Actualitate

Anunț bombă făcut de Mihai Tudose: PSD ia peste 35% la alegeri și va forma guvern minoritar!

Publicat: 02 dec. 2020
Fostul prim-ministru al României Mihai Tudose
Europarlamentarul PSD Mihai Tudose îl atacă dur pe premierul Florin Cîțu

Vicepreședintele PSD Mihai Tudose a făcut, miercuri, 2 decembrie, un anunț bombă în legătură cu procentul pe care îl vor obține social democrații. Mihai Tudose susține că PSD va obține la alegerile parlamentare de duminică un scor de peste 35% și că ar dori să-și asume un Guvern minoritar.

„Bâjbâială și bâlbâială a Guvernului cu piețele. După ce că le-au închis nejustificat, azi premierul a zis că se gândește să le deschidă zilele următoare, evident înainte de alegeri. Au vpzut ultimele sondaje și încearcă să dreagă ce se poate (…) În sondajele reale, PSD conduce. Duminică, românii aleg între moartea în chinuri cu PNL și o viață mai bună cu PSD. Cel mai mare pericol azi în România e PNL-ul, nu COVID-ul. Vrem un scor de peste 35%, poate ne apropiem de 40% după redistribuire. Poate fi un Guvern minoritar cu sustinere parlamentara”, a declarat Mihai Tudose.

Mihai Tudose: „Sorin Grindeanu și Marcel Ciolacu sunt variante de premier“

Liderul social democrat nu a exclus varianta ca el să fie desemnat premier, însă a spus că nu-ți dorește acest lucru.

„Eu nu-mi doresc să fiu premier. Daca va fi nevoie, poate. Dar, slavă Domnului, avem de unde alege! Sorin Grindeanu și Marcel Ciolacu sunt variante de premier“, a menționat Mihai Tudose.

președintele Klaus Iohannis a anunţat faptul că pieţele se vor redeschide. Prezent în Bacău, la o inaugurare a unei autostrăzi, președintele României a anunţat că în urma evoluţiei pandemiei de COVID-19 s-a luat hotărârea de a redeschide pieţele agroalimentare.

Klaus Iohannis a decis ca piețele agroalimentare să se deschidă. Președintele consideră ca evoluția bolii poate face posibil acest lucru.

„Ludovic Orban mai are 2-3 săptămâni în funcţie!“

Vicepreşedintele PSD Mihai Tudose i-a transmis premierul Ludovic Orban că mai are „două-trei săptămâni“ în fruntea Guvernului. Mihai Tudose le-a transmis celor care votează stânga că un vot în favoarea Pro România la alegerile parlamentare din 6 decembrie este, de fapt, un vot pentru PNL.

„Orban, nu ştiu dacă el ştie că n-o să mai fie. Toată lumea ştie, dar el n-a aflat. El mai are vreo 2-3 săptămâni (n.r. – ca prim-ministru,) Orban, cât mai e acum, a zis aşa: cu cei de la USR ar fi o posibilitate, dar mai vedem. Interesant, a spus «nu facem cu PSD», de parcă noi eram pe prag şi plângeam şi el ne-ar fi spus «marş de-aici, că nu vă primesc». Nu ne-am oferit să facem guvern cu PNL, el poate să viseze în continuare“, a declarat Mihai Tudose.

Fostul premier a declarat miercuri, 25 noiembrie, că după alegerile parlamentare, în cazul în care va continua guvernarea liberală, vor scădea pensiile și salariile.

Klaus Iohannis anunță redeschiderea piețelor agroalimentare

Prezent la Bacău, la inaugurarea tronsonului de Autostradă A7 – varianta ocolitoare Bacău, președintele Klaus Iohannis a vorbit și despre redeschiderea piețelor agroalimentare din România.

„Am putut să constatăm că în ultimele săptămâni numărul de persoane infectate a scăzut semnificativ. Scăderea se poate constata în toată Europa. Am luat măsurile juste și noi și restul Europei. Am decis ca la sfârșitul acestei săptămâni să fie redeschise piețele!“, a spus Klaus Iohannis.

 

Comentarii
Adauga un comentariu