Local

Astăzi s-a încheiat cea de-a VII-a ediție a Zilelor Cardiologice „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” – FOTO

Publicat: 28 oct. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Astăzi s-a încheiat cea de-a VII-a ediție a Zilelor Cardiologice Prof. Dr. George I.M. Georgescu - FOTO
Cu ocazia celei de a VII a ediții a  Zilelor Cardiologice „Prof. Dr. George I.M Georgescu” au fost prezenți zeci de medici atât din Iași cât și din București și Craiova

Cu ocazia celei de a VII-a ediții a Zilelor Cardiologice „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” au fost prezenți zeci de medici atât din Iași, cât și din București și Craiova. Temele prezentate au stârnit interesul participanților

Primele trei cursuri care au deschis cea de-a VII-a ediție a Zilelor Cardiologice „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” s-au intitulat „Malpraxis în cardiologie”, coordonator fiind conf. dr. Andrei Nanu. Autorul a prezentat tipurile de răspundere profesională a medicului, expertiza medicală în caz de malpraxis, cauzele de exonerare a răspunderii juridice a medicului, precum și totul despre acordul pacientului informat. Au urmat lucrări cu titlul „Cardiomiopatii în 2023”, coordonatori fiind prof. dr. Ruxandra Jurcuț și prof. dr. Radu A. Sascău, și „Ecografia carotidiană pentru cardiologi și interniști”, coordonat de dr. Rodica Radu.

Lansare de carte la Zilele Cardiologice „Prof. Dr. George I.M. Georgescu”

În cadrul Zilelor Cardiologice „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” a avut loc și o lansare de carte, cu titlul „Manifestări cardiovasculare în bolile neurologice”, având drept autori pe dr. Doru Baltag, medic primar neurolog la Spitalul Clinic de Recuperare din Iași, dr. Radu Andy Sascău, medic primar cardiologie, dr. Delia Lidia Șalaru și prof. dr. Cristian Stătescu.

Sesiunea specială a manifestării medicale a fost intitulată „Chirurgia Cardiovasculară în 2023” și a fost susținută de prof. dr. Grigore Tinică, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare Iași, cu tema legată de locul IBCV pe harta institutelor similare din România. Prof. dr. Maria Magdalena Leon a prezentat managementul reabilitării cardiace la pacienții protezați valvulari. Dr. Igor Nedelciuc a vorbit despre rolul intervenționalului în bolile cardiace structurale.

Dr. Lucian Stoica a avut o temă legată de revascularizarea miocardică chirurgicală cu grefoane arteriale în IBCV Iași, de la simplu la complex, iar asistentul universitar dr. Raluca Chistol a discutat despre rolul imagisticii în planificarea pacientului pentru TAVI (Tratament stenoză aortică. Implantare valvă aortică). A urmat altă sesiune specială, intitulată „Insuficiență cardiacă cronică”, susținută de prof. dr. Adriana Ilieșiu din București, prof. dr. Cristina Florescu din Craiova, prof. dr. Ciprian Rezuș din Iași și prof. dr. Cristian Stătescu din Iași. O altă temă interesantă a fost reprezentată de „Managementul complex al aritmiilor cardiace”, susținută de dr. Mihaela Grecu, prof. dr. Cristian Stătescu, dr. Dora Astratinei și dr. Alexandru Bostan.

Misterele din spatele bolilor cardiologice

Insuficiența cardiacă acută a fost tema susținută, pe data de 27 octombrie, de Ovidiu Chioncel, din București, Victorița Șorodoc, din Iași, Laura Antohi, din București, și Mircea Balasanian, din Iași, la cea de-a VII-a ediție a Zilelor Cardiologice „Prof. Dr. George I.M. Georgescu”.

O altă temă prezentată ieri a fost „Imagistica multimondială în insuficiența cardiacă cu fracție de injecție păstrată, ce e nou?”, de Carmen Beladan. O temă despre noi metode ecocardiografice în diagnosticul cardiomiopatiei dilatative, de Ruxandra Beyer. A urmat „Imagistica prin rezonanță magnetică în cardiomiopatii”, de Sebastian Onciul și „Artefacte ecocardiografice, recunoaștere și importanță”, de Laurențiu Lucaci.

Adauga un comentariu