Sanatate

Aspirina oprește lactația? Iată tot ce trebuie să știi despre înțărcarea bebelușului

Publicat: 26 ian. 2022
un copil hrănit la sân
Dacă la începutul alăptării, grija principală a mamei este să-și crească producția de lapte, vine un moment când înțărcarea este necesară.

Aspirina oprește lactația? Dar compresele reci? Iată tot ce trebuie să știi despre suprimarea lactației sau, așa cum o știe toată lumea, înțărcarea bebelușului.

Dacă la începutul alăptării, grija principală a mamei este să-și crească producția de lapte, vine un moment când înțărcarea este necesară. Astfel că, cea mai bună variantă, atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș, este înțărcarea treptată. Atunci, corpul se adaptează mai ușor noilor schimbări, iar cantitatea de prolactină, responsabilă cu producția laptelui, scade puțin câte puțin. Dacă, însă, înțărcarea este necesară într-un timp cât mai scurt, trebuie să ai grijă că suprimarea bruscă a lactației poate duce la angorjare, infecții sau la alte probleme medicale. Pentru a ajuta la oprirea lactației, în rândurile de mai jos, ți-am pregătit câteva sfaturi utile.

un copil hrănit la sân
Trebuie să ai grijă că suprimarea bruscă a lactației poate duce la angorjare.

Aspirina oprește lactația? Sfaturi pentru înțărcarea bebelușului

Pentru suprimarea lactației, trebuie să țineți cont de câteva reguli de bază: beți suficiente lichide, evitați stimularea sânilor, purtați un sutien de susținere, iar dacă sânii se întăresc, scoateți puțin lapte, dar fără să insistanți prea mult.

De asemenea, mai puteți apela la ajutorul ceaiurilor din plante, la frunzele de varză, la medicamente și la vitamine. Evitați, pe cât posibil, legarea sânilor și limitarea consumului de lichide.

Ceaiurile din plante

Chiar dacă efectul ceaiurilor din plante asupra lactației nu este demonstrat științific, se pare că acestea grăbesc secarea izvorului de lapte. Printre cele mai eficiente ceaiuri se află cele de: salvie, mentă, pătrunjel, castan și iasomie.

un ceai de plante
Chiar dacă efectul ceaiurilor din plante asupra lactației nu este demonstrat științific, se pare că acestea grăbesc secarea izvorului de lapte.

Frunzele de varză

Frunzele de varză sunt de mare ajutor pentru reducerea umflăturilor, pe măsură ce cantitatea de lapte scade. Mai mult, acestea sunt eficiente și în reducerea simptomelor de angorjare.

Tot ce trebuie să faceți este să desfaceți și să spălați frunzele unei verze crude. Apoi, acestea trebuie puse într-un bol la frigider. După ce s-au răcit, aplicați câte o frunză peste fiecare sân și apoi puneți-vă sutienul. Frunzele trebuie schimbate după ce se ofilesc (la fiecare două ore).

o femeie cu frunze de varză pe sâni
Frunzele de varză sunt de mare ajutor pentru reducerea umflăturilor, pe măsură ce cantitatea de lapte scade.

Medicamentele

Utile în oprirea lactației sunt și medicamentele. Unii medici recomandă aspirina, însă alții sunt de părere că aceasta nu este eficientă și poate cauza grave efecte secundare. Astfel că, îniante de a lua un astfel de preparat, cereți sfatul unui specialist.

Totodată, medicul vă poate indica să luați pseudoefedrină. Această substanță medicamentoasă s-a dovedit a reduce semnificativ producția de lapte, fără a afecta negativ bebelușul.

pastile albe și un recipient maro
Utile în oprirea lactației sunt și medicamentele.

Vitaminele

Pentru reducerea fluxului laptelui, eficiente sunt și vitaminele B1, B6 și B12, mai ales dacă suprimarea este necesară imediat după naștere. Dozajul potrivit de vitamine se stabilește de către medic, după efectuarea unor analize medicale.

patru pastile colorate
Pentru reducerea fluxului laptelui, eficiente sunt și vitaminele B1, B6 și B12, mai ales dacă suprimarea este necesară imediat după naștere.

Suprimarea lactației este, de cele mai multe ori, inconfortabilă, iardacă disconfortul se transformă în durere, nu mai stați pe gânduri și cereți sfatul unui medic.

Sensibilitatea sânilor poate fi dată de canalele înfundate. În astfel de cazuri, trebuie să masați ușor sânii, pentru a extrage o cantitate mică de lapte. Dacă în decurs de 12 ore nu reușiți să deblocați un canal și mai apare și febra, înseamnă că vă confruntați cu o infecție mamară, cum ar fi mastita. Aceasta poate veni însoțită de stare generală de rău, umflarea sânilor, căldură sau roșeață.
Adauga un comentariu