Actualitate

Anunt pentru lumea interlopa: Bacauanu si Corduneanu au fost condamnati

Publicat: 14 oct. 2010
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Anunt pentru lumea interlopa Bacauanu si Corduneanu au fost condamnati
1

@ Pedepse mari pentru scandalagii din clubul Hypnotic: Catalin Bacauanu a fost condamnat la sapte ani de inchisoare, iar Vasilica Corduneanu a primit sase ani si jumatate de inchisoare @ Situatia pare sa ii fie destul de nefavorabila lui Vasile Calin, pentru ca a fost obligat sa plateasca sume mari de bani catre agentul de paza Florin Huluta, cel pe care l-a impuscat in ochi @ Potrivit anchetatorilor, la un moment dat, Vasile Calin ar fi scos pistolul cu bile de cauciuc pe care il avea asupra sa si a tras in Bacauanu

Ieri, magistratii de la Curtea de Apel Iasi au decis condamnarea lui Catalin Costea, fost Bacauanu, si a lui Vasile Calin, fost Corduneanu, pentru scandalul provocat in clubul Hypnotic din Iasi. Pedepsele primite de cei doi, dar si de Dragos Dumitroaiei, cunoscut in oras sub numele de Doru Plugaru, sunt destul de mari in raport cu prevederile legale. Mai concret, Catalin Bacauanu a ajuns la o pedeapsa totala de 7 ani de inchisoare. S-a ajuns la aceasta pedeapsa ca urmare a contopirii mai multor pedepse si a unui spor de un an de zile. In cazul lui Vasile Calin s-a ajuns la o pedeapsa totala de sase ani si jumatate de inchisoare tot prin contopirea unor pedepse pentru mai multe infractiuni si acordarea unui spor de jumatate de an. Mai mult, situatia pare sa ii fie destul de nefavorabila lui Vasile Calin, pentru ca a fost obligat sa plateasca sume mari de bani catre agentul de paza Florin Huluta, cel pe care l-a impuscat in ochi. Astfel, a fost obligat sa-i plateasca despagubiri morale in valoare de 50.000 euro. De asemenea, va trebui sa-i achite lunar o indemnizatie in valoare de 1.400 lei pana la incetarea starii de necesitate. Avand in vedere ca i-a fost scos un ochi, este greu de crezut ca agentul in cauza isi va mai reveni vreodata. Dragos Dumitroaiei, chiar daca nu a avut o implicare decisiva in acest conflict, a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere.

Dosarul va ajunge la Tribunal

„In ceea ce-l priveste pe clientul meu, nu am nici un dubiu ca a fost judecat numele, si nu infractiunea in sine. In mod evident, in acest caz este vorba despre provocare. Nu trebuie sa uitam ca mai inainte de acest conflict clientul meu fusese batut si impuscat intr-un alt club. Este o pronuntare ilogica si am convingerea ca va fi remediata in caile de atac. Vom declara apel la instanta superioara”, a declarat, ieri, avocata Gabriela Gradinariu, aparatorul lui Catalin Bacauanu. Cu privire la conflictul din club, anchetatorii sustin ca membrii gruparii conduse de Bacauanu au inceput sa-i sicaneze pe verii Corduneanu. Mai concret, dansau in jurul lor si ii provocau sa sara la bataie. De la aceste sicane pana la conflict nu a fost decat un singur pas. S-au lovit cu pumnii si picioarele. Au spart pahare, au lovit tineri care au venit sa se distreze si care nu aveau nici o legatura cu numele celor implicati. Potrivit anchetatorilor, la un moment dat, Vasile Calin ar fi scos pistolul cu bile de cauciuc pe care il avea asupra sa si a tras in Bacauanu. Bacauanu a fost ranit in zona fetei, avand o arsura destul de serioasa. Oamenii legii sustin ca, dupa ce au fost trase cele patru focuri de arma, membrii gruparii conduse de Catalin Bacauanu au spart usa de la intrare si au luat bucati din aceasta usa pentru a-i lovi pe rivali. De asemenea, au luat si bate pe care le aveau in masini. Atunci a inceput macelul cu adevarat. Agentul Florin Huluta a ramas fara ochiul drept dupa ce a fost impuscat cu acel pistol cu bile. Conflictul a avut loc atat in interiorul clubului, cat si in afara acestuia. In urma conflictului, si Iulian Bogdan, varul lui Calin Vasile, a ajuns in stare grava la spital.

Adauga un comentariu