National

Anunț important pentru toți elevii! S-a decis cât mai durează școala online

Publicat: 08 dec. 2020
școala online

Situația din țara noastră este una foarte dificilă. Pandemia de coronavirus nu dă semne că lucrurile sunt pe punctul de a reveni la normal și continuă să afecteze oamenii considerabil. Având în vedere că riscul de îmbolnăvire este încă unul mare, autoritățile și speciliaștii au decis că școala trebuie să continue în mediul online până la 11 ianuarie, pentru a preveni îmbolnăvirea celor mici, a cadrelor didactice și a tuturor celor care se implică în procesul educativ.

Școala online, prelungită

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis pe, 7 decembrie, ca școala online să fie prelungită în toată țara până în data de 23 decembrie, adică până la vacanța de iarnă. Hotărârea a foast adoptată în urma solicitării efectuate de către Ministerul Educației, motivată de situația epidemiologică, ce continuă să pună presiune pe sistemul medical și pe oameni, având în vedere că numărul persoanelor infectate cu noul virus este tot mai mare de la zi la zi și nu sunt semne că pandemia ar fi pe final.

Mai mult, în textul hotărârii CNSU, printre motivele care au dus la prelungirea perioadei de desfășurare a cursurilor în mediul online se numără și implementarea unor măsuri care nu au dat rezultatele la care se așteptau specialiștii, interacțiunea tot mai mare dintre oameni și mobilitatea acestora.

„Având în vedere evoluţia situaţiei epidemiologice la nivelul României până la data de 7 decembrie 2020, (…), luând în considerare creşterea numărului de persoane infectate la nivel naţional, precum şi creşterea zilnică a numărului de cazuri noi confirmate, implementarea deficitară a măsurilor de prevenire, interacţiunea intensă şi mobilitatea persoanelor, aspecte care generează o persiune constantă asupra capacităţii de gestionare a unităţilor administrativ-teritoriale şi a sistemului sanitar (…) se aprobă prelungirea suspendării activităţiilor care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ şi continuarea activităţilor didactice în sistem online, pentru perioada 9-23 decembrie 2020.”, se arată în textul hotărârii CNSU.

Având în vedere că elevii intră în vacanța de iarnă de la 23 decembrie, înseamnă că școlile rămân închise până cel puțin la 11 ianuarie, când se termină vacanța. Cu toate acestea, există posibilitatea ca decizia să fie prelungită, dacă situația epidemiologică va fi în continuare dificilă și va impune asta.

Adauga un comentariu