Sanatate

Apăsare în piept și respirație grea: Ce boli se ascund în spatele acestor simptome

Publicat: 23 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Apăsare în piept și respirație grea Ce boli se ascund în spatele acestor simptome
Apăsarea în piept și respirația grea pot face ca fiecare gură de aer să fie o luptă.

Dacă simțiți apăsare în piept și aveți o respirație grea, trebuie să știți că în spatele acestor simptome se pot ascunde mai multe afecțiuni. Care sunt acestea veți afla în rândurile care urmează.

Apăsarea în piept și respirația grea pot face ca fiecare gură de aer să fie o luptă. Senzația este înspăimântătoare și vă poate induce panica, fapt ce înrăutățește situația. Se poate ca problema să nu fie serioasă și, de aceea, ar trebui să vă relaxați și să încercați să respirați normal.

un bărbat care simte o apăsare în piept și are respirația grea
Se poate ca problema să nu fie serioasă și, de aceea, ar trebui să vă relaxați și să încercați să respirați normal.

Apăsare în piept și respirație grea din cauza temperaturii crescute a mediului ambiant sau a febrei

În momentul în care temperatura mediului ambiant este crescută, s-ar purtea să aveți nevoie de mai mult oxigen. Astfel, poate apărea o senzație neplăcută de apăsare în piept și să simțiți cum respirația se îngreunează. De asemenea, și persoanele cu stări febrile pot experimenta aceste simptome. Sfatul medicilor este să nu intrați în panică și să respirați profund. În cazul în care simptomele nu se ameliorează și apar amețelile sau confuzie, solicitați ajutor medical de urgență.

Afecțiuni cardiovasculare

Atunci când inima nu reușește să pompeze suficient sânge, organismul reacționează și induce apăsare în piept și respirație greoaie. Acest fenomen se numește insuficiență cardiacă, care poate fi determinată de: hipertensiune arterială, infarct miocardic acut, tromboză pulmonară, anemie severă, sarcină, tiroidite, sepsis, aritmii, abuz de alcool și consum de droguri.

Afecțiuni pulmonare

Pentru a asigura necesarul de sânge pentru mușchi și organe, plămânii și inima lucrează împreună. Dacă afecțiunile pulmonare se înrăutățesc și vin însoțite de puls cresxcut, confuzie, slăbiciune sau alte simptome, solicitați sfatul unui medic. Poate fi vorba despre: BPOC, embolism pulmonar, cancer pulmonar, infecţie pulmonară, astmul bronşic.

Deshidratare

Când organismul întâmpină dificultăți în procurarea energiei, pot apărea probleme de respirație și apăsare în piept. Atunci când nu consumați suficientă apă, când temperaturile sunt crescute sau când consumați multă cafea, puteți fi deshidratat. De aceea, încercați să beți cât mai multă apă, să faceți exerciții de repirație și să evitați căldura pentru cel puțin 24 de ore. În cazul în care simptomele nu dispar, cereți sfatul unui medic.

Anxietatea

De foarte multe ori, atunci când oamenii suferă de anxietate, se confruntă cu apăsare în pat, nod în gât și respirație grea. Încercați să vă calmați, să vă retrageți într-un loc linișitit, în care vă simțiți în siguranță și să apelați la câteva tehnici de relaxare. Nu intrați în panică și gândiți-vă, în permanență, că va trece. Dacă preferați, puteți apela la ajutorul unui psiholog.

Apăsare în piept și respirație grea din cauza alergiilor

Dacă vă confruntați cu alergii, cu siguranță știți că se manifestă prin respiraţie greoaie, şuierătoare, lăcrimare, arsuri în piept sau mâncărimi ale pielii. Excluzând șocul anafilactic, care reprezintă o urgență medicală, alergiile nu cauzează creşterea pulsului, pierderea conştientei sau alte simptome grave.

Evitați, cu orice preț alergenii și cereți sfatul unui medic, pentru a vă putea recomanda un tratament adecvat.

Atenție! Scopul acestui articol este de a vă informa cu privire la bolile care se ascund în spatele unor simptome precum apăsare în piept și repirație grea și nu înlocuiește un consult medical specializat.

o femeie care simte o apăsare în piept și are respirația grea
De foarte multe ori, atunci când oamenii suferă de anxietate, se confruntă cu apăsare în pat, nod în gât și respirație grea.
Adauga un comentariu