Economic Local

Aproape 4 milioane de euro în trotuarele din Iași! Constructorii au timp până luna viitoare

Publicat: 17 feb. 2020

Pe data de 12 martie, Primăria Iași organizează o licitație pentru achiziția de lucrări în cadrul obiectivului „Modernizare trotuare, alei pietonale în cartiere”. Municipalitatea pune la bătaie o sumă importantă, 18 milioane lei, fără TVA, adică 3,8 milioane euro. Este a doua oară când se organizează procedura, la prima neexistând oferte depuse.

„Creșterea continuă a traficului, dar și modificarea semnificativă a componenței acestuia, precum și dezvoltarea economico-socială au condus la creșterea timpului de circulație. Astfel de blocaje au implicații și asupra mediului înconjurător, conducând la o creștere în intensitate a zgomotelor și noxelor. În ultimii ani, traficul rutier a crescut considerabil și odată cu acesta și numărul accidentelor de circulație. La nivel național (dar și la nivelul întregii Europe) este semnificativ numărul ridicat de decese și vătămări grave suferite de participanții la trafic vulnerabili, cum sunt pietonii. Amenajarea trotuarelor ar reduce considerabil accidentele dintre un pieton și un conducător auto”, se arată în caietul de sarcini.

Lista cartierelor

Edilii au identificat și cartierele unde se va interveni. Trotuarele ce intră în programul de modernizare sunt identificate în zonele: Alexandru cel Bun, Dacia, Canta, Gară, Păcureț, Păcurari, Crucea Roșie, Copou, Sărărie, Nicolina, Frumoasa, Tătărași, Moara de Vânt, Aviației, Zona Centrală, Cantemir, Socola, Bularga, Zona Industrială, Mircea cel Bătrân, Galata, Valea Adâncă, Bucium, Primăverii, Tudor Vladimirescu. Lungimea trotuarelor abordate este de 150.000 metri liniari, adică 150 kilometri. Investiția presupune și aducerea la cotă a unui număr de 369 hidranți, 2.474 cutii gaz, 3.930 cămine de apă și canalizare. Vor fi executate lucrări de înlocuire a unui număr de 241 cămine de apă și canalizare. Durata de execuție este de 24 luni.

Adauga un comentariu