Sanatate

Am menstruație de 2 săptămâni. În ce situații trebuie să apelezi la un medic pentru ajutor?

Publicat: 12 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Am menstruație de 2 săptămâni. În ce situații trebuie să apelezi la un medic pentru ajutor
Boli ale sistemului endocrin provoacă devierea ciclului mentrual

Tot mai multe femei sunt panicate și spun că „am menstruație de 2 săptămâni”. Menstruația este întotdeauna o sursă de îngrijorare și de griji pentru femei. Însă, cel mai îngrijorător lucru este atunci când menstruația durează mai mult decât ar trebui.

Ciclul menstrual al unei femei depinde în întregime de starea sa hormonală. Hormonii sexuali, hormonii tiroidieni și hormonii suprarenali joacă un rol decisiv. În funcție de concentrația și raportul lor la un moment dat, aceștia influențează atât durata, cât și caracterul menstruației. Durata normală a menstruației este de 3-7 zile, dar dacă depășește această valoare, trebuie să consultați un medic. Cu cât mai repede ajungeți la un ginecolog, cu atât mai bine. Motivul pentru perioadele prelungite poate fi o varietate de factori, de la stres și dezechilibru hormonal până la boli pelviene grave.

Am menstruație de 2 săptămâni. Cauze posibile ale ciclului prelungit

Ciclul menstrual este determinat de nivelurile hormonale, dar producția acestora poate fi afectată de o varietate de factori. Cele mai frecvente motive pentru menstruația prelungită includ fond hormonal nesigur. Menstruația lungă poate fi la fete în timpul pubertății, la femei în timpul tranziției la menopauză.

Durata menstruației poate fi influențată de tulburări hormonale. Menstruația prelungită poate fi o consecință a disfuncției sistemului hormonal. Acestea sunt cauzate de o varietate de factori, cum ar fi stresul, suprasolicitarea, dieta nesănătoasă, creșterea bruscă în greutate, bolile cronice, cum ar fi diabetul și obezitatea, și multe altele. Utilizarea prelungită a anumitor medicamente poate avea, de asemenea, un impact negativ asupra ciclului menstrual.

Boli ale sistemului endocrin provoacă devierea ciclului mentrual. Încălcările ciclului pot provoca unele boli ale glandelor endocrine, în special ale glandei tiroide și ale glandelor suprarenale.

Bolile ovariene se numără printre cauzele care provoacă afecțiunea. Multe boli ovariene afectează regularitatea ciclului menstrual. Aceasta poate fi o inflamație acută sau cronică a apendicelor și neoplasmelor ovariene, cum ar fi chisturi și tumori, precum și multe alte probleme.

Ce boli pot influența manifestarea devierii. Tulburări care necesită tratament imediat

Boli uterine provoacă dezvoltarea unui asemenea disconfort. Unele boli și mase din uter, cum ar fi endometrioza uterină, miomul, polipii și hiperplaziile endometriale, precum și creșterile maligne pot provoca menstruații prelungite. Dintre bolile inflamatorii acute, endometrita este cea mai frecventă.

Utilizarea unui dispozitiv intrauterin sau a unui irigator vaginal cauzează apariția problemei. Ocazional, unele femei care au un DIU observă că menstruația durează mai mult sau că pot avea multe pete după menstruație. Medicamentele hormonale, de asemenea, provoacă manifestarea disconfortului. În anumite cazuri, utilizarea medicamentelor hormonale poate duce la modificări ale ciclului menstrual.

Tulburarea în sistemul de coagulare a sângelui se numără printre situațiile în care menstruația durează mai mult decât de obicei. Uneori, menstruația nu se termină din cauza unei scăderi bruște a factorilor de coagulare a sângelui. Desigur, lista nu se încheie aici, dar motivele prezentate sunt cele mai probabile.

Din moment ce o femeie spune că „am menstruație de 2 săptămâni” este indicat să consultați urgent un medic. Toate situațiile în care ciclul durează mai mult de 7 zile sau menstruația este abundentă și prelungită după o menstruație întârziată necesită asistență medicală imediată și măsuri urgente pentru a opri sângerarea.

Adauga un comentariu