Economic Local

Asta inseamna sa fii dezvoltator imobiliar! S-a abonat la contracte cu statul, iar acum ridica trei blocuri. A vandut apartamentele inca din fundatie

Publicat: 06 iun. 2018
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Asta inseamna sa fii dezvoltator imobiliar S-a abonat la contracte cu statul iar acum ridica trei blocuri. A vandut apartamentele inca din fundatie
1

@ O societate cunoscuta pentru contractele atribuite direct de catre institutiile statului, a primit autorizatie pentru construirea a trei blocuri @ Totul se intampla in zona Bucium @ "Lucrarile au inceput, suntem la stadiul de fundatie. Nu stiu exact care este valoarea investitiei, ma pot interesa. S-au vandut 15 apartamente dintr-un numar de 120 de apartamente", a declarat administratorul Tech Confort SRL @ Un bloc cu 7 etaje va fi construit si in zona CUG @ Firma de constructii Iasicon SA vrea locuinte colective in zona Pacurari

O societate abonata la contractele cu statul a primit recent autorizatie de construire din partea municipalitatii. Tech Confort SRL, administrata de catre Gavriil Miron, impreuna cu societatea Bucium House SRL, controlata de catre Gabriel si Monica Cernat, vor construi pe strada Petre Vancea nr.9 (zona Bucium) trei blocuri de locuinte colective.

Regimul de inaltime acceptat este de S+P+5E. Suprafata de teren disponibila este de 3.880 metri patrati. Conform autorizatiei de construire, vor fi amenajate 114 locuri de parcare din care 43 in subsol, 32 la parter si 39 supraterane pe terenul proprietate. Tech Confort a intrat in atentia publica mai ales pentru contractele publice incheiate direct cu autoritatile contractante.

Spre exemplu, la un spital din Iasi a prestat lucrari de igienizare, hidroizolatie in perioada 2016 -2018 de aproape 1 milion de lei. Societatea a fost amendata in trecut de catre inspectorii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) pentru lucrari de ignifugare de proasta calitate.

Conform ultimelor date financiare, Tech Confort SRL a inregistrat o cifra de afaceri de 2,8 milioane lei, profit de 72.403 lei, datorii de 3,4 milioane lei, cu un numar de 31 angajati.

"Cu o traditie de peste 13 ani pe piata firmelor de constructii din Iasi, Tech Confort ofera servicii complete în domeniul constructiilor civile si industriale. Raspundem tuturor provocarilor întâmpinate în diversele faze ale unei constructii cu solutii clasice, dar si inovative. Suntem mereu la curent cu cele mai noi tehnici de constructie si implementam constant noi tehnologii", se arata in descrierea firmei.

Contactat telefonic, Gavriil Miron a precizat ca a vandut deja cateva apartamente. "Lucrarile au inceput, suntem la stadiul de fundatie. Nu stiu exact care este valoarea investitiei, ma pot interesa. S-au vandut 15 apartamente dintr-un numar de 120 de apartamente", a declarat Miron. In ceea ce priveste Bucium House SRL, societatea a fost infiintata abia anul trecut.  

Bloc cu 5 etaje autorizat

Primaria Iasi a autorizat un bloc cu 5 etaje si pe strada Abator nr. 4, beneficiar fiind societatea Styl Imobil Company SRL. Locuinta colectiva va avea un regim de inaltime de P+5E+Eth pe un teren de 658 metri patrati. In total, vor fi amenajate 19 locuri de parcare.

"Organizarea de santier se va realiza in incinta proprietatii. Se va anunta data inceperii lucrarilor emitentului Autorizatiei de Construire (P.M.Iasi) si IJC. Se va anunta data finalizarii lucrarilor de construire, in vederea regularizarii taxei de autorizare. Conditii speciale: Anterior depunerii declaratiei de incepere a lucrarilor la autoritatea emitenta si ISC, proiectantul/titularul activitatii de constructii se va adresa Serviciului Promovare si Monitorizare Calitate Mediu din cadrul Primariei Municipiului Iasi in vederea incadrarii santierului in clasa de risc corespunzatoare, in conformitate cu prevederile HCL 321/29.08.2017", se arata in autorizatia de construire.

Societatea administrata de catre Gheorghe Nechita are ca obiect de activitate "agentii imobiliare", iar in 2016 a avut o cifra de afaceri de doar 215.641 lei, cu un profit asemanator. Pe numarul de telefon disponibil, Nechita nu a putut fi contactat. De mai bine de patru ani, numarul a fost alocat altui abonat de telefonie mobila.

Bloc inalt si in zona CUG

Nu in ultimul rand, au primit autorizatie si Anatolie Grosu impreuna cu Ludmila Grosu. Pe o suprafata de 1038 metri patrati, cei doi vor construi un bloc de locuinte cu un regim de inaltime de D+P+6+7 retras. Zona Hlincea este vanata de dezvoltatori, fiind demarate mai multe proiecte imobiliare.

In ceea ce priveste certificatele de urbanism, Primaria Iasi a emis documentatia catre Condor Residential SRL pentru construirea unui incubator de afaceri in domeniul IT pe strada Aeroportului. Totodata, si Iasicon SA a cerut certificat de urbanism pentru construirea de locuinte colective in zona Pacurari Vest, tarlaua 34. Acelasi certificat l-a primit si Dana Construct SRL, tot pentru locuinte colective, pe strada Buznea, in zona Splai Bahlui Mal Stang.

Adauga un comentariu