Actualitate

Anunț de ultimă oră! Nicolae Ciucă va fi premier interimar

Publicat: 07 dec. 2020
Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă va fi premier interimar după ce Ludovic Orban și-a anunțat demisia.

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat luni seara pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, premier interimar, după ce Ludovic Orban și-a depus mandatul.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de demisia domnului Ludovic Orban din funcția de prim-ministru al României. În conformitate cu dispozițiile art. 106 și ale art. 107 alin. (3) din Constituție, Președintele României l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe domnul Nicolae-Ionel Ciucă, pentru a îndeplini atribuțiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern”, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Premierul Ludovic Orban a anunţat luni că îşi depune mandatul de prim-ministru, la un an și o lună de la învestirea în funcție, spunând că pleacă cu conștiința datoriei împlinite. Orban a afirmat că va coordona negocierile care trebuie să ducă la un guvern de centru-dreapta și şi-a exprimat convingerea că PNL va avea capacitatea de a da viitorul premier şi de a constitui coloana vertebrală a viitorului guvern.

Luni, 7 decembrie 2020, Ludovic Orban și-a anunțat demisia

În urmă cu puțin timp, Ludovic Orban și-a depus mandatul. Astfel, Orban a declarat că decizia pe care a luat-o, arată faptul că nu se cramponează în funcția de premier. Mai mult, el a subliniat că își încheie mandatul după un an și o lună, perioadă de grea încercare pentru România.

„Am luat decizia să îmi depun mandatul de prim-ministru. România are nevoie de un guvern responsabil. Decizia mea de astăzi vreau să arate că nu mă cramponez de funcție. Îmi închei mandatul de premier după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă, în care românii s-au confruntat cu o pandemie și o criză economică fără precedent.”, a declarat Ludovic Orban.

Comentarii
  • Si uite asa, mai pe ascuns, vom fi conduși de armata….vaccinare obligatorie si internare la ati forțată. Este un militar de cariera care ucide la comanda. In viziunea lui, noi romanii vom fi dușmanii. Vai de capul nostru. Noua ordine mondiala…..

  • Domnul presedinte Iohanis, te-am votat de doua ori, am votat liberalii la locale. Deja faci mutari gresite numite prostii. Nu mai putea functiona tara fara un general prim- ministru? Lasati militarii la locul lor, eventual dupa fiecare parada militara mai faceti niste generali. Orice roman poate intelege ca e ceva suspect cu general prim-ministru. Prostie a fost si cand ati pus militari pe la spitale. Vrem o tara democrata, nu o dictatura militara. Cum spunea cineva, un militar executa doar ordine, nu are imaginatia pentru problemele complexe ale unei tari.

Adauga un comentariu