International

Armata rusă a început în apropiere de Ucraina exerciţii militare privind utilizarea armelor nucleare tactice

Publicat: 21 mai 2024
_____ Vizualizări 14 Comentarii
Armata rusă a început în apropiere de Ucraina exerciţii militare privind utilizarea armelor nucleare tactice
Armata rusă a început în apropiere de Ucraina exerciţii militare privind utilizarea armelor nucleare tactice

Armata rusă a anunţat marţi că a început în apropiere de Ucraina exerciţii militare privind utilizarea armelor nucleare tactice, exerciţii ordonate la începutul lunii mai de preşedintele Vladimir Putin, dând asigurări că este vorba despre un răspuns la „ameninţările” occidentale, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

„Prima etapă a exerciţiilor (…) privind pregătirea şi utilizarea armelor nucleare nestrategice a început”, a anunţat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat, precizând că aceste manevre se desfăşoară în Districtul Militar de Sud, la graniţa cu Ucraina, şi care include şi părţi ale teritoriului ucrainean pe care Rusia le controlează în prezent.

Ministerul rus de Externe a menţionat și declaraţii ale preşedintelui francez Emmanuel Macron, care a prezentat posibilitatea trimiterii de trupe europene pentru a lupta împotriva Rusiei în Ucraina, şi afirmaţii ale ministrului britanic de externe David Cameron, care a spus că Ucraina are dreptul de a folosi armele furnizate de Londra pentru a lovi ţinte de pe teritoriul Rusiei.

Analiştii pe probleme de securitate afirmă că exerciţiul este conceput ca un semnal de avertizare

Analiştii pe probleme de securitate afirmă că exerciţiul este conceput ca un semnal de avertizare lansat de Putin pentru a descuraja Occidentul să se implice mai mult în războiul din Ucraina, unde a furnizat arme şi informaţii Kievului, dar s-a abţinut de la a trimite trupe.

Ministerul rus al Apărării a declarat că în prima etapă a exerciţiului vor fi folosite rachete Iskander şi Kinzhal.

Exerciţiile militare au loc pentru a testa dacă unităţile şi echipamentele sunt pregătite pentru „utilizarea în luptă a armelor nucleare nestrategice pentru a răspunde şi a asigura necondiţionat integritatea teritorială şi suveranitatea statului rus ca răspuns la declaraţiile provocatoare şi ameninţările unor oficiali occidentali împotriva Federaţiei Ruse”, a mai spus ministerul.

Belarus, unde Rusia a anunţat anul trecut că desfăşoară arme nucleare tactice, va participa de asemenea la exerciţii, au anunţat cele două ţări.

Comentarii
 • Sa vedem ce-or sa faca toti guristii de la latrinele tv cand Putin chiar ataca Romania.

  Toti prostanacii, inclusiv trolul ala jegos imputit care de ani de zile o injura pe Sosoaca, or sa se c*ce pe ei de frica daca arunca Putin o bomba in Romania. Cine stie, poate n-ar fi chiar asa de rau. Rusii nu pot distruge Romania mai mult decat a facut-o ue mue. Prefer sa ajung cenusa nucleara decat sa ajung in tara mea sa-mi spuna strainii ce sa fac.

 • Suji bota celevecule sa-ntelegem ca-ti place mai mult sa te futa-n cur ruTzii decat libertatea si democartia de la UE,noroc ca cei care gandesc ca tine sant putini,sosocarii au sub 5% ,asa ca jet in borta de unde ai iesit!

 • Iohannis se joaca cu focul si executa ordinele dementilor de bidon senil si de la bruxelles si de la toti care il comanda pe tradatorul iohannis pentru ca sa vanda armament. Prostul iohannis acest tradator si ceilalti tradatori slugile lui trebuie ucisi,ucisi,ucisi. Sa ne ajute si Rusia. Romanii vor PACE si relatii bune cu Rusia ca inainte de razboiul Ucrainei.Tradatorii Romaniei trebuie ucisi. Nu este razboiul nostru, nu trebuie sa ne implicam sacrificand tara noastra Romania!

 • Afara din Romania toti ucrainienii,lEXPULZAREA UCRAINIENILOR. din Romania .!!!!!! Mars pe front in Ucraina sa va aparati Ucraina si pe zelenski, nu in Romania la distractii pe banii romanilor !

 • Mosh carnetel vezi ca soso te asteapta la fapt de seara s-o umezesti la savarina,nu o langai aiurea pe net,treci la fapte ca doar esti roman adevarat!

 • Traiasca Rusia🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺Traiasca Rusia!Traiasca Rusia !🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺

 • 💩💩💩🪠💩🪠🪠🪠💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩🚾🚾🚾🚾🚾🚾🪠🪠🪠🪠🪠⚰️🇷🇺🇷🇺🇷🇺

 • 💩💩💩🪠💩🪠🪠🪠💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩🚾🚾🚾🚾🚾🚾🪠🪠🪠🪠🪠⚰️🇷🇺🇷🇺🇷🇺

 • Ati schimbat imaginea. Foarte bine. Aceasta este Kh-47M2 (Kinzhal). Poate purta incarcatura nucleara, sau clasica, dupa caz.

 • Rusia are dreptate,traiasca Rusia!🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺 Ucrainienii sa comenteze rau de Rusia in Ucraina nu pe acest ziar romanesc. Din ura a aparut acest razboi din ura ucrainienilor spalati pe creier impotriva rusilor. Romanii s-au convins ce caracter mizerabil au ucrainienii, Rusia are dreptate. Afara din Romania ucrainienii, transnistrenii ucrainizati si moldovenii din R Moldova ucrainizati.Pe front la zelenski daca il iubiti , nu stand in Romania la distractii si comentarii in ziare romanesti pe internet.

Adauga un comentariu