Culinar

Aperitiv cu somon afumat și cremă de brânză. Rețetă fină și rafinată

Publicat: 16 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Aperitiv cu somon afumat și cremă de brânză. Rețetă fină și rafinată
Un aperitiv cu somon afumat și cremă de brânză poate fi o alegere ideală la orice eveniment

Aperitivele cu somon afumat și cremă de brânză sunt o alegere ideală dacă vreți să vă impresionați oaspeții. Acestea au un aspect elegant și rafinat. Pe lângă faptul că sunt pe gustul oricui, rețetele sunt ușor de preparat. Fie că optați pentru aperitivele tip cubuleț sau rulouri, cu siguranță nu veți da greș cu ele.

De asemenea, crema de brânză cu somon poate fi servită pe bucățele de castravete, biscuiți sărați, avocado sau roșii cherry. Un aperitiv gata în 10 minute pe care îl puteți face este și salata de ouă americană.

Aperitiv cu somon afumat și cremă de brânză. Mod de preparare

Aperitivele cu somon afumat și cremă de brânză sunt alegerea perfectă pentru orice eveniment. Acestea sunt ușor de pregătit și au un aspect rafinat și de impact. Musafirii vor fi mereu impresionați de cubulețele cu somon și veți primi foarte multe aprecieri de la persoanele ce le vor gusta. Pentru rețetă veți avea nevoie de 400 grame de brânză, 200 grame de somon afumat, 50 grame smântână, un plic de gelatină și trei felii de pâine integrală. Într-un bol se va mixa mai întâi bine smântână împreună cu crema de brânză până ce obțineți un amestec cremos și fin. Somonul se va adăuga peste crema de brânză împreună cu câteva fire de mărar tocate. 

Ulterior, într-o tavă dreptunghiulară se va pune o folie alimentară peste care se vor așeza feliile de pâine integrală. Plicul de gelatină va fi pus într-un bol împreună cu 2-3 linguri de apă. Aceasta se va lăsa un minut, apoi bolul se va pune pe o baie de aburi. După ce gelatina va fi dizolvată se va turna peste compoziția de brânză cu somon. Se amestecă totul până ce crema este omogenizată, apoi se adaugă peste feliile de pâine. Se va nivela cu ajutorul unei spatule, apoi se lasă la rece timp de o oră. La final, aperitivul se va scoate din tavă cu ajutorul foliei alimentare și se va tăia cubulețe. Acestea pot fi decorate cu fire de mărar și câteva bucățele de somon.

Rulouri cu somon, aperitiv gustos și rapid

Rulourile cu somon sunt un alt deliciu aspectuos ce se prepară foarte rapid. Din ingredientele menționate veți obține în jur de 14-16 aperitive, în funcție de cât de groase vor fi tăiate. Pentru prepararea acestora veți avea nevoie doar de 10 minute. Ingredientele de care aveți nevoie pentru rețetă sunt trei felii de pâine albă sau integrală, 250 grame de cremă de brânză, 200 grame de somon afumat, două linguri de rucola tocată sau o codiță de ceapă verde tăiată mărunt. Într-un bol se va amesteca crema de brânză împreună cu rucola sau ceapa, până ce compoziția va fi omogenizată. Aceasta va fi condimentată cu puțin piper măcinat după gust. Având în vedere că somonul este destul de sărat, nu va fi nevoie să adăugați sare. 

Feliile de pâine vor trebui aplatizate cu ajutorul unui făcăleț, apoi vor fi unse cu crema de brânză. Deasupra acesteia va fi adăugate bucățele de somon, astfel încât să nu fie spații goale între ele. Ulterior, pâinea va fi rulată și învelită cu o folie alimentară din plastic. Aperitivul se va lăsa la frigider pentru cel puțin o oră, apoi vor fi tăiate felii de circa un centimetru jumătate. La final, se vor pune pe un platou și vor fi servite. Pentru a vă asigură că nu se desprind, puteți înfige câte o scobitoare în fiecare bucățică de rulou.

Un aperitiv cu somon afumat și cremă de brânză poate fi o alegere ideală la orice eveniment. Acesta este foarte gustos și ușor de preparat, având nevoie de doar câteva ingrediente pe care le aveți la îndemână. Un alt preparat pe care trebuie să îl încercați este supa cremă de ciuperci sau praz. 

Adauga un comentariu