International

Atac armat la sediul FBI din Ohio. Incidentul vine la trei zile după perchezițiile FBI la reședința lui Donald Trump

Publicat: 11 aug. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Atac armat la sediul FBI din Ohio. Incidentul vine la trei zile după perchezițiile FBI la reședința lui Donald Trump
Atac armat la sediul FBI din Ohio

Un bărbat înarmat protejat, aparent, de o armură anti-glonț a încercat să pătrundă, joi, într-un perimetru de securitate al sediului FBI din Cincinnati, statul american Ohio. Agresorul a fugit apoi și a tras asupra forțelor de ordine, care au răspuns cu foc, la rândul lor.

Potrivit oficialilor federali, bărbatul a încercat să desfășoare un atac zona de screening a vizitatorilor de la biroul FBI, apoi a fugit.

El a fost urmărit pe autostrada interstatală 71 și a fost implicat într-un schimb de focuri cu poliția.

Autoritățile au închis autostrada în ambele direcții. Nu au fost semnalate imediat persoane rănite.

Donald Trump a refuzat să răspundă la întrebările procurorului general din New York

Fostul președinte Donald Trump s-a deplasat, miercuri, pentru a răspunde convocării Biroului Procurorului General al statului american New York, Letitia James.

În timpul audierilor, Donald Trump și-a invocat drepturile conform celui de-al cincilea amendament și a refuzat să răspundă la întrebările procurorului general din New York, potrivit CNN.

„Sub sfatul avocatului meu și din toate motivele de mai sus, am refuzat să răspund la întrebările în temeiul drepturilor și privilegiilor acordate fiecărui cetățean în temeiul Constituției Statelor Unite”, a spus Trump într-un comunicat.

Trump urma să fie demis de avocații din biroul procurorului general din New York

Trump urma să fie demis de avocații din biroul procurorului general din New York, Letitia James, ca parte a unei anchete civile de mai bine de trei ani pentru a stabili dacă Organizația Trump a indus în eroare creditorii, asigurătorii și autoritățile fiscale, furnizându-le situații financiare înșelătoare.

Trump a transmis prin intermediul unei  postari pe Truth Social miercuri dimineață că îl va „vedea” pe James „pentru o continuare a celei mai mari vânătoare de vrăjitoare din istoria SUA! Marea mea companie și eu, suntem atacați din toate părțile. Banana Republic!”.

Unii consilieri l-au sfătuit pe Trump să răspundă la întrebări, deoarece a mărturisit anterior despre declarațiile sale financiare sub jurământ, în timp ce alții l-au avertizat să nu ofere niciun răspuns din cauza potențialeilor pericole juridice cu care s-ar putea confrunta, au spus persoane familiare pentru CNN.  Procurorul districtual din Manhattan are o anchetă penală separată în desfășurare asupra Organizației Trump.

Comentarii
Adauga un comentariu