International

Asistenta unei clinici pentru persoane cu handicap a fost arestată după ce oamenii legii au găsit la fața locului 4 cadavre, în Germania

Publicat: 29 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Asistenta unei clinici pentru persoane cu handicap a fost arestată după ce oamenii legii au găsit la fața locului 4 cadavre în Germania
O asistentă dintr-un centru pentru oameni cu handicap a fost reținută de către autoritățile germane după ce aceștia au găsit 4 cadavre în cadrul clinicii

La o clinică pentru persoane cu handicap au fost înregistrate 4 decese şi o persoană a fost grav rănită. Clinica care este situată în apropiere de Berlin, Germania a rămas fără o angajată, aceasta fiind arestată, toate acestea fiind anunţate de către poliţia locală în noaptea de miercuri, 28 aprilie 2021.

„Rănile tuturor victimelor sunt, în urma constatărilor, rezultatul aplicării unei violenţe intense, extreme.”, a subliniat poliţia într-un comunicat, fără a fi în măsură să ofere deocamdată alte detalii cu privire la circumstanţele presupuselor omucideri.

Care este principalul suspect

Principalul suspect este o angajată de 51 de ani a clinicii. Aceasta a fost arestată de către oamenii legii fiind principalul autor al faptelor. Motivele pentru care au fost produse crimele sunt necunoscute. În timpul serii oamenii legii au găsit cele 4 persoane decedate în camerele lor din clinică.

Clinica Thusnelda-von-Saldern-Haus este specializată în îngrijirea persoanelor care au handicap fizic sau mental, chiar şi persoanelor nevăzătoare sau cu autism. Pe lângă clinica propriu-zisă, în cadrul acestia se află şcoli şi ateliere de lucru.

Persoanele cu handicap din Iaşi prezintă un număr de aproximativ 3% din totalul populaţiei

În judeţul Iaşi sunt aproximativ 28.000 de persoane ce deţin certificat de încadrare într-o categorie cu grad de handicap, asta însemnând un procent de 2,97% din numărul total de locuitori al Iaşului. Din acel număr de persoane, majoritatea ieşenilor sunt diagnosticaţi cu gradul 2 de handicap. Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) din Iaşi a declarat că va oferi oamenilor cu dizabilităţi locuinţe protejate şi două centre pe zi, finanțate prin Programe de Interes Național.

Biroul de Evidență și Plată Beneficii de Asistență Socială are în evidenţă pe raza judeţului Iaşi, un număr de 28.478 de persoane cu handicap, iar din acest număr 2,989 sunt minori şi 25.489 adulţi. În centrele rezidenţiale DGASPC Iaşi s-au înregistrat 624 de persoane adulte care au handicap şi 26 de centre sociale de zi.

Un număr foarte mare de copii care au handicap fizic sau mental, înregistrat în judeţul Iaşi

În judeţul Iaşi sunt în jur de 3.000 de copii cu nevoi speciale, cei mai mulţi dintre ei au handicap fizic şi mental. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași are 5 centre unde au angajați care se ocupă de îngrijirea şi recuperarea de zi a copiilor cu handicap. În timpul stării de urgenţă şi o scurtă perioadă din pandemia de Covid-19 activitatea în centre a fost suspendată.

În cadrul Serviciului Evidență și Plată Beneficii de Asistență Socială Iași sunt înregistrate 28.478 de persoane cu handicap care sunt domiciliate în judeţul Iaşi, iar din acest număr 2.989 copii și 25.489 de adulți. În jur de 6.672 de persoane au un tip de handicap fizic, iar 6.331 au handicap mental. La încadrare sau pentru depunerea dosarelor şi a contestaților se prezentau în fiecare zi peste 100 de persoane la sediul DGASPC Iași.

„Foarte puține persoane trec dintr-un grad de handicap în altul. Scad de obicei la un grad mai puțin grav persoanele bolnave de cancer care sunt în remisie. Sau se poate agrava în timp, în funcție de tipul de handicap pe care îl au”, au precizat reprezentanții DGASPC Iași.

Adauga un comentariu