Prima pagină » Local » Aproximativ 15 unităţi de învăţământ preşcolar din judeţul Iaşi s-au reunit în cadrul celei de a X-a ediţii a Concursului ecologic și caritabil „Creează ECO, dăruiește din suflet!” – FOTO

Aproximativ 15 unităţi de învăţământ preşcolar din judeţul Iaşi s-au reunit în cadrul celei de a X-a ediţii a Concursului ecologic și caritabil „Creează ECO, dăruiește din suflet!” – FOTO

17 mai 2024, 22:54,
în Local

Astăzi, 16 mai 2024, la Ateneului Național Iași, aproximativ 15 unităţi de învăţământ preşcolar din judeţul Iaşi, reprezentate de 124 de preșcolari și 62 de cadre didactice îndrumătoare, s-au reunit în cadrul celei de a X-a ediţii a Concursului ecologic și caritabil „Creează ECO, dăruiește din suflet!”.

„Colectivul Grădinitei cu program prelungit nr. 16 Iași a considerat oportun să desfășoare o serie de activități de educație ecologică pentru a le dezvolta copiilor comportamente de protejare a mediului și pentru a le transmite noțiuni care le vor stimula solidaritatea şi spiritul antreprenorial prin vânzarea obiectelor ECO, în vederea obţinerii de fonduri destinate copiilor defavorizaţi. Așadar am demarat, în sensul acesta, proiectul educativ judeţean „Creează ECO, dăruiește din suflet!” inclus în Calendarul activităților educative 2023-2024 al ISJ Iaşi, la poziția 79, ce se adresează preşcolarilor din toate grădiniţele ieşene”, ne-a comunicat directorul Grădiniței cu program prelungit nr.16, prof. Ana Darie.

Toți participanții au primit diplome de apreciere, adeverințe și cadouri surpriză

Sub reflectoarele scenei preșcolarii au prezentat diferite momente artistice, purtând costume confecționate din materiale refolosibile, având ca temă „Folclor de pe tot globul”. Toți participanții au primit diplome de apreciere, adeverințe și cadouri surpriză. De asemenea, s-au acordat 6 trofee și diploma specială echipajelor desemnate de către juriul format din reprezentanții partenerilor locali ai proiectului.

„În derularea proiectului ne-au fost alături Agenția pentru Protecția Mediului Iași, Organizația Salvați Copiii Iași, Palatul Copiilor Iași și sponsorii: Editura Romconcept București și familiile Grigoriu, Lavric și Stoica”, ne-au declarat coordonatorii proiectului prof. Monica Gornicioiu, prof. Mihaela Dandu și educator Ștefania Sturza.

În acest moment unitățile școlare partenere desfășoară activități cuprinse și în secțiunea a II-a a proiectului: „Expoziția cu vânzare a obiectelor realizate din material reciclabile”. Banii colectați în urma desfășurării târgului caritabil vor fi donați Organizației Salvați Copii Iași.

Certificarea calității proiectului este dată de interesul și larga participare a copiilor, cadrelor didactice, părinților și a colaboratorilor proiectului „Creează ECO, dăruiește din suflet!”, iar datorită acestui fapt astăzi am depășit granițele județului prin participarea unui echipaj de copii din jud. Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *