Local

ApaVital va furniza apă cu presiune scăzută în jumătate din orașul Iași pentru modernizarea rețelei de apă-canalizare

Publicat: 19 oct. 2020
Jumătate din orașul Iași va primi apă cu presiune scăzută de la ApaVital ca urmare a unor lucrări de modernizare a rețelei de apă-canalizare
Sediul ApaVital Iași din Copou

ApaVital Iași va furniza apă cu presiune scăzută în mai multe zone din municipiul Iași pentru efectuarea unor lucrări de modernizare a rețelei de apă-canalizare, iar în mai multe localități din județul Iași furnizarea este întreruptă

Furnizarea apei de către operatorul ApaVital va fi realizată cu presiune scăzută către mai mulți locuitori din Municipiul Iași. Astăzi, 19 octombrie 2020, în scopul montării unui robinet vană de 350 mm diametru în zona Pod Sfântul Ioan – mal stâng Bahlui, în intervalul orar estimat 08:00 – 17:00, furnizarea apei potabile va fi furnizată cu presiune scăzută către utilizatorii din bulevardul Chimiei, străzile Aurel Vlaicu, Tudor Vladimirescu și Primăverii, bulevardul Socola, bulevardul Țuțora, zona Țesătura, cartier Bularga, zona Baza 3, Zona Industrială, cartier Podu Roș, cartier Cantemir, cartier Nicolina 1, cartier Nicolina 2, bulevardul Poitiers, cartier Frumoasa.

Tot până astăzi, în vederea remedierii unei avarii apărute la o conductă, ApaVital Iași nu furnizează apă potabilă de ieri, din data de 18.10.2020, și până astăzi 19.10.2020, în jurul orei 18, către utilizatorii din satul Trifești. Pentru a elimina cât mai rapid disconfortul utilizatorilor, ApaVital a mobilizat o echipă de intervenție, aceasta inițiind deja execuția lucrărilor de reparații.

Rețeaua de canalizare va fi extinsă de către ApaVital Iași în următoarele luni

ApaVital Iași va avea mai multe intervenții în următoarele luni. Astfel, în perioada trimestrului IV 2020 și al trimestrului I din anul viitor, ApaVital Iași va realiza lucrări de extindere a rețelelor de canalizare și de înlocuire a rețelelor de distribuție apă potabilă. Se vor înlocui rețelele de distribuție și branșamente, montare hidranți în municipiul Iași, pe următoarele străzi: Macazului, fundac Aurora, Peneș Curcanul, Dr.N.Vicol, Fagului, Belvedere, Șipoțel, Tăcuta, Cazărmilor și Bucur.

În aceeași perioadă, se va extinde rețeaua de canalizare și rețeaua de apă pe strada Șt.O.Iosif, iar pentru strada Dealul Bucium și Teascului, municipiul Iași, ApaVital Iași deja are oferte ale firmelor în curs de evaluare. Se vor realiza de asemenea lucrări de aducțiune și rețele distribuție zona Șoseaua Bucium – Șoseaua Bârnova, inclusiv reabilitarea rezervorului 500 metri cubi Vișan, care se află în curs de autorizare. Totodată, se va face o rețea de canalizare la platforma stației epurare Comtom Tomești, municipiul Iași.

ApaVital Iași realizează de cel puțin două ori pe an lucrări de igienizare la aproximativ 200 de rezervoare de apă

Lucrările de igienizare pentru rezervoarele de apă ApaVital Iași se realizează obligatoriu de două ori pe an și ori de câte ori este nevoie și situația impune acest lucru, atunci când apa din rezervor înregistrează depășiri ale parametrilor de calitate. În perioada acestor lucrări, furnizarea apei potabile este întreruptă către utilizatorii din zonele care primesc apă de la acele rezervoare. ApaVital Iași gestionează în întreg județul Iași un număr de 198 de rezervoare cu capacitate între 50 și 5.000 metri cubi, volumul total al acestora fiind de circa 175.000 de metri cubi.

Comentarii
Adauga un comentariu