National

Anunț de ultima oră de la meteo. Atenție, se întoarce frigul și burnița

Publicat: 22 feb. 2021
zapada si frig afara
Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru sfârșitul lunii februarie. După temperaturile pozitive care dau năvala peste țară, urmează iar frig

Meteorologii au făcut un anunț de ultima oră în care au atras atenția că frigul și burnița revin în țara noastră la sfârșitul lunii. Potrivit acestora, începând de miercuri vremea schimbă foaia, așa că vom avea parte din nou de temperaturi negative.

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru sfârșitul lunii februarie. După temperaturile pozitive care dau năvala peste țară, urmează iar frig.

Vremea va fi anormal de caldă pentru sfârșitul lunii februarie. Specialiștii ANM au anunțat temperaturi de 17 grade Celsius, însă de miercuri va reveni frigul.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), luni, 22 februarue, vremea va devenit deosebit de caldă.

Noaptea, însă, temperaturile se vor situa în jurul mediilor climatologice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 şi 15 grade, iar cele minime între -12 grade în estul Transilvaniei şi 7 grade în Dealurile de Vest.

Cerul va fi senin, dar la începutul şi spre sfârşitul intervalului, pe alocuri în sud, est şi centru vor fi nebulozitate joasă şi ceaţă, dimineaţa posibil asociate izolat cu burniţă. Vântul vă sufla slab şi moderat.

Vremea în Capitală

Se încălzește vremea și în Capitală. Ziua vremea va deveni deosebit de caldă pentru această dată, dar noaptea temperatura vă fi apropiată de media climatologică.

În București se anunță cer senin. Fac excepție primele şi ultimele ore ale intervalului, când probabilitatea pentru nori joşi şi ceaţă vă fi ridicată.

Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă vă fi de 12…13 grade, iar cea minimă de 0…1 grad, mai scăzută în zona preorăşenească până în jurul valorii de -2 grade.

Mâine vremea va fi și mai caldă. Conform meteorologilor, vremea va fi deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii februarie în cea mai mare parte a ţării, cu precădere în zonele de deal şi de munte; excepţie vor face areale restrânse din Transilvania şi Oltenia, în condiţii de ceaţă mai persistentă, dar şi zona deltei, unde valorile termice la amiază vor fi doar uşor peste cele normale; astfel temperaturile maxime se vor încadra în general între 9 şi 17 grade.

La începutul zilei şi noaptea, în zonele joase de relief, local se va semnala ceaţă şi va fi nebulozitate de plafon jos. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, la altitudini mari.

Minimele termice vor fi cuprinse între -5 grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi 5…6 grade în dealurile din Banat şi Crişana.

De miercuri se întoarce frigul și burnița

Veștile bune se termină rapid. De miercuri, vremea se răcește în toată țara. Valorile termice diurne vor fi în scădere. Totuși, vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an în majoritatea zonelor ţării, cu temperaturi maxime ce se vor încadra în general între 6 şi 14 grade şi minime între -2 şi 7 grade.

Tot de miercuri, cerul va avea înnorări în estul şi sud-estul teritoriului unde pe alocuri va ploua slab; în restul ţării cerul va fi variabil la deal şi la munte, dar în zonele joase vor fi nori de plafon jos sau ceaţă şi izolat posibil burniţă, mai ales dimineaţa şi noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi în zona înaltă şi pe spaţii mici şi trecător în regiunile estice.

Temperaturile vor fi în scădere și în Capitală. Totuși, vremea se vă menţine caldă pentru această perioadă din an. Cerul va avea înnorări la începutul zilei şi noaptea când vor fi şi condiţii de ceaţă şi burniţă, iar în restul timpului va fi variabil. Vântul vă sufla slab până la moderat. Temperatura maximă vă fi de 9…11 grade, iar cea minimă de 1…4 grade.

Adauga un comentariu