Actualitate

Aroganță pe banii românilor. Carmen Iohannis s-a întors duminică la Sibiu cu avionul de lux. Președintele a rămas în Dubai

Publicat: 04 dec. 2023
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Aroganță pe banii românilor. Carmen Iohannis s-a întors duminică la Sibiu cu avionul de lux. Președintele a rămas în Dubai
Din Africa direct în Dubai

Îngrijorat până peste cap de situația mondială în ceea ce privește clima, președintele Klaus Iohannis a zburat, împreună cu soția sa, spre Dubai imediat după parada de Ziua Națională de 1 decembrie, pentru a ajunge la Conferința Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice. Acum însă, duminică, 3 decembrie, avionul privat, de lux, a ajuns înapoi în țară, însă fără liderul țării, astfel că singurul motiv pentru care ar fi fost ajuns înapoi ar fi pentru a o aduce pe Carmen Iohannis în România, notează presa de la Sibiu.

Deși conferința din Dubai era despre schimbări climatice și impactul poluării asupra mediului, Iohannis a ales, din nou, o cursă privată, în locul uneia de linie.

„Aeronava privată închiriată de Administrația Prezidențială a aterizat la Sibiu de câteva minute. Aceasta a venit direct din Dubai, unde președintele Iohannis participă la Summitul COP28 privind schimbările climatice. După ce a plecat din țară la 1 decembrie, după parada militară și prânzul oferit cu ocazia Zilei Naționale, cu un avion privat închiriat. Dar în avionul venit de la Dubai nu era președintele, se pare, ci prima doamnă, Carmen Iohannis.”, conform sibiuindependent.ro.

Din Africa direct în Dubai

Amintim că după recepția din data de 1 decembrie, Klaus Iohannis a plecat în Duba. Administrația prezidențială a anunțat că Iohannis va participa în perioada 2-4 decembrie la cea de-a 28-a Conferință a Statelor parte la Convenția Cadru a Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP28). Cotroceniul nu a publicat însă și agenda președintelui, însă Iohannis a susținut un discurs la COP 28 de aproximativ trei minute.

În aceste zile, temperaturile în Dubai au fost de 29 -31 de grade.

„Reprezentarea la COP28 este una la cel mai înalt nivel, până în prezent peste 140 de șefi de stat și de guvern confirmând participarea și urmând să aibă declarații naționale la Summitul Global privind Acțiunea Climatică.Intervențiile naționale, limitate la aproximativ trei minute de regulile ONU, având în vedere numărul foarte mare de vorbitori, vor iniția negocierile care urmează la COP28 pe parcursul întregii Conferințe care va dura două săptămâni și la care sunt așteptați zeci de mii de negociatori, reprezentanți ai guvernelor, întreprinderilor, ONG-urilor și mediului academic și de inovare.

Președintele României va susține declarația națională în dimineața zilei de 2 decembrie 2023 și va evidenția faptul că schimbările climatice se intensifică, iar efectele acestora sunt dezastruoase în întreaga lume.

Președintele Klaus Iohannis va susține necesitatea implementării de urgență a angajamentelor deja asumate cu privire la combaterea schimbărilor climatice. Totodată, va sublinia importanța pe care educația privind clima și mediul înconjurător o are în sistemul de învățământ din România. În același timp, va reliefa ambiția României de a reduce în continuare emisiile de gaze cu efect de seră și deschiderea spre cooperare într-un cadru multilateral pe teme relevante pentru diplomația climatică a țării noastre.

În intervenția sa, președintele Klaus Iohannis va face un apel cu privire la un angajament comun ambițios având ca obiectiv protejarea mediului înconjurător, în beneficiul tuturor cetățenilor”, spune Administrația Prezidențială.

În 2 decembrie, Iohannis ar urma să participe la „Evenimentul la Nivel Înalt pe Atenuarea Schimbărilor Climatice, în cadrul căruia, alături de alți șefi de stat și de guvern, va discuta cu privire la răspunsul la nivel global la schimbările climatice prin măsuri de atenuare care pun accent pe tranziția climatică justă”. În aceeași zi, va fi prezent și la un eveniment de promovare a inițiativei Net Zero Nuclear, pe care România o susține la COP28, și „va interveni pe aspecte legate de rolul energiei nucleare în asigurarea securității energetice și în procesul global al decarbonizării”, a mai transmis la acea vreme Administrația Prezidențială.

În 3 decembrie, Klaus Iohannis a participat la evenimentul care „marchează alăturarea României la Alianța Solară Internațională”.

„În mesajul său, va evidenția, printre altele, beneficiile pentru România care derivă din aderarea la această alianță de state care promovează extinderea energiei solare”.

În 4 decembrie, Iohannis, „în calitate de vorbitor principal, va participa la Forumul Inovației Sustenabile pentru a extinde dialogul cu actorii non-statali a căror importanță este crucială în limitarea schimbărilor climatice”, mai spune Administrația Prezidențială.

Comentarii
  • Se kaka muhannis pe 2 milioane euro bani publici in Africa si inca 2 milioane euro in Dubai,conform Legii austeritatiii si masurilor fiscale noi. Deci aeronava privata ce taxeaza 12. 000 euro/ ora a plecat in Dubai cu .mohanis si mohana,s- a intors s- o aduca pe mohana presedinta tarii apoi iar a plecat in Dubai si iar s- a intors in Romania. Asta inseamna cheltuirea banilor publici in scop personal deci furtul banului public ,mohana nu este decat mohana lui mohanis ea nu are nicio functie oficiala si nu poate si nu are dreptul sa fure banul public al romanilor in scopuri personale. Joooooos mohannis tradatorul,uzurpatorul Romaniei,criminalul romanilor! Huuuuuuu

  • Nu, bine ar fi fost ca prostii astia doi sa nu se mai intoarca niciodata!
    Si da, daca te-ai dus la o Conferinta despre poluare, co2 si alte baliverne verzi, te-ai fi asepta sa intelegi ca cel mai poluant mijloc de transport este avionul. Macar sa fi zburat parasuta cu un avionde linie …

Adauga un comentariu