Actualitate

Apoliticul Cristi Dănileț, exclus din magistratură, propus de USR pentru un post de judecător la CCR

Publicat: 14 apr. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Apoliticul Cristi Dănileț exclus din magistratură propus de USR pentru un post de judecător la CCR
Cristi Dănileț rămâne apolitic dacă va ajunge la CCR fiind propunerea USR

Cristi Dănileț care a fost exclus din magistratură a fost propus de USR pentru un post de judecător la CCR. Fostul judecător a transmis în urmă cu doar o zi că și-ar dori să fie propus pentru o poziție de judecător constituțional. Dănileț a comentat și faptul că a fost propus de către USR afirmând faptul că va rămâne imparțial dacă va ajunge pe înalta poziție.

Vă aducem aminte faptul că Cristi Dănileț a fost exclus din magistratură pentru mai multe încălcări ale regulamentelor interioare ale instituției. La acea vreme, fostul său profesor, prof. dr. Tudorel Toader l-a criticat pe Dănileț spunând că nu are calitățile necesare unui magistrat.

Cristi Dănileț propus de USR pentru un post la CCR

Cristi Dănileț s-a arătat bucuros de faptul că o asociație l-a propus pentru funcția de judecător al CCR. Fostul judecător a menţionat că le mulţumeşte colegilor din asociaţie şi că ideea de nominalizare a acestuia este ”îmbrăţişată de mai multe ONG-uri”. În schimb, Dănileț recunoaște că numirea este în principiu una politică şi că trebuie votată de Parlament. Acesta a transmis că USR a preluat inițiativa și că îl propune. Dănileț a elogiat USR-ul spunând că lumea are nevoie de o clasă politică cu ”o regândire serioasă”. În pofida evidenței, Dănileț a transmis că va fi un judecător al CCR independent:

” (…) Am văzut că USR a preluat ideea în ceea ce mă privește, ceea ce înseamnă că și o parte a clasei politice vrea o regândire sănătoasă a criteriilor ce duc la numirea ca membru al instanței constituționale. E îmbucurător!

Membrul CCR nu este şi nu trebuie să fie al unui partid. Cu toată susținerea politică pentru numire, cel ajuns acolo va fi independent. În ce mă privește, am fost independent toată viața. Și așa vreau să rămân”, anunță Danileț.

Cristi Dănileț a fost exclus din magistratură

Cristi Dănileț a fost exclus din magistratură de către secția de judecători de la CSM pentru că a avut, potrivit declarațiilor oficiale, o conduită care duce la atuingerea imaginii justiţiei. Judecătorii au explicat la acel moment că totul i se trage lui Dănileț de la mai multe filmulețe postate pe rețeaua Tik-Tok. În filmulețele respective, Dănileț apărea cu o drujă în timp ce tăia un gard viu.

” Cu majoritate, În baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică domnului Danileţ Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj, sancţiunea disciplinară constând în „excluderea din magistratură” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit. a) din acelaşi act normativ. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. (…). se arăta în decizia de excludere.

Fostul ministru al Justiției, prof. dr. Tudorel Toader, l-a criticat pe Cristi Dănileț pentru poziţionarea în spațiul public și a subliniat că fostul judecător nu are calitatea unui magistrat și că a devenit un ”comediant”. Așadar, vom vedea dacă Cristi Dănileț va ajunge judecător la CCR la proprunerea USR.

Comentarii
  • Aschilopatul asta judecator la CCR? Poate gasiti un loc si pentru gutza putza de maimutza si adi limbricul minune pe acolo!

Adauga un comentariu