Sanatate

Aspirina este bună pentru tensiune mare? Ce recomandă medicii

Publicat: 29 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Aspirina este bună pentru tensiune mare Ce recomandă medicii
Aspirina este folosită ca agent antipiretic și analgezic, fiind introdusă cu succes în tratarea gutei și reumatismului.

De-a lungul timpului, aspirina a fost folosită pentru tratarea a diverse afecțiuni, inclusiv pentru tensiune mare.

Potrivit studiilor realizate în ultimii ani, s-a demonstrat că aspirina este un real ajutor pentru persoanele care se confruntă cu tensiune mare. Cu toate acestea, unii medici nu sunt de acord, subiectul fiind în continuare unul controversat.

În ciuda tuturor discuțiilor, aspirina este folosită ca agent antipiretic și analgezic, fiind introdusă cu succes în tratarea gutei și reumatismului. Acest medicament conține acid acetilsalicilic și, după ani de cercetare, a fost clasificat ca antiinflamator nesteroidian. Printre ingredientele aspirinei se mai regăsesc celuloza microcristalină, amidonul, acidul de lămâie, carbonatul de sodiu, citratul, bicarbonatul și talcul.

multe pastile albe
Aspirina este folosită ca agent antipiretic și analgezic, fiind introdusă cu succes în tratarea gutei și reumatismului.

Aspirina este recomandată pentru tensiune mare?

Specialiștii spun că da. Aspirina este un adjuvant la regimul de terapie în cazul tensiunii arteriale, deoarece subțiază sângele și extinde lumenul vaselor de sânge. Medicamentul este folosit, de regulă, ca adjuvant la un regim de tratament, ameliorând simptomele și prevenind complicațiile.

În cazul persoanelor hipertensive, este indicată aspirina cardio. Totuși, medicii cardiologi sunt de părere că aspirina nu scade tensiunea arterială, fiind prescrisă în principal ca măsură preventivă a complicațiilor, adică pentru a împiedica apariția infarctului miocardic sau a accidentului vascular cerebral. Chiar și așa, în urma unor studii s-a arătat că aspirina previne dezvoltarea cheagurilor de sânge, în cazul pacienților hipertensivi.

Alți medici consideră că aspirina poate fi utilizată ca mijloc de eliminare a simptomelor neplăcute pentru cei care au hipertensiune, deoarece influențează vasele cerebrale prin reducerea intensității durerilor de cap și eliminarea senzației de greutate, distensie și pulsație. În plus, dacă aspirina este combinată cu un medicament cu efect antihipertensiv, cresc șansele depășirii unui atac de hipertensiune arterială.

Pe lângă efectele pe care le are aspirina asupra persoanelor hipertensive, acest medicament ajută la scăderea febrei, influențând departamentul de termoreglare din partea anterioară a hipotalamusului. În prezența medicamentului, vasele de sânge se extind, crescând producția de transpirație, fapt ce duce la scăderea febrei.

De asemenea, aspirina ameliorează senzațiile de durere, grație capacității acidului salicilic de a afecta focarele percepției lor în zona inflamației și asupra sistemului nervos.

mai multe pastile în mâna unei femei
Aspirina este un adjuvant la regimul de terapie în cazul tensiunii arteriale, deoarece subțiază sângele și extinde lumenul vaselor de sânge.

Contraindicații ale aspirinei

Persoanele care suferă de ulcer sau astm bronșic nu ar trebui să ia aspirină. Totodată, aspirina este interzisă femeilor însărcinate sau celor care alăptează, deoarece crește șansele de sângerare și este rău pentru făt. Chiar și așa, unii medici o recomandă în al doilea trimestru de sarcină, fiind o perioadă relativ sigură.

Mai mult, aspirina le poate provoca risc de sângerare persoanelor care suferă de anemie. Nu este indicată nici persoanelor care au perturbări endocrine, copiilor sub 15 ani sau celor care au intoleranță individuală la componentele medicamentului.

Persoanele care au concentrație mare de acid uric (hiperuricemie), sângerări în tractul gastro-intestinal, boli cronice ale organelor interne sau polipoza nasului trebuie să ceară sfatul unui medic, înainte de a lua aspirină.

două blistere cu aspirină
Persoanele care suferă de ulcer sau astm bronșic nu ar trebui să ia aspirină.
Adauga un comentariu