Magazin

Aranjarea mesei: De ce Este Serviciul de Masă Benefic?

Publicat: 02 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Aranjarea mesei De ce Este Serviciul de Masă Benefic

Aranjarea mesei nu este la fel văzută de către cei mai tineri, comparativ cu cei mai în vârstă. Pentru unii, serviciul de masă este ceva ce avea bunica expus la ea în casă. Poate că erau mai multe modele, mai multe seturi, poate că erau mai puține, asta depinde de la casă la casă și de la persoană la persoană. Poate era unul dintre acele lucruri pe care le foloseau bunicii doar la ocazii speciale, ca să nu se deterioreze și să poată fi date mai departe copiilor și nepoților, drept moștenire. 

Aceste servicii de masă erau ceva cu care te puteai mândri cândva, și, mă bucur să spun că încă sunt, la un anumit nivel. Nu se găsesc în casa oricui, desigur, dar mai sunt folosite astfel de seturi fie la petreceri și cine periodice, fie la cele anuale, care sărbătoresc anumite zile marcate în calendar.

Serviciile de masă sunt de diferite feluri și de diferite modele și sunt un ajutor mare atunci când vine vorba de mesele organizate. Un serviciu de masă denotă autenticitate, eleganță și stil. Este ceva ce îmbunătățește aspectul mesei instant și nu lasă loc de discuție. 

Așa cum aranjamentele florale, aranjamentele decorative, paharele de cristal, fața de masă, șervetele de masă și tacâmurile influențează aspectul total al unei mese, serviciul de masă nu doar că influențează aspectul total al mesei, dar îl și completează. 

Atunci când vine vorba de calitate și durabilitate, aranjareamesei.ro vine cu mai multe opțiuni pentru diferite gusturi și preferințe. Fie că preferi un serviciu de masă din porțelan sau un set de masă din cristalin, un serviciu de tort – pentru cealaltă parte a serii – din porțelan sau din cristal, sau un serviciu de ceai sau de cafea, oricare dintre ele fie de porțelan sau de cristal. 

Aranjarea unei mese implică mai mult decât alegerea unui serviciu de masă și aducerea mâncării. Esteticul mesei setează atmosfera pentru întreaga seară. Acest estetic este compus din mai mulți factori și conturează atmosfera întregii încăperi. 

Contrar a ceea ce cred multe persoane, un serviciu de masa nu este neapărat fragil și greu de curățat. Desigur, se mai pot ciobi sau sparge ca și orice alt fel de farfurii, boluri sau pahare, dar asta nu înseamnă că alegerea folosirii lor trebuie să fie sau să se simtă ca și o povară. Fie că se mai ciobesc din ele sau se sparg, exista mereu rezerve care sa le ia locul, de aceea vin în seturi. Dar acesta este un detaliu la care nu se gândește toata lumea, probabil pentru că se axează pe delicatețea lor. 

Pe lângă autenticitatea, stilul si eleganța pe care o aduc unui aranjament al mesei, un serviciu de masă denotă și alegerile rafinate ale deținătorului. Acestea vor avea mereu un loc în casele oamenilor și vor fi date mai departe în continuare, de la străbunici la bunici, la copii, la nepoți, la strănepoți și așa mai departe.

Adauga un comentariu