Stiri medicale

Aspirina previne formele severe de Covid-19

Publicat: 26 oct. 2020
aspirina
Acest medicament antiinflamator, disponibil fără prescripție medicală, poate fi de ajutor în gestionarea cazurilor de Covid-19.

Aspirina previne formele severe de Covid-19! Acest medicament antiinflamator, disponibil fără prescripție medicală, poate fi de ajutor în gestionarea cazurilor de Covid-19. Acest medicament, utilizat în mod obișnuit pentru ameliorarea durerilor, cum ar fi a celor de cap sau pentru scăderea febrei, ar putea preveni riscul de complicații ale bolii, după cum a arătat un nou studiu american.

În această perioadă a celui de-al doilea val al epidemiei, numărul cazurilor pozitive și al persoanelor spitalizate crește ingrjorator in multe tari. Dar un studiu recent american arată că un medicament pe care îl avem adesea în sertarul nostru de medicamente ar putea reduce riscul de complicații și forme grave de Covid-19.

Aspirina previne formele severe de Covid-19

Cercetătorii de la Universitatea din Maryland (Statele Unite) susțin că utilizarea aspirinei a fost asociată cu o scădere a ventilației mecanice, a internarii la terapie intensivă și a mortalității spitalicești la pacienții spitalizați afectat de Covid-19.

Pentru a ajunge la această concluzie, studiul fiind publicat în revista medicală Anesthesia & Analgesia, autorii au analizat datele medicale ale 412 pacienți care au dat rezultate pozitive pentru noul tip de coronavirus.

76,3% dintre pacienți nu au primit aspirină, iar restul, de 23,7%, au primit aspirină în 24 de ore de la internare în spital sau în termen de 7 zile de la internare în spital.

Aspirina ar reduce necesitatea ventilației artificiale

Dr. Jonathan Chow și echipa sa au observat că administrarea acestui medicament antiinflamator nesteroidian (care nu conține cortizon) a redus semnificativ nevoia de asistență respiratorie la pacienții spitalizați, potrivit Femme Actuelle. De asemenea, se crede că aspirina are un impact pozitiv asupra ratei de deces în spital.

Pe de altă parte, autorii arata că, în ceea ce privește hemoragiile majore sau trombozele, nu s-a observat nicio diferență între utilizatorii de aspirină și cei care nu au consumat aspirină.

Utilizarea aspirinei în tratamentul pacienților cu Covid-19 ar putea fi, prin urmare, de interes, dar sunt necesare studii suplimentare pentru a o confirma și pentru a afla mai multe despre legătura dintre consumul de aspirina și reducerea leziunilor pulmonare și a mortalității asociate.

Adauga un comentariu