Arhiepiscopia Iașilor lansează un important proiect, la 400 de ani de la nașterea Mitropolitului cărturar Dosoftei

Arhiepiscopia Iașilor lansează un important proiect, la 400 de ani de la nașterea Mitropolitului cărturar Dosoftei

11 iun. 2024, 13:44,
BZI.ro, în Eveniment-Social

În an omagial, la 400 de ani de la nașterea Mitropolitului cărturar Dosoftei, Arhiepiscopia Iașilor anunță lansarea proiectului Restitutio. Mitropolitul cărturar Dosoftei  – 400 de ani de la naștere. Psaltirea în versuri (1673).

Lansarea Proiectului Restitutio. Mitropolitul cărturar Dosoftei – 400 de ani de la naștere

Proiectul se desfășoară în perioada 3 iunie – 15 noiembrie 2024, în parteneriat cu Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) – Filiala Iași, și are ca scop readucerea în atenția tinerei generații a operei și figurii lui Dosoftei, teolog, cărturar, poet, traducător, mitropolit al Moldovei, nume de referință în domeniul științei, culturii și artei și personalitate reprezentativă a spațiului românesc, care a contribuit substanțial la dezvoltarea literaturii și artei românești.

Principalele activități vizează editarea și tipărirea volumului Psaltirea în versuri (1673) – ediția critică de N.A. Ursu-Mitropolia Moldovei și Sucevei, 1974, facsimil și transliterare, conferință  de lansare a cărții și de promovare a beneficiilor lecturii în rândul tinerilor, donație de carte  la nivel național.

Valoarea totală a proiectului este de 45 180 lei, din care valoarea atribuită de Consiliul Județean Iași este de 33 000 de lei, iar 12 180 de lei este contribuția Arhiepiscopiei Iașilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *