Local

ApaVital cumpără utilaje pentru extinderea rețelelor în județul Iași! Contractul are o valoare de 600.000 de euro

Publicat: 17 aug. 2022
Muncitori de la ApaVital în timp ce lucrează pe șantierele din municipiul Iași
ApaVital a semnat contractul pentru furnizarea utilajelor

Mai multe utilaje vor ajunge în dotarea ApaVital, în contextul în care vor fi realizate mai multe lucrări de extindere a rețelelor de apă-canal. Recent, a fost finalizată licitația, iar contractele au fost semnate cu furnizorii

Compania de apă-canal a finalizat noi achiziții. Recent, ApaVital a finalizat licitația pentru furnizarea mai multor utilaje. Contractul, cu o valoare de 2.870.025 de lei, fără TVA, aproape 600.000 de euro, a fost semnat cu societățile Grădinariu Import Export SRL, Terra România Utilaje de Construcții SRL.

„Achiziția utilajelor care fac obiectul contractului de furnizare este prevăzută în cadrul Proiectului regional «Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Iași, în perioada 2014-2020», finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, conceput pentru a se adresa nevoilor de dezvoltare, inclusiv din sectorul protecției mediului. Obiectivul general al proiectului de investiții este creșterea gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populației, precum și a nivelului de colectare și epurare a apelor menajere”, se arată în caietul de sarcini.

În trecut, ApaVital a organizat  licitații pentru furnizarea mai multor loturi de piese de schimb pentru parcul auto din dotare.

ApaVital cumpără utilaje moderne cu o garanție de 24 luni

Conform autorității contractante, necesarul constă în autocamion basculant pentru transport nămol – 3 buc., cântar mobil pentru autobasculantă – 3 buc., încărcător frontal – 1 buc., tractor cu remorcă și cisternă – 2 buc.

„Obiectul contractului îl constituie furnizarea de utilaje operaționale necesare pentru transportul periodic al nămolului deshidratat, produs de stațiile de epurare, manipularea și încărcarea nămolului deshidratat, produs în stațiile de epurare noi și existente din aria de operare, intervenția și remedierea avariilor de pe rețelele de apă/canalizare, aducerea la starea inițială a carosabilului afectat de lucrările de intervenție la rețelele de apă/canalizare”, se mai arată în documentația procedurii.

Utilajele urmează să fie livrate în termen de 12 luni de la semnarea contractului. Garanția cerută este de minimum 24 de luni. În edițiile trecute ale BZI, a fost prezentată situația proprietarilor din Hlincea care au rămas fără apă potabilă.

Consumul de apă din gospodării va fi contorizat cu echipamente moderne

Pe data de 15.09.2022, ApaVital organizează altă licitație pentru achiziția mai multor loturi de module de comunicație radio pentru apometre. Valoarea estimată a contractului este de 29.778.600 de lei, fără TVA, aproape 6 milioane de euro. Modulele vor fi montate pe apometrele existente pe branșamentele din zonele Iași, Lețcani, Ciurea, Bârnova, Tomești, Holboca, Aroneanu, Valea Lupului, Rediu, Miroslava și Popricani. Necesarul ApaVital este de maximum 60.000 de module de comunicație radio. Achiziția se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru cu o durată de 36 luni.

”Prin realizarea acestei achiziții se urmărește creșterea eficienței activității de citire a contoarelor, a corectitudinii citirilor, precum și obținerea de la contoare a unui set complet de date, cu o frecvență a citirilor care să permită ulterior o analiză avansată a consumurilor, bilanțuri zilnice pentru diferite zone/sectoare”, se arată în caietul de sarcini.

ApaVital cumpără utilaje pentru extinderea rețelelor din județul Iași în cadrul programului anual de achiziții.
Adauga un comentariu