Boli si tratamente

Ar trebui să vă spălați dinții înainte sau după cafea?

Publicat: 25 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ar trebui să vă spălați dinții înainte sau după cafea
Așteptați cel puțin o jumătate de oră pentru a reduce aciditatea din gură, dupa ce ati baut cafeaua inainte de a va spala pe dinti.

Răspunsul la această întrebare nu este atât de evident. Știința l-a găsit! Lumea este împărțită în două categorii de ființe umane. Cei care beau ceai și cei care beau cafea la micul dejun. Dintre aceștia din urmă, cei mai mulți, dupa ce au înghițit acest însoțitor esențial al trezirii, merg la baie să-și spele dintii. Din motive sociale – o respirație de dimineață a cafea ar putea fi incomoda – dar și din motive igienice evidente.

Spălarea dinților dimineața, pe lângă eliminarea mirosurilor proaste, elimină placa dentară acumulată în timpul nopții. Dar, ar trebui să vă spălați dinții înainte sau după cafeaua de dimineata? Instinctiv, majoritatea va răspunde „după, desigur”.

Ar trebui să vă spălați dinții înainte sau după cafea?

Și totuși, știința a decis. Cel mai bine este să vă lustruiți protezele dentare înainte de a vă înghiți cana aburitoare de cafea. Huff Post citează un dentist american care a studiat problema și conform căruia periajul preventiv „ajută la îndepărtarea plăcii dentare și face mai dificilă lipirea petelor.”

Cei care se răsfață cu ritualul oral-dentar după micul dejun (cu alte cuvinte, o majoritate covârșitoare) își pun în pericol smalțul. Datorită acidității cafelei, „spălați mai mult acid pe dinți decât îi curățați, ceea ce îi poate deteriora mai repede și poate provoca mai multă sensibilitate”, continuă medicul dentist din Texas, San Antonio. Așteptați cel puțin o jumătate de oră pentru a reduce aciditatea din gură, dupa ce ati baut cafeaua inainte de a va spala pe dinti.

Adauga un comentariu