WoW!

Apa de ploaie. La ce este bună

Publicat: 27 apr. 2020

Chiar dacă perioadele ploioase pot fi uneori mohorâte și îți pot strica ușor starea de spirit, atunci când nu sunt excesive, acestea sunt o binecuvântare atât pentru plante cât și pentru oameni.

Apa de ploaie este un ingredient natural care îți poate face părul mai moale decât crezi

Având un pH neutru, apa de ploaie este foarte bună pentru plante, dar și pentru păr. Faptul că este lipsită de săruri minerale și poate fi ținută la o temperatură de 5-10 grade, face ca apa de ploaie să nu dezvolte microogranisme.
Datorită faptului că are multe proprietăţi, apa de ploaie ajuta la întărirea firului de păr şi împiedica ruperea şi, în timp, căderea acestora. Spală-ţi părul în mod normal şi apoi clăteşte-te cu apa de ploaie.

Apa de ploaie poate ajuta la treburile casnice

Apa de ploaie poate fi colectată și folosită fară probleme. Atâta vreme cât se colectează în butoaie sau recipiente curate și se păstrează la temperaturi de maximum 10 grade, într-un loc fără lumină, se poate utliza la spălarea rufelor. Dacă alegi să speli rufele cu apa de ploaie, nu trebuie să foloseşti decât foarte puţin detergent. Deoarece aceasta apă nu este dură, nu conţine calcar şi nici săruri, nu ai nevoie decât de o cantitate mică de detergent atunci când speli.

Aceasta protejează mult mai mult timp mașina de spălat, deoarece nu este o apă dură. De altfel, se economisește detergent, deoarece cele mai multe folosesc la dedurizarea apei. În plus, poate fi folosită și la treburile casnice, se poate păstra în recipient până la 3 luni.

Odată ce ai început să colectezi apa de ploaie și să o folosești în gospodărie se va observa cu siguranță o diferență, atât pe plan financiar cât și pe planul personal de îngrijire.

Foloseşte apa pentru a uda grădina

Apa de ploaie este extrem de benefica atât pentru recolta de flori, cât şi pentru cea de fructe şi legume. Pe lângă faptul că aceasta te va ajuta să ai o recoltă bogată şi sănătoasă, apa de ploaie te ajuta să economiseşti până la 50% consumul de apă curentă. Această apă este benefică pentru sănătatea ta şi a familiei tale.

Foloseşte apa pentru a spăla vasele

Dacă te-ai săturat de urmele de calcar de pe cani, pahare şi alte obiecte din bucătărie, foloseşte cu încredere apa de ploaie pentru a spăla vasele.

Soluții pentru colectarea apei de ploaie

Butoaie de plastic obișnuite sau orice recipient de depozitare ușor și rezistent poți refolosi. Dacă această idee ți se pare inestetică, le poți masca prezența cu un gărduţ din lemn, de pildă. Ține cont că orice recipient ai folosi, atât timp cât se află deasupra solului, trebuie golit de apă înaintea sosirii iernii. În caz contrar, aceasta va îngheța și va deforma recipientul (apa își mărește volumul când îngheață).

Nu uita nici că trebuie să menții apa din bazinele de colectare curată și ferită de dăunători precum țânțarii, care se înmulțesc în astfel de recipiente cu apă stătătoare. O plasă fină montată la gura rezervorului sau în capac la rezervor, cu deschidere doar pentru gura burlanului rezolvă astfel de probleme.

Adauga un comentariu