Titlurile zilei

Asta da prietenie, de pe patul de la IRO Iași! Se știu din copilărie, iar timp de peste 60 de ani au împărțit toate secretele: „Ioane, ascultă că nu este ăsta sfârșitul”

Publicat: 10 iun. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Asta da prietenie de pe patul de la IRO Iași Se știu din copilărie iar timp de peste 60 de ani au împărțit toate secretele Ioane ascultă că nu este ăsta sfârșitul
Este vorba despre doi bătrâni, unul în vârstă de 70 de ani și unul în vârstă de 78. Au o prieteni de peste 60 de ani, au copilărit împreună, sunt vecini  și nu s-au despărțit niciodată

Este internat la Institutul de Oncologie din Iași, însă primește zilnic înregistrări vocale de la prietenul lui cel mai bun. Este vorba despre doi bătrâni, unul în vârstă de 70 de ani, iar altul de 78. Au o prietenie de peste 6 decenii, au copilărit împreună, sunt vecini și nu s-au despărțit niciodată. Viața le-a dat o lovitură grea, iar pentru prima dată au fost separați, din cauza bolii

Ioan Constantin Dumitrescu are 70 de ani și este internat la Institutul Regional de Oncologie Iași, unde a fost diagnosticat cu cancer de sânge. De-a lungul vieții a fost dependent de dializă, iar acum trebuie să înceapă chimioterapia. Nu este într-o stare grozavă, dar speră să scape cu viață și să-și vadă prietenul acasă din nou.

Ioan este internat la Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iași de două luni. Prietenul său a rămas acasă și în fiecare zi se gândește la el. Nu l-a văzut de atâtea săptămâni și are un gol în suflet. La biserică merge singur acum, nu mai este nimeni să-l aștepte la uliță sau la care să se plângă că s-a schimbat vremea.

 poză cu Institutul Regional de Oncologie din Iași
Este internat la Intitutul de Oncologie din Iași, însă primește zilnic inregistrări vocale de la prietenul lui cel mai bun. Au peste 60 de ani de prietenie

Deși se află într-o stare gravă, prietenul lui cel mai bun nu l-a uitat. Nu poate ajunge la Iași, pentru că este bătrân și fără putere, însă a găsit o altă modalitate pentru a-i fi aproape. Vasile Moraru, în vârstă de 78 de ani, își trimite nepotul cu  înregistrări vocale în care îl încurajează pe prietenul său.

„Ioane, ascultă că nu este ăsta sfârșitul. Aștept să vii acasă, să mergem la biserică și să cântăm împreună, se simte lipsa ta. Numai bine din partea mea, iar când vii las și eu pastilele și bem un pahar de vin, așa, ca în tinerețe”, mărturisește Vasile Moraru.

Ioan Dumitrescu și Vasile Moraru sunt originari din comuna Ruginoasa și reprezintă un adevărat exemplu. Cei doi bătrâni sunt definiția prieteniei și oricât de greu le-a fost în viață s-au ajutat, sprijinit, au suferit unul pentru celălalt și nici prin gând nu le-a trecut să fie altfel. Chiar și acum, când sunt despărțiți, Vasile Moraru a găsit o modalitate de a-i trimite o vorbă, un gând de încurajare, de alinare lui Ioan, prietenul lui de peste 60 de ani. Au trecut prin multe momente împreună, s-au ajutat când a fost vorba să-și ridice casa, au făcut cot la cot chirpici, unul pentru celălalt au plâns și au râs împreună.

poză cu o înregistrare vocală
După ce o viața întreagă au fost de nedespărțit,  cei doi bătrâni, au primit o lovitură grea. Și-au pus toată încrederea în Dumnezeu, din acest motiv Vasile Moraru, se roagă în permanență pentru prietenul său

„Erau spaima satului atunci când erau tineri, nu se despărțeau niciodată, nimeni nu avea curajul să se lege de ei. Se ajutau, dacă era o problemă, imediat săreau unul pentru altul. La biserică mergeau tot timpul împreună, cântau. Tatălui meu îi este greu acum, pentru că a văzut că boala nu iartă pe nimeni. O mai duceau cu pastile, dar acum situația este mult mai grea. L-a afectat foarte tare, se observă că tata nu mai este ca înainte, m-a trimis la Iași, să-l văd, m-a pus să-l înregistrez, mi s-a rupt sufletul când am văzut că plângea și îi spune lui nea Ioan să vină acasă”, declară Daniel Tudosca, nepotul lui Vasile Moraru.

După ce o viață întreagă au fost de nedespărțit, cei doi bătrâni au primit o lovitură grea. Și-au pus toată încrederea în Dumnezeu, din acest motiv, Vasile Moraru, se roagă în permanență pentru prietenul său și din când în când trimite nepotul cu o înregistrare la spital ca să-l încurajeze pe Ioan.

Comentarii
Adauga un comentariu