjit în interior, roz pe tăietură și sucul va curge din el. Aceasta este o opțiune universală dacă trebuie să hrăniți o companie mare și nu aveți timp să înțelegeți gusturile publicului.

doua bucari de carne de vita langa legume pe gratar
Dacă ții un antricot de vita la grătar timp de 9 minute vei obține o bucată de carne prăjită mediu

Dacă ții un antricot de vita la grătar timp de 9 minute vei obține o bucată de carne prăjită mediu. Carne de vită va deveni coaptă bine, sucul va devine incolor, aproape transparent. De obicei, bucătarii nu folosesc acest grad pentru carnea marmorată, din cauza pierderii suculentei. Deci depinde de tine să decizi ce vrei să vezi în farfurie. Dar este mai bine să păstrați atât tandrețea, cât și aroma și toate acele calități pentru care carnea de vită este atât de iubită. Această poate fi servită cu o mâncare de cartofi.

doua bucati de carne de vita pe un gratar
Aceasta este o simplă marinată pentru antricotul de vită

 

Adauga un comentariu