Eveniment-Social

Apel din partea medicilor ieșeni: „Nu mai sunați la 112, decât dacă aveți o urgență”. Spitalele se aglomerează inutil, iar medicii nu mai fac față

Publicat: 17 mart. 2020

Situație critică în spitalele ieșene. Medicii fac un apel la populație și insistă să empatizeze cu ei și cu cei aflați în suferință. Zeci de persoane sună la 112 pentru a spune că sunt suspecte de coronavirus. Medicii avertizează că aceștia, înainte de a suna, ar trebui să cunoască definiția de caz. În primul rând, este obligatoriu ca cei care se consideră suspecți să fie venit în ultimele două săptămâni dintr-o zonă afectată, sau să fi intrat în contact direct cu o persoană diagnosticată cu COVID-19.

În definiția de caz mai intră febra, tuse seacă și dificultate la respirație. Numai dacă aveți aceste simptome, sunați la 112. În cazul în care vă simțiți rău, medicii ieșeni recomandă să apelați mai întâi medicul de familie. Acesta este în măsură să vă dea sfaturi în ceea ce privește îmbunătățirea stării de sanatate. Spitalele sunt extrem de aglomerate, iar medicii recomand ieșenilor să fie mai precauți în ceea ce privește utilizarea numărului unic de urgență 112.

Adauga un comentariu