Titlurile zilei

Asta le întrece pe toate! O femeie din Iași are două verighete pe deget, după ce s-ar fi căsătorit cu iubitul pe ascuns, fără știrea soțului! Îndrăgostită până peste cap, ieșeanca este acuzată că „a făcut blat” cu fiica ei pentru a reuși grozăvia! (Exclusiv)

Publicat: 18 feb. 2021
Sediul Primăriei comunei Răducăneni și o femeie care semnează un act
Polițiștii ieșeni cercetează un caz mai puțin obișnuit, în care un bărbat își acuză soția că a obținut actele de divorț fără acordul lui

Polițiștii ieșeni cercetează un caz care le întrece pe toate. Un bărbat originar din satul Roșu, comuna Răducăneni, pe nume Adrian Țibîrnea, își acuză soția, pe Ecaterina Feraru, că ar fi obținut în mod ilegal actele de divorț, fără ca el să semneze vreun document sau să știe acest lucru. La rândul ei, femeia se apără și afirmă că nu a încălcat legea, afirmând că, de fapt, fostul soț vrea să se răzbune pe ea și pe actualul bărbat

Caz halucinant de bigamie, într-o localitate din județul Iași! Un bărbat originar din satul Roșu, comuna Răducăneni, își acuză soția că a divorțat, în acte, fără ca el să știe! Astfel, recent, Adrian Țibîrnea, un ieșean plecat la muncă în Anglia, a depus o sesizare cu privire la faptul că s-a trezit că este divorțat, deși el nu ar fi semnat vreun document. Mai mult, bărbatul afirmă că soția, Ecaterina Feraru, i-ar fi transmis că va vinde casa ridicată de ei.
Inițial, cazul a ajuns în atenția Oficiului Stării Civile, dar funcționarii din cadrul Primărie comunei Răducăneni au trimis sesizarea mai departe. Într-un final, plângerea a ajuns la Inspectoratul de Poliție Județean Iași, iar, acum, oamenii legii fac cercetări pentru a descâlci ițele acestei situații complicate.

Ecaterina Feraru susține că a divorțat în mod legal de fostul soț

În cursul zilei de ieri, reporterii cotidianului BZI au mers în satul Roșu, din comuna Răducăneni, pentru a sta de vorbă cu Ecaterina Feraru, femeia acuzată de bigamie de fostul bărbat.

„Fostul meu soț a făcut o plângere, am și mers recent la Iași, unde am dat o declarație. Am fost chemată să dau declarație la Poliție, în Iași… El se răzbună acum pe mine, pe noi, de fapt… Are niște probleme acolo, în Anglia. Acolo, el stă la un cămin social. L-am chemat de atâtea ori să semneze pentru divorț și nu a venit. În rest, știu că a făcut o plângere, după divorțul încheiat la Oficiul Stării Civile. Nu știu ce vrea acum! Eu nu pot aștepta o veșnicie, până te hotărăști tu să vii să dăm divorț. Probabil că vrea să se răzbune cumva…”, a declarat ieri Ecaterina Feraru, ieșeanca acuzată de soț că ar fi obținut actele de divorț fără acordul lui.

Însă, conform acesteia, fostul ei soț i-ar fi dat o procură fiicei lor, pentru a semna actele de divorț. Afirmațiile femeii acuzate de fostul soț de bigamie au fost întărite și de actualul bărbat al acesteia, cu care locuiește împreună într-o casă din satul Roșu, comuna ieșeană Răducăneni. Acesta din urmă a afirmat că, de fapt, fostul soț ar încerca să se răzbune pe ei. De altfel, Ecaterina Feraru și actualul ei soț se cunosc de ceva vreme, deoarece, la scurt timp după perfectarea divorțului pe cale administrativă, cei doi s-au și căsătorit.

Ieșeanul Adrian Țibîrnea: „Când am plecat, eram însurat! Acum, m-am trezit că nu mai sunt!”

Contactat telefonic de reporterii cotidianului BZI, Adrian Țibîrnea, cel care susține că este în continuare soțul Ecaterinei Feraru, a precizat ieri că nu a semnat vreun document pentru a divorța.

„Eu am o problemă, pentru că, atunci când am plecat din România, eram însurat. Acum, m-am trezit că nu mai sunt! Eu nu am nicio problemă să dăm divorț, dar vreau să o facem în mod legal, nu așa! Mi se pare anormal să te trezești așa, deodată, divorțat, fără ca tu să semnezi ceva. Ea (soția) minte când spune că eu i-aș fi dat vreo procură fiicei, pentru a semna în numele meu!

Fiica din căsătoria cu ea – pentru că eu mai am un copil, din prima căsătorie – nici nu mai vorbește cu mine, din cauza problemelor care au apărut între mine și mama ei! Eu nu vreau despăgubiri de la soție, vreau doar să fiu repus în situația anterioară! După aceea, vom da și divorț, dacă trebuie să dăm, dar în mod legal, nu așa!”, a declarat ieri ieșeanul de 49 de ani care este plecat în Marea Britanie.

Bărbatul, care se află în Anglia, a adăugat că i se pare anormală situația în care se află.

„Mâine-poimâine mă trezesc că sunt declarat mort, fără ca eu să fiu! Soția mi-a transmis tot felul de mesaje vocale… Mai mult, ea mi-a transmis că va vinde casa pe care am construit-o din munca pe care am prestat-o și din banii pe care i-am câștigat. Eu i-am spus că nu am ridicat acea casă pentru mine sau pentru ea, ci pentru copii. Din ce am înțeles, ei au fost la Oficiul Stării Civile și au perfectat divorțul, dar fără ca eu să știu acest lucru. Am făcut o sesizare la Primăria comunei Răducăneni, iar cei de acolo au constatat că actul de divorț nu este în regulă. Ei au trimis sesizarea mea mai departe. În cele din urmă, sesizarea a fost redirecționată către Poliție. Vom vedea ce vor decide cei de acolo”, a mai spus Adrian Țibîrnea.

Poliția ieșeană: „Se efectuează cercetări!”

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași au confirmat ieri că se efectuează cercetări în acest caz.

„Pot să vă confirm că există o sesizare formulată cu privire la aspectele pe care le-ați relatat dumneavoastră. În cauză se efectuează cercetări in rem, pentru comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu și infracțiuni de fals. Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii situații de fapt și luării măsurilor legale care se impun în acest caz”, a declarat ieri Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

De remarcat este faptul că, cel puțin deocamdată, nicio persoană nu este acuzată de comiterea vreunei infracțiuni în acest caz, făcându-se doar cercetări cu privire la situație. De asemenea, nicio persoană nu este acuzată de autorități de bigamie.

Un ieșean, pedepsit în urmă cu peste un deceniu pentru bigamie

Cazurile de bigamie sunt extrem de rare. Însă, în județul Iași, o astfel de situație a ajuns în instanță. Pe 27 martie 2009, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe un bărbat de 30 de ani, din satul Ciurbești, sub această acuzație.

„Instanța îl condamnă pe inculpatul A.M.B., agricultor, la pedeapsa de 3 luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de bigamie”, au menționat atunci judecătorii ieșeni.

La acea vreme, procurorii ieșeni au susținut că, în cursul anului 2006, bărbatul s-a căsătorit cu o femeie, deși era deja însurat.

„S-a reținut în sarcina inculpatului faptul că, pe 26 decembrie 2006, acesta s-a căsătorit cu N.L., deși, din anul 2004, era căsătorit cu numita C.I., de care nu divorțase. Audiat în ambele faze procesuale, inculpatul a avut o poziție procesuală corespunzătoare, recunoscând constant săvârșirea faptei. Inculpatul a declarat că s-a căsătorit cu numita N.L. întrucât a avut convingerea că prima soție a îndeplinit formalitățile divorțului, fără a depune, însă, minime diligențe pentru a se interesa de existența sau stadiul vreunei acțiuni de divorț”, au menționat magistrații ieșeni.

Comentarii
  • La Raducaneni este posibil orce. Acolo exista judecătorie și parchet…fostul șef al poliției condamnat pentru trafic de droguri. E suficient ?

  • Cel plecat la un viitor mai bun (pffff, LOL, da, ala din caminul social) are desigur haz. Cu intelugenta, zice ca s-a trezit divortat si se intreaba cand si daca se trezeste mort. Fara grija, te anuntam noi !

  • Nea Adriane, zi bogdaproste ca ai scăpat de soata care te-a incornorat, rezolvi matale pina la urma, iar în privința faptului ca te poți trezi sa fii declarat și mort, nu-i bai, s-antimplat recent la Costuleni, cu mortul care-A-nviat, nu știu cum se face ca tot în districtul Raducaneni s-antimplat! S-a mai dezgropat mortul pt. ADN sau s-așteaptă la parastasul de 7 ani?

Adauga un comentariu