Local

Aproape de dezastru. Un munte de deșeuri s-au aprins în centrul Iașului

Publicat: 15 ian. 2020

O serie de intervenții au pus pe jar angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași. Aceștia au intervenit într-o zonă centrală a municipiului pentru a lichida un incendiu în zona unui canal tehnologic. Circa o sută de kilograme de deșeuri au fost aprinse în urma incendiului

În ultimele zile, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Mihail Grigore Sturdza” al județului Iași au fost solicitați să intervină în mai multe misiuni. O parte a acestora au vizat stingerea unor incendii, dar și intevenții ale ambulanțelor SMURD și nu numai.

„În data de 13 ianuarie 2020, ora 12:42, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiu, pe bulevardul Independenței. Pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un canal tehnologic. Au ars aproximativ 100 kilograme de deșeuri. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise”, au arătat cei din cadrul ISU Iași.

Practic, flăcările au plecat de la o persoană care a aprins un foc în canal, incendiul propagându-se aproape instantaneu.

Intervenții în zona spitalelor

De asemenea, angajații ISU Iași au intervenit și în alte misiuni în zona municipiului Iași.

„În perioada 13 ianuarie – 14 ianuarie 2020, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a pus la dispoziția Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie «Cuza Vodă» Iași un grup electrogen pentru asigurarea unei surse secundare de alimentare a consumatorilor vitali, aferenți unității spitalicești. Au fost efectuate și recunoașteri la obiective din zona de competență și exercițiu cu forțe și mijloace în teren. Astfel, în data de 13 ianuarie, echipaje ale inspectoratului au executat două recunoașteri în teren la obiective din zona de competență”, au mai arătat reprezentanții Inspectoratului.

De asemenea, echipajele SMURD au intervenit la 31 de cazuri medicale.loading...

Adauga un comentariu