Sanatate

Apio beneficii. În cazul căror boli țelina este recomandată de către specialiști?

Publicat: 27 feb. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Apio beneficii. În cazul căror boli țelina este recomandată de către specialiști
Opio ajută la normalizarea tensiunii arteriale

Apio are multe beneficii, fiind o plantă care constă din rădăcini, tulpini și vârfuri. Toate părțile acesteia pot fi consumate. Este asemănătoare cu mărarul, chimenul, coriandrul, pătrunjelul și feniculul. În același timp, țelina este foarte sănătoasă.

Opio este bogată în vitaminele C, K A, E, PP și grupul B. De exemplu, la 100 de grame de produs conține 8 mg de vitamina C. De asemenea, conține calciu, magneziu, fier, potasiu, zinc, seleniu și 12 tipuri de antioxidanți. Toate acestea îl fac bun pentru inima, imunitatea și sănătatea oaselor. Ajută la reducerea riscului de cancer, diabet și anemie. Se pot consuma rădăcina, tulpinile și frunzele.

Apio beneficii pentru sistemul imunitar. Sub ce formă aceasta este consumată

Rădăcina se vinde, de obicei, proaspăt tăiată. Gustul său este asemănător cu cel al cartofilor, dar este ușor picant. La exterior are o culoare alb-gălbuie. De obicei, este coaptă, prăjită sau fiartă. În formă uscată se adaugă în supe, iar în formă crudă în salate și poke.

Tulpinile sunt cele mai întâlnite pe rafturile magazinelor. Tulpinile mari se adaugă la salate, supe și sosuri. Nuanțează bine aroma cărnii și este destul de picantă. Frunzele de țelină de rădăcină se vând în ghivece. Sunt asemănătoare cu tulpinile și se adaugă, de asemenea, la salate, supe și sosuri. Ele pot fi folosite pentru a decora mâncărurile.

Semințele de opio sunt cele mai puțin comune, dar sunt destul de parfumate și ar fi un bun condiment pentru mâncăruri. Țelina conține o mulțime de fibre care ajută la digestie. Este adesea recomandată de nutriționiști pentru a pierde în greutate. Este săracă în calorii și are un metabolism accelerat.

Opio contribuie la prevenirea prostatei. În ce situații este folosit sucul plantei

Opio ajută la normalizarea tensiunii arteriale, întărește oasele, controlează nivelul colesterolului din sânge datorită conținutului de ftalide și poate preveni multe boli. Țelina are un efect antiinflamator. De aceea, este bună pentru artrită, osteoartrită și reumatism. De asemenea, are un ușor efect diuretic, permițându-vă să evitați infecțiile urinare și să pierdeți în greutate.

Mulți bărbați consumă opio pentru prevenirea prostatitei. Dar pentru femei, ajută în timpul tulburărilor menstruale și a menopauzei. În general, acest produs îmbunătățește pielea, părul, unghiile, elimină somnolența, accelerează excreția de toxine și îmbunătățește starea de spirit.

Sucul de țelină este folosit ca produs cosmetic și medicinal. Ajută la combaterea acneei, a inflamațiilor pielii și a umflăturilor. Sucul este, de asemenea, eficient pentru constipație. Extractul de semințe are efecte antispastice, analgezice, sedative și calmante.

Doza zilnică pentru un adult. De către ce pacienți nu poate fi consumată țelina?

Doza zilnică pentru un adult este de 3-4 tulpini. Totuși, țelina nu poate fi consumată de toată lumea. Pacienții cu afecțiuni gastro-intestinale nu trebuie să o mănânce crudă, este mai bine să o coacem sau să o fierbem.

Femeile însărcinate după al treilea trimestru trebuie să fie atente. Țelina conține apiol, care crește fluxul sanguin către mușchii uterini. Acest lucru poate provoca atât contracții frecvente, cât și travaliu prematur. De asemenea, mamele care alăptează ar trebui să evite folosirea lui, deoarece conține multe uleiuri esențiale active care pot provoca alergii la copil.

Atunci alegeți că cumpărați opio datorită beneficiilor sale, acordați atenție culorii și aspectului acesteia. Tulpinile și frunzele trebuie să fie verzi, fără pete galbene sau deteriorări vizibile. Ar trebui să fie ușor crocante atunci când separați tulpinile una de cealaltă. Acest lucru indică prospețimea produsului. Nu uitați să clătiți produsul cu apă înainte de a-l folosi și apoi să îl uscați. Țelina poate fi depozitată timp de până la 10 zile. Cel mai bine este să o păstrați în frigider învelită în folie de aluminiu.

Comentarii
Adauga un comentariu