Diete si regimuri

Anumite alimente ar putea lupta împotriva SARS-CoV-2

Publicat: 03 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Anumite alimente ar putea lupta împotriva SARS-CoV-2
Compușii chimici din anumite alimente ar putea ucide o substanță a virusului

Ciocolată neagră și ceai verde pentru a lupta împotriva Covid-19? Un nou studiu american arată că compușii chimici din anumite alimente ar putea ucide o substanță a virusului.

Dieta ar putea juca un rol important în dezvoltarea Covid-19 în corpul nostru. Acest lucru este demonstrat de un nou studiu realizat de biologi de cercetare de la Universitatea de Stat din Carolina de Nord. Conform cercetărilor, substanțele chimice din unele alimente și băuturi pot bloca funcția unei enzime numite protează din SARS-CoV-2, prin legarea la aceasta.

Ceaiul verde și ciocolata lupta împotriva Covid-19

Cercetătorii din acest studiu au folosit alimente și băuturi cunoscute pentru proprietățile lor antiinflamatoare și antioxidante: ciocolată neagră, struguri muscadine, ceai verde și pudră de cacao. Pentru a face acest lucru, au fost create simulări pe computer și studii de laborator pentru a înțelege cum reacționează proteaza principală (Mpro) a SARS-CoV-2 atunci când este confruntată cu anumiți compuși chimici ai plantelor.

„Proteazele sunt implicate în viabilitatea celulelor virale”, a declarat De-Yu Xie, profesor de biologie vegetală și microbiană, într-un comunicat, potrivit Doctissimo. Dacă aceste proteaze sunt limitate, replicarea celulelor virale nu este posibilă.

Rezultate promițătoare

Rezultatele simulărilor arată că compușii din aceste alimente sunt capabili să se lege de diferite porțiuni ale proteazei Mpro împiedicând virusul să se dubleze.

„Mpro este necesar în SARS-CoV-2 pentru ca virusul să se reproducă și să se asambleze. Dacă putem inhiba sau dezactiva această protează, atunci virusul poate a muri”, a spus prof. De-Yu Xie într-o declarație.

Conform rezultatelor experimentelor de laborator in vitro, substanțele chimice din ciocolata neagră și pulberea de cacao pot reduce activitatea proteazei Mpro la jumătate. Ceaiul verde, pe de altă parte, conține cinci substanțe chimice care au fost testate pentru a inhiba funcția enzimei. În cele din urmă, strugurii muscadine au aceleași proprietăți inhibitoare în coaja și semințe.

Adauga un comentariu